İstanbul Beylikdüzü Regnumastrum towers'ta oturuyorum. Oturduğum site 5 blok toplam 1600 daireden oluşan, ufak bir ilçe büyüklüğünde :)
Bu hafta, dünya kupasının TRTHD kanalından verileceği için, ve sitemizde teledünya altyapısı olmaması nedeniyle, dsmart'ı tercih ettim.
Kurulumdan sonra yetkili bayi, sitemizde Headend denilen çoklu dağıtım sistemi olduğunu, site teknik ekibinin ilgili kanalı eklemesi gerektiği bilgisini aldım.
Dün siteye uydu ile ilgili teknik servis gelmiş. Sistem headend, ancak multiswitch kurulmamış.
İşin teknik tarafını bilmemekle birlikte, dsmart ve digitürk yayınlarının aynı kablo üzerinden gönderildiği, ancak TRTHD gibi digitürk'e oldukça yakın bir frekansta yayın yapan, fakat digitürkte olmayan kanalarda, site dairelerine aktarım yapılamadığı bilgisini aldım.
Site müdüründen multiswitch kurulumu için, bu kadar büyük bir sitede 70-80bin TL seviyelerinde maliyeti olacağı bilgisini aldım.
İşin anlamadığım tarafı, HDen gibi digitürk platformunda yayın yapmayan kanalın nasıl izleniyor olduğu?
Konu hakkında bilgisi olan, çözüm yolunu bilen birileri varmı acaba?
Benzer sorun bende de var.Diğer Hd kanalların hepsi gösteriyor.sadece trt hd göstermiyor.D smart ı aradım.Merkezi anten ayarından oluyor.Site yönetimi ile görüşün dediler.Yalnız multi swith mi yoksa başka bişey mi bilmiyorum.Seyredemiyorum trt hd yi
bende seyredemiyorum bizde de 4'lü LNB var diğer HD kanallar gösteriyor TRT HD göstermiyor kafayı yicem ya anten oynadı yada ciden sinyal gelmiyor
DİĞER TÜM HD KANALLAR GÖSTERİYOR.TRT HD GÖSTERMİYOR.KANDIRILDIK MI
Arkadaşlar ben uydu alıcımı az önce uydu alıcımı içerdeki odaya götürdüm ve oradaki kabloya taktım sinyal hatası uyarısı veren yüm kanallar açıldı TRTHD dahil ! babam dedi senin kabloda ek var aparat ondan sinyal düşük gidiyordur belki dedi aynen öyle LNB'den gelen direk kabloda sorunsuz açılıyor kanallar ama kendi kablomu taktığımda eksiz olarak ek olan yerden çıkartıp uydu alıcısına taktım hop yine TRTHD ve sinyal sorunu olan kanallar görüntü verdi :D bende arada kablo eki için kullandığım aparat olduğundan görüntü vermiyormuş bunu çözdüm benim sorunum bu yani
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme