Şimdi Ara

HDTV-Salon sistemi nasıl olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HDTV salonda nasıl seyredilir onun cevabını arıyorum...

tv yi saymayalım secenek cok .....
    bende olan
    SAMSUNG PS42S5H TV PLASMA 42inch 107CM

1 . uydu alıcı tr de varmı varsa nerde bulabilirim
    2 . HDDVD su an bi kaç markada var ama fiyat ları cok pahalı
    3 . Hddvd ve Blu-Ray olayı var iki cihazmı almamız gerekecek
    4 . hddvd filmler su an tr de varmı varsa nerde bulabilirim

ben bütün bunların yerine salona bi kasa koymak daha mantıklı gibi geliyor
    hddvd rom cıktımı takarım
    Blu-Ray cıktımı takarım
    skaystar takarım
    bu arada ben skaystar2c kullanıyorum ve hotbit te hdforum die bi kanal var onu seyredebiliyorum
    ss2 hdtv ye uyumlu dilmi ?

tesekkürler

• 1- hd receiver trde dumadım..usd de ise 400 dolardan başlıyor
    2- samsungda var 350 mil civarı hdmi cikişli panasonic var enpluslarda ne kadar bilmiyorum
    3- bu konuda pek bilgim yok ama bluerayler daha çıkmadı glb
    4- ben daha görmedim duymadım bulursan banada haber ver :) ama fr de bolca var..

ben dediğini yapıyorum..kasayı salona taşıyorum..sb audigy digitalden ses , dvi-dan hdmi ya görüntü alıyorum..hd dvd almana gerek yok mevcut dvdromlar oynatıyor..blue ray pcde tabiki daha ucuz olucaktır..yani her yönden pc daha avantajlı..ss2 ilede hd yayınlar çıkınca izleriz..

sana önerim..pcyi tvye bağladıktan sonra bu dediğim sitedekileri download et ve izle..muhteşem oluyor...

http://www.highdefforum.com/showthread.php?t=6537

• hd dvd almana gerek yok mevcut dvdromlar oynatıyor
    ??

peki normal dvd oynatıcılarda oynatıyormu? oynatırsa ii olur o kadar para verdik

hevesle hdmi kablo aldım neden aldıysam 2 metre kabloya 70 milyon verdim cok pahalı :)

tomraider indirdim bi siteden görüntü manyak ama bilgisayar takılıyo
    hd forum kanalı var hotbit te onuda izledim biraz ,ondada takılmalar var bilgisayarı degiştirmem lazım yani yine masraf

hddvd lerin olmaması cok kötü 3dk. görüntüyü seyretcez die 200 mb indirmek biraz manyakca

• MEVCUT DVDLER OKUR MU BİLMİYORUM çünkü o hddvdleri başka programlar okuyor..mesele mt dosyaları var wmv dosyaları var..bu nedenle evindeki normal dvd okur mu bilemem..bende 4gb arşiv var..iş yerinden indirdim..ama dediğin gibi max 3 dk görüntüler..

ayrıca hd video izlemek için en az 1 gb ram ve 2.4mhz işlemci lazım..yoksa takılmalar oluyor..ve başka program çalışmaması lazım..

hdmi kablo konusunda ben kararsızım..çok kazıklıyorlar..yurtdışında max 15usd olan kablo burda 60 dolar..bende almıyorum..allahtan benim dlp nin d-sub girişi var onu kullanıyorum..

ama ne görüntü değilmi hd görüntüler işallah yakında avrupadan izleriz en azından hisposattan
  • 1- HD mpeg4 uydu alıcılar şu anda avrupada yeni yeni satışa çıkıyor. Fiyatları yanılmıyorsam 320€'dan başlıyor. İtaylyadaki kış olimpiyatları ile Almanya'daki dünya kupası maçları HD yayınlanacak. (mpeg 4). Tabi bunu SD'ye de dönüştürüp de yayınlayacaklar.
    2- HD DVD TR'de var. sanırım Teknosa da mevcuttu ama dikkatli incelemedim. Ama şöyle bir sorum olacak :) HD kayıtlı DVD'yi nereden satın alacaksın.
    3- Şu anda görünen HD DVD kullanılaması uygun bir standart olacak gibi gözüküyor. Böyle dememin sebebi Bluray'lerin (daha çıkmadı ama) fiyatlarının aşırı pahalı olması. Sanırım 2.500 $ civarında.
    4- 2. sorunun cevabını zaten ben de sana soruyorum. Bu arada USA'de mpeg2 HD olayı mevcut, bu yüzden USA'den mpeg 2 kayıtıl DVD bulabilirsin.

