Şimdi Ara

Hedeflenen netler belli zaman belli... sizce mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ygs ters köşeye yatırdı, lys de yapmam gereken net sayısı hemen hemen her terste 3 er 4 er arttı.

matematik 50 de 45
    geometri 30 da 25
    edebiyat 56 da 50
    cografya 24 de 20

geriye kalan süre hemen hemen 3 ay
    hali hazırda yaklaşık 1 aydan beri edebiyat çalışıyorum zaten.
    1 nisanda sadece lys matematiğine özel olarak haftanın 4 günü dersaneye başlıcam. ayrıca bu 4 günün dışında 2 günde dersaneyi matematiğe abanmak için kamplamayı düşünüyorum.
    cografya için şuan için bir stratejim yok ama onu da halledicem bi şekilde.
    günde min 6 saat derse ayırmayı düşünüyorum.

bu netleri hayal mi? tecrübesi olan arkadaşlardan yorum rica ediyorum. olmayacak duaya amin deyip bide üstüne dershanelere para kacırıp, üstüne (üniversite ögrencisiyim) bölüm derslerini boş yere boşlamak ve bir dönem uzatmak istemem. ama oluru varsa bu işin arkamda bıraktığım için de üzülmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkavian_caine -- 25 Mart 2014; 15:00:06 >

• Mat2ye hiç başlamadıysan çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen benimde senin gibi netleri istiyorum ancak günde 6 saat değil disiplinli bi şekilde sabah falanda kalkıp 8 saat olmalı
    bende bugün biraz uucundan tuttum ama biraz hastayim. 4 Tane soru bankası aldım toplam 11 bin soru falan
    günde 300 tane en az olmalı
  • mat 2 ye başlamadım fakat bu açığı dersane ile kapatabileceğimi düşünüyorum, neredeyse haftanın 5 günü dersanede matematik çalışıp, evde edebiyat ve cografya ezberlemeye odaklanıcam.

ama işte çok kararsızım, dershaneden indirim bile yaptırdım 800 liraya çektim. ama indirimli de olsa boş yere 800 lira vermek koyar adama. dershanedekiler matematiğin bu çalışma temposu ile halledilebeceğini söylüyor fakat adamlar zaten para alacak yani : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkavian_caine -- 25 Mart 2014; 15:07:48 >
  • ygs netlerin nasıl ki Hedeflediğin oldukça yüksek de
  • Bi50likdaha B kullanıcısına yanıt
    hiç ygs ye çalışmadım, zaten ilk dönem okuldaki derslerle ilgilendim. ikinci dönem kaydımı yaptırdım, o kadar. dedim zaten zamanım az, sayısal ögrencisiyim (astronomi ve uzay bilimlerinde okuyorum) lys için edebiyat çalışmaya başlıyayım.

sınava girdim, türkçede 30 ile 35 arası net geleceginden eminim. ama kafamı bi kaldırdım, cok zaman harcamışım, panikledim sosyale geçtim. sosyalden 20 25 arası netim gelir diye tahmin ediyorum, ben daha basit bir sosyal testi beklerken, açıkcası bana çok zor geldi. zaten türkçede birbirine yakın şıkları elemek ile kaybettiğim zamanın üstüne sosyal testi tüy dikti diyebiliirm. matematiğin nasıl geçtiği konusunda hiçbir fikrim yok zaten yarısında sınav bitti. kısaca hafife aldığım ygs beni bozguna uğrattı.

toplarsak,

ben ygs ye girerken türkçeden 25 30 arası net alırım diyordum ama 30 35 arası alırım gibi şuan.
    sosyal de de 25 30 arası düşünüyordum, oradan 5 net kayıp oldu.
    matematik.. !! ben şuan okuduğum bölüme girerken, 2 yanlış 1 boş ile matematikte çok iyidim. bu sefer kalan sürenin azlığı ile panikleyip gerildim. sınava girmeden benim ölüm 30 matematik çözer derken şuan ne gelecek hiç bilmiyorum bile. 15 den fazla geleceğini sanmam. :( kafamı ben nerelere vuram bilemiyorum, şöyle 1 ay baksaydım biraz test çözüp, zamana karşı dezavantaja düşmeyecek bir form yakalasaydım başıma bu gelmezdi. zaman.. tek derdim bu oldu aslında.

