Şimdi Ara

HDTV KOCA BİR YALAN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu biz utanmasak 10GB görüntüyü divx olarak 700mb kaliteli olarak sıkıştırıyoruz, sistem mpeg4, bu hd ayaklarına yatanlar bu 700 mb'a 7 dakika görüntü sığdırıyor. Bu işte bir sakat yok mu? Dünyanın en iyi sıkıştırma formatı mpeg4 değilmiydi, ben mi yanlış hatırlıyorum. Sakın bu teknoloji kek müşterilerine geçirim yapıyor olmasın. Bir ara SS2 uydu kartından niye divx yayın yapılmıyor diye düşünmüştüm, eğer divx yayın yapılsa bir film 1 cd 'ye kaydolacaktı. Benim kaydettiğim mpeg2 formatındaydı ve bir film 2Gb civarında tutuyordu, şu an h64 lü aşağı yukarı divx şeklinde yayın yapıyorlar ve biz iyi bir makinede bile seyredemiyor, ayrı donanım arıyoruz...

• Divx lerin çözünürlükleri genelde 640*272 dir
    HD videolarda bu çözünürlük 1080 lere çıkıyor.
    bir kere divx dvd den bile kaliteli olamazken hd videodan nasıl kaliteli olsun
  • bilgi sahibi olmadan söz sahibi olmamak gerekir
  • En kaliteli Dvix bile ne ses konusunda nede görüntü konusunda DVD ye yaklaşamaz.(Orjinal dvd)
  • quote:

Orjinalden alıntı: unsal23

En kaliteli Dvix bile ne ses konusunda nede görüntü konusunda DVD ye yaklaşamaz.(Orjinal dvd)

Vallaha bu da çok abartılı bir yaklaşım olmuş. Yaklaşamaz demek gerçekten abartı!
    Sonuçta bir DivX'i elde ederken, kullandığınız cocec ve sıkıştırdığınız alan ön plana çıkar. Benim şu ana kadar yaptığın DivX'lerin bir çoğunu orjinal DVD'sinden ayırtedemezsin. Tabi ki kalite farkı çok çok az da olsa var ama, iyi hazırlanmış bir DivX'teki farkı da, bir insanın öyle anlatığın kadar (kullandığın yaklaşamaz teriminden bahsediyorum) rahat bir şekilde farketmesi, neredeyse imkansız.

Ortalama 5-5,5 GB'lık bir filmi 2CD veya 1600-1700MB olarak XVid codecle sıkıştırıp, sesi de AC3 (DTS ses verir, mp3'ten oldukça kalitelidir) olarak belirlediğin zaman, aradaki farkı farkedemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 17 Mayıs 2006; 14:42:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jackal73

Divx lerin çözünürlükleri genelde 640*272 dir
    HD videolarda bu çözünürlük 1080 lere çıkıyor.
    bir kere divx dvd den bile kaliteli olamazken hd videodan nasıl kaliteli olsun

DivX'lerde farklı çözünürlükler söz konusu; 720 x 576 piksele kadar çıkabilir (ama genelde bu değerleri bulmaz)

HD DVD'lerdeki çözünürlük ise 1080i'ye (1980*1080 piksel) çıkabiliyor.

Şu a için, kopya korumaları mevcut, ancak ileleyen zamanlarda, bunların Divx'lerini de (özellikle 1280*720 piksel çözünürlükteki 720p filmlerin yüksek çözünürlüklü DivX'lerini) internet yoluyla bulmamız mümkün olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 17 Mayıs 2006; 15:03:31 >

• hdtv neden yalan olsun ki..izlerken aradaki fark belli olmuyormu? diğer kanallardaki yayınlarla hd forum kanalındaki yayın farkı apaçık ortada..bu kanal üzerinden screenshot alıp duvar kağıdı yapanlar var

sıkıştırılmış bir filmle işlemi yaptığınız kaynak arasında muhakkak fark vardır..dvd ve hd filmlerdeki olay sadece çözünürlük değil video bitrate gibi özelliklerdede belirginleşir..sıkıştırdığınız film 3-4 cd dahi olsa gene aradaki fark farkedilir..15"-17"monitorlerle anlaşılıyor ki birde büyük ekran bir tvde izlendiğini düşünürsek...