Bu arada aşağıdaki linke de bir bak derim.
    http://www.hdcinema.de/
    almanca ama olsun, HDCinema bölümüne gir OK.

• avrupada var varolmasınada tr de varmı satılan bi yer bilen yazsın

örnek...

http://www.ariasat.de/shop.php/sid/4f0ef8b3c93c93cace935b730d53ff7f/cl/alist/cnid/bf2420b8cf57f1083.76932495

bi ülkede hddvd player satıldıgı halde hddvd film satılmaması ilginç

salon sistemi bana göre Media Center tarzı sistemlere gidiyor ilerde bu tip aletler satılacak

örnek...

http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=1&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=166&strHitCountParam=2|1|0|1|840

Almanya'daki dünya kupası maçlarını avrupalı hd formatında seyrederken bizim seyredemiyor olmamız çok daha kötü

• Pace receiverlar yanlış hatırlamıyorsam ön ödeme kabul ediyorlar. 2006 ocak ayı gibi piyasada var olacak.
    Merak etme Almanya'da olanlar yine iyi, maça gitme şanları var sadece. Dünya kupası zamanına kadar gerekli sistemler piyasada var olacak. Yeni bir sistemin varlığı söz konusu herşey zamanla olacak.
    Ürünün varlığı zaten avrupada bile belli belirsiz. Biraz beklemen lazım. Daha doğrusu beklemeiz lazım.
    Bu arada Dünya kupasını maçlarının hangi uydudan HD verileceğini bilmiyorum. Ama astra ise, o da ayrı bir detay..
  • valla işallah bizimde izleyebileceğimiz bi uydudan gelir..ayrıca şifresiz olur..ama mevcut maliyetlerle bu mümkün değil glb :(

aslında hd tv üreticilerinin pazara yönelik olarak bu yayınları desteklemesi lazım ki daha çok tv satsınlar..ama amerika ve japon pazarı onlara yetiyor glb..
  • ya arkadaslar merhaba ben bişi sormak istiyorumda acaba su an piyasadakı en iyi hd tvler hangılerı ben bu işlerden cok anlamıorum ama bi plazma almayı dusunuyorum yardımcı olursanız sevınırım fıyatı cok sorun diil kaliteli olmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: cheesypoofs

ya arkadaslar merhaba ben bişi sormak istiyorumda acaba su an piyasadakı en iyi hd tvler hangılerı ben bu işlerden cok anlamıorum ama bi plazma almayı dusunuyorum yardımcı olursanız sevınırım fıyatı cok sorun diil kaliteli olmalı

sharp ın 45'' lcd hdtv si var..kendinden decoderli.bildiğim en iyisi odur..akmerkez alt katta net elektronikte bulabilirsin..

not:para sorun değil yazmışsım . limit olsaydı başka alternatiflerde söylerdim.
  • ben bi süre arastırdım ve bunda karar kıldım bilmiyorum dogrumu yaptım ama ben memnunun
    özellikle sesi harika .bayagı bi secenek var ama kararı sen vereceksin özelliklerini karsılastır her ürünün.
    giriş cıkışlarını falan
    ben bunda karar verdim ve aldım .alalı 2 hafta falan oldu 6 milyar civarı 10 ay taksitle
    peşin alırsan 5,250 falan alırsın dogubank ta sordum biliyorum .

SAMSUNG PS42S5H TV PLASMA 42inch 107CM

eger beklerim biraz daha diyorsan bence bekle.....
  • ben dlp tv diyorum...hele para önemli değil diosan..samsungun çok şahane bir dlpsi var..6 mil civarı dünyada tek esa ödüllü tv..
    samsung dlp die araştır bulucaksın..50 inç ama hemde alıcağın her plazmadan daha kaliteli hemde daha büyük olucaktır...
    ben 46 incini kullanıyorum inanılmaz memnum..ama param olsa dediğim aleti alırdım..fiyatlar interntte yanlış yazılı çoğu sitede..anadolu elektroniği ara gerçek fiyatı sölerler...yanlız harika bi tv plazmalar falan yanında halt etmiş bence..ve görüntü şu anda en iyi dlplerde...artık yazmıcam neden..bununle ilgili çok yorum yaptık..biraz forumu araştır yada benim ismimden uydu digital forumlarında arattır görürsün..
    syg,
  • evet bende gördüm o tv yi

fiyatları plazmadan ucuz tasarımı harika

bi forumda metroda var deniyordu ben almaya gittim
    harika bi tv alıyorum diye ve o forumlarda o tv yi o kadar öven senmisin bilmiyorum ama o kadar övüyorlarki, tv yi görünce hayal kırıklıgı yasıyor adam
    renkler cansız, soluk, arabaların camlarına film takılırya öyle
    görüntü acısı cok kötü
    tv ye sagdan soldan hatta alt tan üsten , kafanızı tam ortalamanız lazım
    eger küçük bi fark olursa bile görüntü kayıpları oluyor

hee ama evde sadece ben seyredecem diyen varsa harika bi alet dedigim gibi tam ortalayarak izlenebilir.

