Şimdi Ara

Helikopter ve dünya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bügün arkadaşlarla aramızda tartıştığımız bir soru vardı pek bi uzlaşma sağlayamadık onun için buraya soralım dedik.

Şimdi bir helikopter düşünün hava kalksın ve istediginiz kadar yükseğe çıksın ve aradan belli bir vakit geçsin sonra helikopter tekrar inerse ayn yerine mi iner yoksa başka bir yere mi ?

Teşekkürler

• aynı noktaya iner çünkü atmosfer içinde hava da dünya ile birlikte dönmektedir. ancak aynı soruyu ay için sorsaydınız farklı bir noktaya iner derdim.
  • Fakat uçaklar neden aynı mesafeyi kat ederken doğudan batıya kısa sürerken batıdan doğuya uzun sürüyorsa dedi demekki dünyanın dönüşünün de etkisi olmalı dedi orda biraz sourn yaşadık yoksa oraya kadar hem fikirdik.
  • bu konu daha önce de tartışılmıştı yani uçak konusu. uçaklar konusunda bilgili birisi dünyanın dönüşünün uçuşa etkisinin olmadığını doğu ve batı arasında farklı esen rüzgarların uçuşu etkilediğini anlatmıştı.

quote:

Orijinalden alıntı: Tomur

Fakat uçaklar neden aynı mesafeyi kat ederken doğudan batıya kısa sürerken batıdan doğuya uzun sürüyorsa dedi demekki dünyanın dönüşünün de etkisi olmalı dedi orda biraz sourn yaşadık yoksa oraya kadar hem fikirdik.
  • "Uçuş mekaniğinde Dünya'nın dönüş yönü ve hızının hiçbir katkısı yoktur.

Nasıl ki Dünya dönüyor diye hava molekülleri 1600 km/sa hızla rüzgar gibi algılanmıyorsa, havada sabit duran bir helikopter de gerçekten havada sabit duracaktır. "Dönen" dünya sadece kara parçası değildir. Dünya'nın çekim kuvvetinin kuvvetlice hissedildiği her şeyi "Dünya" olarak hesaba katabilirsiniz. Havada sabit duran bir helikopter de aslında Dünya ile aynı açısal hıza sahip olarak, dünyanın kendi merkez ekseni etrafında dönmektedir."

Sanırım cevap burda çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tomur

"Uçuş mekaniğinde Dünya'nın dönüş yönü ve hızının hiçbir katkısı yoktur.

Nasıl ki Dünya dönüyor diye hava molekülleri 1600 km/sa hızla rüzgar gibi algılanmıyorsa, havada sabit duran bir helikopter de gerçekten havada sabit duracaktır. "Dönen" dünya sadece kara parçası değildir. Dünya'nın çekim kuvvetinin kuvvetlice hissedildiği her şeyi "Dünya" olarak hesaba katabilirsiniz. Havada sabit duran bir helikopter de aslında Dünya ile aynı açısal hıza sahip olarak, dünyanın kendi merkez ekseni etrafında dönmektedir."

Sanırım cevap burda çok teşekkürler

Dünya ile aynı açısal hıza sahip olarak, dünyanın kendi merkez ekseni etrafında dönmektedir.

Cevap bu. Biz helikopterin yer değiştirdiğini görmüyoruz, çünkü bizde aynı açısal hızla dünya ve helikopter gibi dönmekteyiz aslında.

• Klasik bir soru ama akıl kurcalar,cevabıda verilmiş.
  • Obüs atışlarında dünyanın dönmesi hesaplanıyor diye biliyorum yoksa yanlışmı hatırlıyorum
  • obüs atışlarında top mermisi yaklaşık 45 saniye havada kalıyormuş. bu da üsküdar kartal arası bir mesafe eder dünyanın dönüş hızıyla . düzeltme kesinlikle gereklidir.

quote:

Orijinalden alıntı: winchester

Obüs atışlarında dünyanın dönmesi hesaplanıyor diye biliyorum yoksa yanlışmı hatırlıyorum
  • " ...ayn yerine mi iner yoksa başka bir yere mi ? "

başka bir yere iner.

" 0 " teorik bir rakamdır. mükemmellik demek yanlış olmaz. yani helikopterin kalkış noktasına ait koordinatlar dikkate alındığında, helikopterin epeycene yükselmesi ve sonra tekrar yere inmesi sonrasında sapma meydana gelecektir. sapmanın miktarı ile pek ilgilenmiyorum açıkca. önemli olan aynı yere inemeyeceğidir. kaç metre sapma olur derseniz, kullanılan cihazın yeteneğine bağlı olarak değişecektir. tam otomatik kumanda da olsa, uçuş ekipmanlarına bağlı olarak kalkış ve iniş noktalarında yine sapma meydana gelecektir. belki inerken bir noktaya air koordinatlar referans alınırsa, o vakit aynı yere inebilir. belki de eldeki verilere ve şartlara bağlı demek daha doğru olabilir. naylon bir soru da olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.