Şimdi Ara

hei anfi arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar öncelikle herkeze selamlar ve hayrli isler...
    Elimde bir mono ve bir stero olmak uzere iki adet anfi wadi bunlari ewde calstrmak icin adptor yapma calismasina giristim yaklasik bi kac ay once. Dun adaptörün son rütuslarini yaparken cikistan bir anda 24 volt cikti. Tabi bunun benden kaynakli bir sorun oldugunu sonradan fark ettim 7812 nin gnd ucuna giren 680 ohmluk direnc cikmis 7812 yede gnd girmedi icin devre cikisa direk 24 volt werms.. anfilere baktim benim.korktugum monoydu cunku yuksek voltajlarda mono anfilerin mono kati ariza yapiyor ve telafiside olmuyor neyseki mono ariza yapmadi. Stero yapti!! Ariza su az bi yanik kokusu geldi icinden acip baktim "bu arada kendim Elekt. Elektrn. bölümü mezunuyum" anfinin icinde bir adet 104 mercimek kondansator patlamis hemn degstrdim ama anfi calsmiyr. sole bi problem var anfide voltaj var cikis transistorlerinde voltaj goruyrm. 50n06 lardada war ama anfi acilmiyor yani ses cikisi vermiyor ne acildigi zaman yanan yesil ışık yaniyor nede korumasi attiginda yanan kırmızı ışık. Dun biraz inceledim ama bu konuda biraz tecrubesisizm yardimlarinizi bekliyrm neden olmus olabilir acaba

.. simdiden cok tesekur ederim iyi calismalar...

• Arkadaslar ne olur bilen birisi baksın artık yardıma ihtiyacım var.
  • TC Abidin kullanıcısına yanıt
    Elinde amfinin açık şeması varsa yorum yapmak daha kolay olur.
    Açık şema yoksa devrenin bağlantılarını ve elemanlarını gösteren fotolar eklersen yardımcı olmaya çalışırım.
  • Acik semasi yok anfi oto anfisi satin aldim ama fotosunu cekip gondere bilirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanertomac O kullanıcısına yanıt
    Abi video cekip gondermek istyrm ama not found hatasi weryo yukleyemdm size ulasabilecegim bir facebook hesabi veya telefon numarsi varmi ??

• 50n nin orta bacağında kaç v var.

• Olcumu anfinin gnd ucu ile 50n06 nın orta ucu arasimi yapicaz. Eyer oyleyse voltaj gorunmuyo. Bende kuskulanip 50n06 lari saglamlik olcum kademesinde olctum bi deger gostermedi.s ama su var 50n06 lari sokunce cikis transistorlerine voltaj gelmiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TC Abidin -- 24 Kasım 2015; 20:42:49 >
  • 50n orta bacağında 30 civarlarında voltaj olur, yoksa besleme kısmına bakacaksın smps entegresi bozulmuş olabilir.

• Bu smps entegresinin belli bi ismi varmi yoksa hepsinde degiskmi oluyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TC Abidin -- 25 Kasım 2015; 9:52:44 >
  • 50n06 lara biraz once baktim giris ucu gnd ile besleniyo orta bacaginda 14v goruyorum cikista 9v cikiyo bi problem yok gibi. Bide giris gnd ile beslendigine gore bu transistor pnp tipi transistr oluyo dimi.

• Smps entegresi genelde tl494 oluyor, frekans ölçer ya da osiloskop olsa besleme ne alemde daha rahat çözülür, 2.yöntem ne kadar besleme transistörü varsa sök sağlammı test et.

• Tamam kontrolleri sagliyacagim

• araba anfisi gibi yüksek amper çeken bir anfiye 7812 ile max 1,5 amper regüle ilemi çalıştırmaya çalıştınız ??
  • Slm arkadaşlar

Konuyu baya bir hortlatmis oluyorum ama kafayi yemek üzereyim bi ses amfisi var elimde arizali geldi baya bir arizasi ve yaniklari vardi herseyini yaptim fakat sürekli güc yransistörlerini yakiyor nereden kaynakli bir türlü vözemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.