hd filmlerin divxleri suanda internet yoluyla temin ediliyor ancak dvdriplerden çok farkları yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: odea

hdtv neden yalan olsun ki..izlerken aradaki fark belli olmuyormu? diğer kanallardaki yayınlarla hd forum kanalındaki yayın farkı apaçık ortada..bu kanal üzerinden screenshot alıp duvar kağıdı yapanlar var

sıkıştırılmış bir filmle işlemi yaptığınız kaynak arasında muhakkak fark vardır..dvd ve hd filmlerdeki olay sadece çözünürlük değil video bitrate gibi özelliklerdede belirginleşir..sıkıştırdığınız film 3-4 cd dahi olsa gene aradaki fark farkedilir..15"-17"monitorlerle anlaşılıyor ki birde büyük ekran bir tvde izlendiğini düşünürsek...

hd filmlerin divxleri suanda internet yoluyla temin ediliyor ancak dvdriplerden çok farkları yok.

Dediğin gibi, zaten DivX'e dönüştürme işlemi sırasında, kapladığı alan tamamen çözünürlükle oynanarak düşürülmüş olsa, ortaya VCD'den daha az çözünürlükte aviler çıkardı

Bit değerleri veya renk derinliğinde düşmeler yaşanabiliyor....

Yalnız, yaptığım DivX'leri 70 ekran televizyonda da izlediğimde, fark çok rahat anlaşılmıyor (17" monitörde hiç anlamıyorum)

Bunun için, eğer denemediysen, AutoGK ile (görüntü codeci olarak Xvid, ses codeci olarak AC3 kullanarak) 2 ya da 3 CD'lik DivX yapmayı deneyebilirsin (ben öyle yapıyorum). Eğer böyle bir denemen olduysa veya olursa, görüşlerini paylaşmanı isterim

• quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

bilgi sahibi olmadan söz sahibi olmamak gerekir

Ne güzel yazmışsın

arch
  • burada bahsettiğin arşiv uydu yayınlarından yaptığın kayıtlarmı yoksa dvd filmlerinden aldığın yedeklermi?

dvdrip yapma işiyle çok uğraşamadım ama elimde internetten indirdiğim pek çok dvd rip film var..bir filmi indirirken seçici davranıyorum ve genelde en iyi release gruplarının riplerini bekliyorum..elimde 3-4 cdlik dvd rip divxler var..görüntü inanılmaz kaliteli ve ac3/dts ses....
    uydu yayınlarını sıkıştırma işini agk ve daha başka programlarlada dendim...ilk başlarda xvid codeği kullanıyordum..sonraları dr divx ve divx bundle paketlerinin pratik kullanımları hoşuma gitti ve divx codec le sıkıştırma yapmaya başladım..uydu yayınlarındaki sıkıştırmalarda iki kodek arası pek fark göremedim..ortalama bir film 2-3 gb tutuyor ve bunu genelde tek cd yapıyorum..kaynakla arasında çok bir fark olmuyor..tabii 2 cd olduğunu düşünürsek bu fark dahada azalacak.

her iki şekildede farklar muhakkak oluyor.. bunu fillm boyunca sürekli olarak farketmeseniz bile bazı sahnelerde gözden kaçmazlar..(patlama efektleri,hareketli sahneler...)

• Hem DVD filmlerin yedeğini alırken (6GB civarı filmi 2000MB olarak, 4,5GB civarı filmi 2CD olarak), hem de tv kartından mpeg2 kayıtlarımı DivX'e dönüştürürken kullanıyorum AGK'u. Hemen hepsi, çok kaliteli oluyor.

Bu arada, Dr Divx'i kısa bir süre kullandım; gerçekten pratik bir program ama bana DivX kalitesi AGK'a göre sanki biraz düşük gibi geldi. Ama belirtiğim gibi, fazla kullanmadım; kesin konuşmayayım.
    Bundle'ı @ozmenramazan hoca da tavsiye etmişti.En kısa zamanda deniyeceğim onu da
  • aslında xvid çok daha fazla kullanılıyor divx codecten ve çoğu dvdriplerde xvidle yapılıyor.genelde virtual dub programı kullanıyorlar..ancak bundle ilede çok güzel oluyor..bir ara tavsiye üzerine flaskmpeq programını denemiştim oda gayet iyi bir programdı..bana bundle ve dr.divx daha pratik geliyor..dvdlerde denemedim,dvdlerin yedeğini dvd olarak alıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

bilgi sahibi olmadan söz sahibi olmamak gerekir

ne denir ki bu sözden sonra

HD Tv'yi izlede ondan sonra konu acalim lütfen
  • 1- Hd destekli tv alacam
    2- Hd destekli uydu alıcı alacam
    3- hd yazyın yapan bir tv bulacam

sizce bukadar masrafa değermiki 1-2 kanal izlemek için kaç kanal hd yayın yapıyorki
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfaturk

1- Hd destekli tv alacam
    2- Hd destekli uydu alıcı alacam
    3- hd yazyın yapan bir tv bulacam

sizce bukadar masrafa değermiki 1-2 kanal izlemek için kaç kanal hd yayın yapıyorki

Bu saydıklarını, HD özelliğe sahip ürünler ucuzlayınca ve HD kanallar çoğalınca, yani yaklaşık 2 sene sonra yapsan bence daha iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: odea

aslında xvid çok daha fazla kullanılıyor divx codecten ve çoğu dvdriplerde xvidle yapılıyor.genelde virtual dub programı kullanıyorlar..ancak bundle ilede çok güzel oluyor..bir ara tavsiye üzerine flaskmpeq programını denemiştim oda gayet iyi bir programdı..bana bundle ve dr.divx daha pratik geliyor..dvdlerde denemedim,dvdlerin yedeğini dvd olarak alıyorum

Hocam, ben de DVD'lerin kopyasını alıyorum; bazılarını da ayrıca DivX'e çeviriyorum. Sonra 3 Divx'i bir DVD'ye atıyorum. Boş vakit bulduğum zaman, televizyonun karşısına bir kuruluyorum; 6-7 saat film izliyorum

• @alfaturk
    4.Bulduğunuz kanalı hd olarak izleyebilmek içinde ayrıca abonelik ücreti ödeyeceksiniz
    henüz yaygınlaşmadığı için bu masraflara girmenin de bir anlamı yok.Türkiyede yerli platformlar çoğalır ve kanallar hd yayına başlarlarsa o zaman masraf yaparız..

@boldshark
    birde çift katmanlı dvd medyaların fiyatları ucuzlasa çok daha keyifli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odea -- 18 Mayıs 2006; 1:57:50 >
  • bekleyin beyler biraz HD tv yaygin degil okadar elbette gelisecektir ama yukardaki arkadasin dedigi gibide Yalan bi olay deildir.

en ufak nokta kadar mozaiklesme olmuyor ve 1080 formatinda oluyor dahada yuksek.
    kaliteyi zaten apacik ortada belli oluyor.
  • Dostum kendi deneyimimi paylaşmak isterim madem konu açılmış özelikle HDTV nin bir şey ifade etmediği kanısına katılmıyorum nedenine hemen geliyorum....(aşağıda ;))

Sistem imzamdaki sistem ss2 den hotbirt den hdforum adında bir kanal var onu açtım yayın gerçekten çok net öyle ki 1920*1440 ekranı aldığımda görüntü müthiş oluyor bunun altındaki çözünürlüklerde görüntüde yatay çizgiler oluşuyor ...
    işlemci kulnımı %95 ,100 arası evet manyak bir sistem gerektiriyor bu yayın...

H264 özelikli ekran kartlarında açıyor HDTV

Saygılar...
  • Bazı HD fragmanları indirmek isteyen arkadaşlar bu adrese bakabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_4974608/tm.htm

Özellikle, topici bu başlıkla açan arkadşın, izlemesinde fayda var
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.