Şimdi Ara

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU = (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
11
Favori
17.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam hafta sonu detaylı resim ekliyecegim,

Forza motor sport 7, resident evil 7 ve bir tane filmde denedim bu hdr olayını egözle görülür fark oldu PC de. Ama dediğiniz gibi info kısmında hdr vs diye bir ibare yok hatta TV bin menülerinde de yok hdr ile ilgili bir yazi.

Tamamen uhd coloru kısmında 4:4:4 ve 4:2:2 sinyal için gelismis renk seçeneğini hdmı 1 de etkin yapınca kaynaklar PS4 ve PC hdr desteğini veriyor.

Bu arada yabancı forumlarda re 7 de hdr 4 k dışında etkin olmuyor diyede yazılar var kafam karıştı biraz hdr içerik için 4 k sartmi ve gtx1050 ti ile full HD de deniyorum saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel olay ama tamamen oturması için çok yol katedilmesi lazım. Emeğine sağlık güzel paylaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: wodka_

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Merhaba arkadaşlar, Samsung c27hg70 2k 144hz HDR monitörü nasıl bilirsiniz, kullanan var mı aranızda.

Ben kullaniyorum.gayet memnunum kendisinden.

Bir kaç detaylı inceleme okudum , özellikle pcmonitör info'da çok derin incelemişler, yüksek beğeni almış ama sizin gibi gerçek kullanıcı yorumları daha değerli.

Monitörün renkleri muazzam, capcanlı.keskinlik istediğim icin 32 olanı tercih etmedim.curve olması bence iyi olmuş.hdr den pek bisey anlamadm yani açık-kapalı çok aşırı bi fark yok gibi.gerçi onuda 1 oyunda denedim .monitorün ayagı baya bi yer kaplıyor. Stand ı kullanışlı fakat masa saglam durmuyorsa monitor baya bi sallanıyor.arkadaşlarımın kullandığı AOC AG241QG-QX, AOC Q3279VWF,ASUS PG278QR monitörlerle karşılaştirma fırsatım oldu renklerda baya fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

Güzel kardeşim. HDMI 2.0b diye kablo yoktur. HDMI 2.0 vardır. Çamurlaşmaya gelirsek ne yazdığımı dikkatli okuyun. TV kötü olursa çamurlaşma olur diyorum. Hem kötü hemde üst seviye HDR TV kullanan birisi olarak yazdım bunları. Hakaret yerine dikkatli okunsa her şey hallolacak ama nerede...

Nasıl hdmi 2.0b diye kablo yok diyorsun anlamış değilim ya agır trolsün yada insanların aklıyla alay ediyorsun.bir şey varken yok demeninin başka izahı yok.
    hdmi 2.0b

What is HDMI 2.0b?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrivederci -- 3 Mart 2018; 19:12:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Mobil ekranlar hakkında okuduğum bir yazıda 600 lümen ışınımda fiziksel bir sınır deniyordu. Önemli olan ekranın ne kadar az ışık kaybı olduğu: çoğu ekran gerekli seviyelendirmeyi yapabiliyor aslında ama aydınlatma kaynağından ışık sızdığında detay metay kalmıyor.

Vallahi işin uzmanı hiç değilim ama 600 lumen kaç cd yapıyor veya eşit miydi sanki? bilmiyorum ancak normalde oyunda kafayı kaldırıp güneşe bakınca gerçek hayattaki gibi gözleri yakması filan gerekiyor hdr'da.

wiki'de ki kaynaklara kabaca baktım da 2000cd civarı muhabbeti var orada da.

https://en.wikipedia.org/wiki/High-dynamic-range_video

"When HDR content is displayed on a 2,000 cd/m2 display with a bit depth of 10-bits per sample it has a dynamic range of 200,000:1 or 17.6 stops,[1] a range not offered by the majority of current displays"

ilgili makale:http://downloads.bbc.co.uk/rd/pubs/whp/whp-pdf-files/WHP309.pdf

"7 Conclusions

For a 2000cd/m2 HDR display, with a black level of 0.01cd/m2, i.e. 17.6 stops dynamic
    range, it is shown, both theoretically and experimentally, that quantisation artefacts (“banding”) will
    not be visible on real pictures and that “banding” is comparable, or less, than the competing, more
    complex, ST 2084 HDR system. Finally note that HDR Rec 2020 signals may be formatted to look
    like conventional SDR Rec 709 signals, raising the possibility of conventional SDR media carrying
    HDR signals in a completely compatible way. This will be the subject of a future paper."

belki de teorik olarak konuşulmuştur bütün makaleyi inceleyecek zamanım yok açıkcası

• arrivederci kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı okumadınız sanırım. İnsanlar HDMI ve kablo konusunda çok yanılgıya düşüyor. HDMI 2.0b diye bir kablo yoktur, konektör vardır. HDMI 2.0 kablosu vardır ve HDMI 2.0, a ve b konektörle uyumludur. Bütün HDMI 2.0 kabloları a ve b konektörlerini destekler. O yüzden 2.0a ve b kablosu yoktur. Bunun esas adı da zaten High-Speed Cable diye geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 3 Mart 2018; 19:53:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayako

Hocam hafta sonu detaylı resim ekliyecegim,

Forza motor sport 7, resident evil 7 ve bir tane filmde denedim bu hdr olayını egözle görülür fark oldu PC de. Ama dediğiniz gibi info kısmında hdr vs diye bir ibare yok hatta TV bin menülerinde de yok hdr ile ilgili bir yazi.