yani çok kötüyüm, ygs yi çok hafife aldım, asıl hedefim lys olur dedim ve lys de daha makul netleri gerçekleştirmek hedefimken seninde bahsettiğin gibi hedeflediğim netler, puan hesaplama sitelerinin gösterdiği üzere, oldukça yüksek bir hal aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkavian_caine -- 25 Mart 2014; 15:48:38 >

• tecrübeli biri olarak şunu söyleyim. özellikle nisan ayında daha çok matematik ve geometriye ağırlık ver. edebiyat ve coğ kısa sürede unutulmaya başlanıyor. nisan ayında 3 saat mat , 2 saat edebiyat , 1 saat geo-coğ çalış. mayıs ayındaysa matematiği biraz azaltıp edebiyata daha çok yüklen. eğer türkçe kısmını sağlam yapıyosan zaten edebiyat kesin +50 gelir. matematik asıl farkı yaratıcak olan haberin olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @malkavian_caine
    Ben de üniversitede okuyorum kardeşim yeniden giridm işte benim de beklediğimden umduğumdan kötü geçti ama çok da değil.
    Benim de lys'ye kaldı biraz işim.
    Bence edebiyat mat geo onlar 2-3 daha az istesen daha rahat olur gibi
  • Hedefin ne

• @yalnızkalmıstozlukitap

çok sağol, bu dediğini değerlendiricem.

1/2mv2

psikoloji okumak istiyorum ama zaten ege üniversitesi ögrencisi olduğumdan, tercihim ege üniversitesi olur yine.

Bi50likdaha

dostum ne desem bilemiyorum, aşağısı bahsettiğim hedefi kurtarmıyor. eğer ygs de bu kadar kötü sonuçlar almasaydım, zaman faktörünü gözardı etmeseydim şimdi dediğin gibi 3 4 net daha azı ile zaten işimi görmüş olucaktım. :(
  • @malkavian_caine
    Ege psikolojiyi bende düşünüyorum ancak 18.000 le almış geçen yıl , yazdığın netler orası için çok fazla azı ygs'n ooldukça kötü geçti.
    Ancak geçen yıl bir arkadaşım 120.000'den 26.000'e çekti eşit ağırlıkta , korkmaya gerek yok.
  • Beyler benimde mat temelim normal. Sizce bu 3 ayda 20 ğstü net etmek için nasıl bir program izlemeliyim? Mat2 ye hiç başlamadım.

• ya zaten saglam ygs nin üstüne bu netlerle bırak ege yi bogaziçi psikolojiye gidersin :)

işte sanırım biz, ygs magduru olup lys de hero olmaya çalışanlarız, hayırlısı ya.. bakalım, giricem sanırım galiba ben bu topa..
  • evet arkadaşlar sonuçlar açıklandı ve öncesinde tahmini olarak bana şu netler lazım diye söylediğim hesaplarım doğru çıktı.

durum çok hayati olduğundan herkesin görüşi, yardım ve düşüncelerine ihtiyacım var cünkü karar aşamasındayım,

ya üniversite hayatını askıya alıp, yarın 800 lira verip, matematik için dersaneye başlayıp (sadece lys matematiğine özel bir program nisanın 1inde başlıyor) , haftanın 5 gününü orayı kamplayarak geçirip, evde edebiyat ve coğrafya çalışıcam.

ya da başımı önüme eğip, neden ygs yi bu kadar hafife aldım ki diyerek ince bir depresyon etkisi ile okuldaki bölüm derslerine dönücem.

hedef bu... sizce bu topa girmeli miyim? açıkcası ben girmek istiyorum, aradığım azim ve kararlılığa sahibim ama işte o kadar aptalca bir hata yaptım ki, zaman problemi yaşamasaydım ygs de aşağıda verdiğim netlerin 3 er 4 er azı bana yeterli olacaktı.

matematik 50 de 45
    geometri 30 da 25
    edebiyat 56 da 50
    cografya 24 de 20

görüşleriniz ve benzer durumda olan arkadaşların uygulama mı tavsiye edeceği programlar için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.