Şimdi Ara

Hedefim yok ve tamamen bıraktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba senenin başındayken ders çalışabiliyodum zaman ilerledikçe ders çalışma sürem artacağına azaldı ve son 1 aydır hiç kitap açmadım online derslere katılmıyorum vs
    tek sebebinin artık hedefim olmaması olduğunu düşünüyodum kendime göre de kötü değildim aslında tyt netlerim ortalama 80-85 gibiydi ayt de 55-60 arasıydı ama dediğim gibi son denememin üstünden 1.5 ay geçti ve tamamen bıraktım üniversiteye gidecek olmak beni heyecanlandırıyor ama gelecek hayatımda şu mesleği yapıyor olmalıyım diyemiyorum şu bölümden mezun olmuş olmalıyım diyemiyorum ve bu yüzden akademik açıdan başarılı olmak gibi bi çabam yok (eşit ağırlık bölümüm) ne yapmalıyım bilmiyorum açıkçası sınavın sonuçları açıklandığında iyi bir sıralama yapmış olmak istiyorum ama kendime sınır olarak belirleyebileceğim bir hedefim olsa ulaşmaya çalışacağım yok ailemle aram bozuldu bunlardan dolayı sürekli oyun oynuyorum twitch youtube boş boş zaman öldürüyorum aranızda böyle bir süreçten başarıyla geçmiş birileri varsa önerilerde bulunur musunuz bi hedef edinmem konusunda

• Bak dostum şu anda yaşadığın şey beyninin sana oynadığı bir ilüzyon bunu kabullen ve sınava kalan sürenin az olduğu düşüncesinden de kurtul, zaman görecelidir unutma. Ben geçen sene sınav yaklaştıkça zamanımın çok çok azaldığını düşünüyordum oysa şimdi geçmişe bakıp olaylar üzerinden düşündüğümde az kaldı dediğim zamanın çok olduğunu farkediyorum. Netlerin kötü değil 1-2 hafta içerisinde kaybettiğin tempoyu da kazanırsın merak etme.

Gelelim en önemli konuya yani konfor alanı konusuna bulunduğun ortam seni motive etmiyorsa tabi ki de ders çalışamazsın. Fakir bir aileden çıkan insanların hayatta daha çok çalışması ve başarılı olmasının sebebi de budur, konfor alanında bulunmamak. Konfor alanından çıkmazsan beynin sana sürekli çalışman için bir sebep olmadığını söyler. Bunu yapmak için de kendini sürekli sınamalısın başarısız olma korkusunu yenip denemeli hatta başarısız olmalısın bunu yapmazsan beynin, seni çalışmak için sebeplerin olmadığına ikna eder.
  • Kalmış 3 ay otur çalış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O valizler dolacak bunu düşün hep

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak dostum şu anda yaşadığın şey beyninin sana oynadığı bir ilüzyon bunu kabullen ve sınava kalan sürenin az olduğu düşüncesinden de kurtul, zaman görecelidir unutma. Ben geçen sene sınav yaklaştıkça zamanımın çok çok azaldığını düşünüyordum oysa şimdi geçmişe bakıp olaylar üzerinden düşündüğümde az kaldı dediğim zamanın çok olduğunu farkediyorum. Netlerin kötü değil 1-2 hafta içerisinde kaybettiğin tempoyu da kazanırsın merak etme.

Gelelim en önemli konuya yani konfor alanı konusuna bulunduğun ortam seni motive etmiyorsa tabi ki de ders çalışamazsın. Fakir bir aileden çıkan insanların hayatta daha çok çalışması ve başarılı olmasının sebebi de budur, konfor alanında bulunmamak. Konfor alanından çıkmazsan beynin sana sürekli çalışman için bir sebep olmadığını söyler. Bunu yapmak için de kendini sürekli sınamalısın başarısız olma korkusunu yenip denemeli hatta başarısız olmalısın bunu yapmazsan beynin, seni çalışmak için sebeplerin olmadığına ikna eder.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamboss

Bu mesaj silindi.
    Ironi denen bişey var biliyon mu :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence şu an içinde bulunduğun buhran hali hedefsiz olmandan kaynaklı değil sadece. şu ara herkes evde, çalışma temposu düşen hatta çalışmayı kesen bir sürü insan var sürekli evde kalmaktan dolayı. şu an ben de bu şekildeyim. önüme bakıyorum ve hiçbir şey göremiyorum. geçen sene doğru düzgün çalışırken son ayların büyük bir kısmını evde geçirmek zorunda kaldığımdan dolayı yine hedefsizliğe doğru sürüklenmiş, çalışmayı falan bırakıp depresyona girmiştim. ama sonradan aşşırı pişman olmuştum. yani şu an toparlanmaya çalışalım. ben de tm'yim bu arada. şu an sen yüksek bir puan al da, bir şekilde halledersin diğer meseleleri. o isteksizlik halinin de geçeceğini düşünüyorum. yani bende de vardı aynıları geçen sene, sınav sonrası birden geçmişti ilginç bir şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.