tabi bunlar benim düşüncelerim ......

ne olursa olsun en iyisi görüp almak.. ben net ten almış olsaydım samsung un dlp sini alıcaktım
    ama görünce fikir degiştirdim görmeden almayın derim .......

benim aldıgım tv http://www.anadoluelektronik.com.tr/urunDetay.jsp?d=115911&n=43311&a=2952402&s=1

• http://www.anadoluelektronik.com.tr/urunDetay.jsp?d=115911&n=115911&a=3793112&s=1

benim tv bu..sen ne gördün bilemem...ama bu tvler teşir olmuyor..sadece enplus ve samsunglarda var..
    dediklerinin hiçbiri bende olmuyor..sen normal projeksiyon gördüysen bilemem..ayrıca bunların çok farklı modelleri var..herkese bu dlp diyorlar dediğim gibi çok bilgisiz satıcılar..bundan sonra bu dlpler konusunda yorum yapmıcam zaten..

ben gördüğüme inanırım açıkçası..her konuda da yazdım..samsunga gittim..dlp,projeksiyon,lcd,plazma hepsini izledim..bence bu tvlerden iyisi yok..

izleme açısı valla en köseden bile izlesem bişey değişmiyor bende..sadece tepeden bakarsan fark oluyor ama kim tvyi yukardan izler :) ayrıca tvyi izlerken çok yakından izlersen oyun oynerken aa af yokmuş gibi kenarlarda kare oluyor..ama 3 metreden sonra bunları seçemiyorsun...ayrıca plazmanın ısınma sorununu sana anlattılar mı bilemem..

tvin hayırlısı olsun..aslında görmek isterim senin tvyide..
    syg,

• baktımda senin tvnin kontrastı çok fazla..tabiki bir dlp onun kadar olmaz..böle bir aleti senin gördüğüm aletler bir tutamassın..sen ne kadar verdin ki? senin aletin denki dlpler 5500-6000 ytl arası ki bunları teşire sadece dediğim mağzalar çıkarıyor ver 56 inc kadar oluyorlar..
    sen zaten çok iyi bi plazma almışsın ne kadar verdin bilmiyorum ama ben para/perf oranına bakıyorum..
    gidip 6-7 mil plazma alıcağına dlp almak bence çok mantıklı..
    sonuçta her ne olursa olsun ben senden daha iyi görüntüde nomal tv yayını izliyorum buda bence çok büyük etken...bunu ne yaparsan yap değiştiremessin..çünkü dlplerin içindeki çip senin plazmada yok..
    özellikle fransız kanalları inanılmaz net oluyor..sonuçta trye 3-5 sene daha hd yayın gelmiceği için şu anda bence en mantıklı çözüm dlp..hem fiyatı iyi hem normal yayınları çok daha iyi veriyor hemde plazmalardan daha büyük..

ama dediğim gibi ben aynı dvdyi plazmada lcd de ve dlp de izledim..dlpnin sıkıştırması hiçbirinde yok..
    syg,

• aynı tv den bahsetmiyoruz bu tv yi görmedim ben
    ama esa ödüllü falan dedin ya ordan karıştı bilmiyorum gerci sendeki tv demi ödüllü ama heryerde bu tv yi söylüyorlar ben bunu gördüm

http://www.anadoluelektronik.com.tr/urunDetay.jsp?d=115911&n=115911&a=3913202&s=1

plazmalarda ısınma sorunu ne yönden sorun bilmiyorum ama baya ısınıyor bende fark ettim
    ama su an kış oldugu için dahada ısınmasını isterim ehuehe

6 milyar falan bendeki alet taksitle ama ben biraz nakit falan verdim biraz farklı ödeme sekilleriyle aldım
    bide sehpayı katmak lazım + 470 milyon civarında sehpa

bu fiata dlp 126 cm alınabiliyor

kontrastı çok fazla demişsin ama ben öyle cafcaflı bi tarafınıda görmedim yani sadece kontrast olayı için secen varsa fazla fark etmiyor...

• HDTV teknolojisi bikaç yıl çok dikkate alınmaz çünkü çok pahalı herkes normal receiver lara dewam eder ama tabi en fazla 5 yıla kadar evlere girecek ve vazgeçilmezimiz olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.