Merhabalar, binek bir helikopter almak istiyorum, bunun için nasıl bir ehliyet gerekiyor, nereden alıyoruz. Kaç gün sürüyor. Yani böyle bir ehliyete sahip olabilmek için ordu ile bir bağımız olması şart mı yoksa parası olan her sıradan bir birey sahip olabilir mi? Helikopter belirli bir alanda duracak, otopark gibi. Ben Türkiye içinde uzak bölgelere işim oldukça gelip gideceğim, karayolundan daha hızlı sonuçta. Ticari bir taşıma olmayacak
zenginin derdi de bir başka oluyor be.
Sancakair Uçuş Okulu 46 saat uçuş eğitimi ve 200 saat yer dersi eğitimi vererek (yer dersi ücretsizdir) toplamda EUR. 24.840 ( 83.000 TL ) (KDV Dahil) helikopter PPL (özel pilot lisansı) vermektedir. Bu fiyatlarımız her yılın 01 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında eğitim alınması durumunda geçerlidir. Bu lisans ile ticari uçuş hariç kendi helikopteriniz ile veya kiraladığınız helikopter ile uçuş yapabilir, sevdiklerinize uçmanın hazzını yaşatabilirsiniz.
PPL kursunun hedefi :
Öğrenci pilotun VFR'da (görerek uçuş şartları) helikopteri başarılı ve emniyetli bir şekilde uçurabilmesi için eğitmektir. Bu amacı sağlamak için adayın helikopteri yalnız başına uçurabilmesi, asgari 100NM/185 KM mesafeye S/S yapabilecek beceriye erişmesi gerekmektedir. Kursun sonunda aday bakanlıkça Yetkilendirilmiş bir kontrol pilotuna, helikopteri limitler içinde emniyetli bir şekilde uçtuğunu göstermelidir. Ayrıca bütün nazari derslerden % 75 üzerinde not almalıdır.
Kursa katılma şartları:
-Aday en az 17 yaşında olmalıdır. -Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün belirlediği bir hastaneden alınmış 1. Veya 2. Sınıf sağlık raporuna sahip olmalıdır. -Aday Türkçe veya İngilizce'yi iyi bir şekilde okuyup yazabilmelidir.
Kurs başlangıcında kursiyer kaydı için gerekli evraklar
-Resimli nüfus cüzdan sureti(muhtardan) -Nüfus cüzdan fotokopisi -İkametgah ilmühaberi(muhtardan) -Adli sicil kaydı(savcılıktan) -Askerlik terhis veya tecil belgesi -Öğrenim belgesi veya diploması(noter onaylı) -Sağlık raporu -Kan grubu belgesi -Vesikalık fotoğraf (18 adet- arka fon beyaz)