Şimdi Ara

hdtune testi - harddiskte bir sorun olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yaklaşık 1,5 ay önce samsung 320gb IDE harddisk aldım. hdtune ile test yaptım ve transfer rate genelde dümdüz 25-26 mb/s civarında ilerledi ve ortalama 25,4 mb/s çıktı. başka yerlerdeki testlere falan baktım genelde 40-50 mb/s civarındaydı. acaba neden yavaş, ide oduğu için mi. yoksa harddiskte bir sorun olabilir mi.
    aslında normal kullanımda bir problem yok gibi. sadece kasa havalandırması çok iyi olmadığı için hdd ilk zamanlar 45-46 derecede falandı. sonra hdd fanı taktım sıcaklık 37-38 derece civarında. bir de işlem yaparken hafiften tıkırtı duyuluyor. ama pek rahatsız edici seviyede değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melalcholic -- 1 Eylül 2007; 21:29:56 >

• ornek olarak benimkini verdim.
    acaba hddki cdromla aynı kablo uzerine baglamıs olabilirmisiniz. cunku ide de aynı kablo uzerine baglanan aletlerde hızlı olanı yavas olan oldukca kısıtlar.

• cd rom ile kabloları ayrı bu arakabloda sadece hdd takılı. ama bu kabloda sanırım bir sorun var. hdd yi bu kablonun boşta olan diğer 2. girişine taktığımda yavaşlama falan oluyor ve bu şekilde test ettiğimde transfer rate sürekli düşüp yükseliyor. sonuç diğer testtende kötü çıkıyor. acaba kabloda bozukluk olabilir mi?
    birde şu dikkatimi çekti şu an aktif olan udma modu 2 de ve ultra ata/33 olarak görünüyor. bu değer otomatik olarak mı ayarlanır yoksa bir yerlerde bunun için bir ayar varmı. udma mode 5 e kadar destek varmış. bu yüzden de olabilir mi?

• cok buyuk ihtimal kablonuzda bir sorun var. onun dısında biostam ata/133 yada ata/100 secebiliyorsanız secin ve tekrar test edin. sorununuz hdd ata/33 gormesinden kaynaklanmakta. bu sekilde olmasının sebebi kablo olabilir, baska seylerde olabilir

not: ata/33, mmx ve p2 zamanında kulanılan teknolojidir. ve cok yavastır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.