Şimdi Ara

help 16f628a nın bütün bacaklarını nasıl kullanabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 16f628a pic i var bu picin b portunu bu şekilde kullanıyorum aynı anda a portunuda bu şekilde kullanmak istiyorum yani 16 bacaktanda çıkış almak istiyorum programa nasıl bi ekleme yapmalıyım

int led ;

void main()

{
    basla:

led=0b11111111;
    output_b(led);
    delay_ms(100);

goto basla ;

}

• BBurada b portunu led olarak tanımlamışsınız aynı şekıdle a portunuda ata led 1 olak felan output a(led1) ; daha sonra tum cıkısları aktıf (1 ) yap 0b11111111 .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    int led ;

void main()

{
    basla:

led=0b11111111;
    output_b(led);
    delay_ms(100);

led=0b11111111;
    output_a(led1);
    delay_ms(200);

goto basla ;

}
    bu şekildemi olacak bu konuda pek fazla bilgim yok ledlerle ismimi yazmak istiyorum yardımların için teşekkür ederim
  • suleyman sefa S kullanıcısına yanıt
    int led ;

void main()

{
    basla:

led=0b11111111;
    output_b(led);
    delay_ms(100);

led1=0b11111111;
    output_a(led1);
    delay_ms(200);

goto basla ;

}
    2. satırda led 1 yazmayı unutmusun derle derleme ıslemınde hatan yoksa tamamdır hex kodu oluşmaz hatan varsa .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    verdiginiz bilgiler gerçekten çok işime yaradı okulda hocalar pek ilgilenmiyor teşekkür ederim.
    birde 16f628a pıc nde Ra4 pinine dirençle ledi direk baglayamıyomuşuz sanırım o konu hakkında bi bilginiz varmı tekrardan teşekkür ederim.
  • suleyman sefa S kullanıcısına yanıt
    Dostum Ra4 pini MCLR (reset) pını olarak geçer bu pin tum pic'lerde farklı pindir mesela 16f877 1. pini MCLR pinidir. reset pını pıc işlemini gerçekleştirirken bi anda yazdıgın satırı atladı veya kafasına göre takılıp saçmalıyor . İşte o anlarda o pını kullanacagız o pinin görevi ise programı yeniden başa sarmak . Baglantısı ise 10 k direnç ile Lojik(1) yapmalsıın . Yani + vermelisin. Eğer GND - ye gider ise reset atmış olursun tekrar artıya çektiğinde program baştan saracaktır . Hocalarının ılgılenmemesı ve senın burada bu bılgıyı araman acıkcası TURKIYE dekı eğitim sisteminin durumunu göz önüne seriyor .  help 16f628a nın bütün bacaklarını nasıl kullanabilirim.

• MCLRE bayrağını devredışı bırakarak ve dahili osilatör kullanarak tüm pinleri kullanabilirsiniz. Hangi derleyiciyi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama fuses ya da configuration bit olarak arattırın çıkacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.