Tamamen uhd coloru kısmında 4:4:4 ve 4:2:2 sinyal için gelismis renk seçeneğini hdmı 1 de etkin yapınca kaynaklar PS4 ve PC hdr desteğini veriyor.

Bu arada yabancı forumlarda re 7 de hdr 4 k dışında etkin olmuyor diyede yazılar var kafam karıştı biraz hdr içerik için 4 k sartmi ve gtx1050 ti ile full HD de deniyorum saygilar

Hdr için 4k şart değil.
  • Teşekkürler hocam

• Bu HDR denilen ayarı sadece ekran kartı değiştirerek etkinleştirsek HDR desteklemeyen monitörde HDR varmış gibi gösteremez miyiz ? Belirli renk ayarları da dahil.

• Dr. Emmet Brown kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam, hdr yi öncelikle tv den etkinleştirmeden windows HDR destekli bir cihaz olmadığı için kendi etkinleştiremiyor. Etkinleştirse dahi masaüstü renkleri solgun bir renge bürünüyor. Aynı şekilde oynamak istediğiniz oyunda hdr yi algılaması için yani grafik ayarlarında etkin olması için kaynak yani monitörün desteklemisini gerekmekte.
  • Dr. Emmet Brown kullanıcısına yanıt
    HDR dediğiniz şey aydınlık ayarının dinamik olmasından ibaret. İster tek sefer kalibre edilsin(HDR10) ister içerikte kayıtlı şekide(Dolby Vision) önemli olan ölçüsünün bir tutar yanının olması. Çok aydınlatırsın, gölge kalmaz; tersine çok kısarsın detaylar söner. İkisinin arasını bulmaları kolay. Zaten aydınlık ayarı ile satürasyon ayarını ortam ışıklandırmasına göre sırf gamma eşiği üzerinden yapmayı istiyorlardı. Tek yapılacak şey ışık sensörü koyacaksın televizyona - güneş vuruyorken kontrastı gamayı sertleştirecek hatlar belirecek hiç aydınlık seviyesine dokunmadan... zaten pil ömrüne de faydası olacağı için bu HDR mevzusunun alıcısı oluyor.
  • Benim demek istediğim aslında şuydu mesela ekran kartındaki renk ayarlarıyla oynayarak (saturasyon gama vs) 1 e 1 HDR varmış gibi gösteremez miyiz ?

• 3 gündür forza 7

Gtx 1050Ti

Samsung ju7000 TV ile uğraşıyorum yeminle bıktım artık

Forza da hdr aktif gözüküyor alttaki parlaklık ve gama ayarlarını değiştir meyi deniyorum ama birşey değişmiyor.

Oyunda koyu renkte açılıyor parlaklık kendinden kısıliyor hdr yi açınca. RGB 4:4:4 ve 4:2:2 tüm olasılıkları denedim yinede sonuç aynı oldu. Son çare yanılmıyorsam pegguae adında bir hdmı 2.0 kablo var hepsi burada da 80TL ye onu alicam kutusunda da lisansli vs ibareler var kullananlarda oldukca memnunmus.

3D patladı gibi ama bu HDR tutacak bence arkadaşlar.

• Hocam, ben hdr destekli monitörüme bilgisayarımı bağlıyorum ama ayarlarda hdr ve wcg pasif görünüyor yani açamıyorum. Neden sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Emmet Brown

Benim demek istediğim aslında şuydu mesela ekran kartındaki renk ayarlarıyla oynayarak (saturasyon gama vs) 1 e 1 HDR varmış gibi gösteremez miyiz ?
    Varmış gibi gösterebilirsiniz.Ama işte "mış" gibi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayako

3 gündür forza 7

Gtx 1050Ti

Samsung ju7000 TV ile uğraşıyorum yeminle bıktım artık

Forza da hdr aktif gözüküyor alttaki parlaklık ve gama ayarlarını değiştir meyi deniyorum ama birşey değişmiyor.

Oyunda koyu renkte açılıyor parlaklık kendinden kısıliyor hdr yi açınca. RGB 4:4:4 ve 4:2:2 tüm olasılıkları denedim yinede sonuç aynı oldu. Son çare yanılmıyorsam pegguae adında bir hdmı 2.0 kablo var hepsi burada da 80TL ye onu alicam kutusunda da lisansli vs ibareler var kullananlarda oldukca memnunmus.

3D patladı gibi ama bu HDR tutacak bence arkadaşlar.
    JU7000 modelinin hdr desteklediğinden emin misiniz ? Samsunglarda hdr ku serisiyle birlikte geldi yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BéTo

Hocam, ben hdr destekli monitörüme bilgisayarımı bağlıyorum ama ayarlarda hdr ve wcg pasif görünüyor yani açamıyorum. Neden sizce?
    Ekran kartından olabilir.Hangi kartı kullanıyorsunuz ?
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Nvidia 1070

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Hocam yazılım ile geldi ancak tv nin hiçbir menusunde hdr den bahsedilmiyor ultra hd hdmı aktif olunca windows ta hdr etkin oluyor açıkça si hic bir fark anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: BéTo

Nvidia 1070
    peki hdmi 2.0 kablo kullanıyor musunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.