Şimdi Ara

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU = (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
11
Favori
17.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ultrawide'ın fazla kullanılmamasını sebebi hala pahalı olması. En ucuz çöp modeli bile 1500tl civarında. Aynı zamanda yeni yeni hızlı ms + iyi çözünürlük + yüksek hz'e ulaşıyorlar. Daha yeni yeni ayakları üzerine basan bir teknoloji.

Hala daha 3k civarı va panel monitörler 100hz'e zor ulaşıyor. Gecikmesi ise 4 ila 10ms arası sanırım. Dolayısı ile 16:9 monitörler ile rekabet edecek seviyeye daha gelmediler.

Ancak yavaş yavaş maliyetler azalıyor, her firma artık prestij modellirini ultrawide yapıyor. Yakın zamanda 16:9 oranı ölecek.

2018 başı ile birlikte 3k 200hz ve hdr geliyor. Sağdan soldan kalan boşluk ne tam olarak anlamadım?

Zaten filmler ultrawide için yapılıyor. Oyunların hemen hemen hepsi destekliyor(eski oyunlarda sorun olabilir). Pro programlar için ise zaten ultrawide biçilmiş kaftan.

Ultrawide / 16:9

Oyun: Daha iyi/ Daha kötü
    Film: Daha iyi/ Daha kötü
    Pro program: Daha iyi/ Daha kötü
    Görüntü alanı: Daha iyi/ Daha kötü
    Curve: Daha iyi/ Daha kötü
    Tek eksi pahalı ve teknolojik anlamda olgunlaşmamış olması.

• Yav cevap vermeyin şu elemana daha fazla.Ultrawide bi monitör almış diye kendini kral sanan bi ergene laf anlatamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Yav cevap vermeyin şu elemana daha fazla.Ultrawide bi monitör almış diye kendini kral sanan bi ergene laf anlatamazsınız.

( Yakın zamanda 16:9 oranı ölecek. ):D burda bitti benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 20 Aralık 2017; 0:0:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

quote:

Yav cevap vermeyin şu elemana daha fazla.Ultrawide bi monitör almış diye kendini kral sanan bi ergene laf anlatamazsınız.

Eski 4:3 sahipleri veya samsung ile 5.5" telefonu yaptığında o kadar büyük telefonu kimse almaz diyenlerden hiç bir farkınız yok
  • 34" 21:9, 3440x1400, 144hz ve hdr ürün çıkarsa alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

34" 21:9, 3440x1400, 144hz ve hdr ürün çıkarsa alırım.

144hz panel üretimi yok direk 200hz+hdr olacak 2018 ilk çeyrekte geliyor.

Model olarak isimleri bilinenler:

Acer predator x35 ve Asus Rog PG35VQ olacak. Tabi aynı paneli üreten daha ucuz yollu üretimler gelecektir. İlk seri aşağı yukarı 1100-1200 dolar olur. Zamanla daha ucuz yollu versiyonlar gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

quote:

Eski 4:3 sahipleri veya samsung ile 5.5" telefonu yaptığında o kadar büyük telefonu kimse almaz diyenlerden hiç bir farkınız yok

En kaliteli panele sahip 21.9 pc monitörü ile 1080p de bu görsel deneyimin 3 de 1 ni yakala helal olsun derim

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU =

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rambocuk kullanıcısına yanıt
    1080P degil ki asagi yukari 3k'ya denk geliyor guncel 21:9 monitorler gayet guzel goruntuleri de var.

Zaten butun firmalar prestij urunlerini 21:9 yapmaya basladi artik yavas yavas standart bu olacak

• Senin aklın başına ne zaman geldi len ? En son Forumdan yemediğin laf, işitmediğin hakaret kalmamıştı. Şamar oğlanı olmuştun.Bu forumda lafı geçecek son adamsın 10 fırın ekmek yesen seni kaale alan olmaz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 21 Aralık 2017; 22:23:23 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

quote:

En kaliteli panele sahip 21.9 pc monitörü ile 1080p de bu görsel deneyimin 3 de 1 ni yakala helal olsun derim

Dedim boş yapmayım konudakiler gibi.Üşenmedim çektim senin için,bi helalini alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 21 Aralık 2017; 22:34:41 >

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık kardeşim
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Hayır benim oyun 1080p o haliyle bile muhteşem görünüyor sebebi ise bahsettiğin monitörlerde olmayan bir ölçeklendirme yetenği bunu en iyi yapansa sony tv ler , mesela motionflow diye ayrıca bir özellik mevcut ona benzetebiliriz 24 hz filmleri 60 fps izliyormuş gibi akıcı ve yumuşak bir hale getiriyor , ölçeklendirme yeteneğide 1080 p oyunu 4k gibi görmene yarıyor :) tabiki 4k açabilirsen oyunu o zaman farkı görüyorsun ama 1080 p de seni üzmüyor fark ettirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Senin aklın başına ne zaman geldi len ? En son Forumdan yemediğin laf, işitmediğin hakaret kalmamıştı. Şamar oğlanı olmuştun.Bu forumda lafı geçecek son adamsın 10 fırın ekmek yesen seni kaale alan olmaz artık

Benim fikir ve görüşlerim bundan yıllar sonrasına ışık tutar kardeş günümüze değil
  • Beyler bu 4K, HDR, Hdmı kablo sürümü konularından bıktım usandım artık sorumu detaylı olarak yazicam ama önce şunu sormak istiyorum.

TV im Samsung 55JU7000 uhd colordan Hdmı 1 aktif ettim PS4 den Uncharted 4' üde HDR aktif ettim ama öyle " bu nasıl görüntü canlılık karanlıklar çok değişti şok oldum vs diyemedim" sizler ilk hdr yi gördüğünüzde gerçekten bariz fark farkettinizmi?

• Bende farkı anlamak için birkac kez hdr açıp kapadım.yani hdr li daha iyi diyemem.en azından mass effect andromeda için.ama hdr aktif edince windows renkleri sapitıyo orası kesin.

• Mayako M kullanıcısına yanıt
    HDR için HDMI 2.0 değil, 2.0b desteklemesi gerekiyor.
  • Evet Windows ta önceki mesajlar da arkadaşın dediği gibi renkler solgun ve karanlık oluyor çok sinir edici bir durum

Ben 2.0 kablo diye biliyordum hocam hemen 2.0b kablo ariyisina başlıyorum

Tv desteklemiyor.
  • Güncelleme ile geldi hocam PS4 ve Windows ta aktif hdr seçeneği ama çakma hdr mi acaba bende yok diye biliyordum ama YouTube da videolar var

2.0b diye bir kablo yok. 2.0 her türlü işinizi görür. Başka bir konuya daha yazmıştım ama buraya da yazayım.

HDR'ın amacı o zaten. Gerçeğe en yakın renkleri göstermek. Şimdi biz yıllardır standart renklerle oynadığımız için HDR açınca biraz garipsiyoruz. Halbuki HDR gerçeğe en yakın renkleri sunuyor. Birde aşırı parlak ve karanlık bölgeleri dengeliyor. Ama ne yazık ki şuan ki teknolojiyle yani HDMI 2.0 ile HDR'dan tam verim almamız mümkün değil. Bant genişliği kısıtlaması var. HDMI 2.1 geldiğinde bu kısıtlama ortadan kalkacaktır.

Ancak şu da unutulmamalı, ucuz TV'lerde HDR açmamız hiçbir fayda sağlamaz. Görüntü çamur gibi olur. TV'de çok önemli burada, neticede renkleri TV verecek.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.