Şimdi Ara

HELP_DECRYPT virüsü hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şirket bilgisayarımıza bu virüsten girdi ve excel dosyalarımın hiç birini kullanamıyorum
    yardım edermisiniz ?

• Cryptolocker virüsü. Parayı verin açtırın en temizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excalibur-10

şirket bilgisayarımıza bu virüsten girdi ve excel dosyalarımın hiç birini kullanamıyorum
    yardım edermisiniz ?

Dosyaları kurtarmak için para vermeniz gerekiyor.Hatta sistemi antivirüs ile temizlerseniz para vermekte işe yaramıyor.Verdikleri şifre işe yaramıyor diye biliyorum.

Kaspersky bir sitesi vardı bu iş için uğraşıyorlardı,onu da bulursam yazarım.

BEDAVA OLARAK YAPABİLECEĞİNİZ TEK ŞEYİ ANLATIYORUM.

Bu virüs dosyaları şifrelerken önce asıl dosyayı kopyalayıp şifreliyor yeni dosyayı yazıp eski asıl dosyayı siliyor.Yani asıl dosya hdd'nin herhangibir sektöründe duruyor.

Eğer bu virüs bulaştığında hdd'nizde boş yer fazla ise,üzerine yeni dosya yazılmamış verilerinizi veri kurtarma programları ile kurtarmanız mümkün.Tabi burada şans faktörü devreye giriyor.Virüsün yazdığı yeni dosyalar veya sizin sonradan kopyaladığınız dosyalar işi bozabilir.

Recuva diye bir veri kurtarma programı var,onunla veya başka bir bulacağınız bu tarz programla derinlemesine temizlik yapıp taratmanızı öneririm.

Geçmiş olsun.

• nfsworld kullanıcısına yanıt
    İşe yaramıyor değil, "İşe yaramayabiliyor". Para vererek dosyalarını kurtaran tanıdıklarım olduğu gibi para verdiği halde kurtaramayan insanlar da gördüm. Ayrıca dediğiniz program virüsün şifrelediği dosyaları değil daha önceden bilgisayardan silinen dosyaları ve önceki halini buluyor. Ha bir nebze olsun işe yarayabilir tabii.

Epey üzerine kafa yormuş burada arkadaşlar:
    https://groups.google.com/forum/#!topic/teknolojikgrup/YWAOwPYg8u8

Gölge kopya ile sistemi kurtarıyordu bir ara arkadaşlar,fakat yeni varyantlarda gölge kopyaları da siliyor virüs. Linki inceleyin gerekli bilgiler paylaşılmış işinize yarayan şeyler çıkar muhakkak.

• Bu virüsten korunmada antivirüsler pek işe yaramıyor sanırım. SpamList oluşturmak lazım internette bolca liste var cryptolocker virüsü gönderen mail hesaplarının yazılı olduğu. Antivirüslerin de şimdilik bu şekilde koruma sağlamaya çalıştığını duymuştum, virüs veritabanında spam mail kara liste oluşturup ayıklamaya seçmeye çalışıyormuş....muş....
  • Cryptolocker virüsü bulaşınca maalesef verilerini kurtaramıyorsunuz ne yaparsanız yapın sağdan soldan gördüğünüz çözümler bir işe yaramıyor tek cözüm format tabii ki low level format olmalıdır para da verseniz hesabınız ucar o da bir işe yaramıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

İşe yaramıyor değil, "İşe yaramayabiliyor". Para vererek dosyalarını kurtaran tanıdıklarım olduğu gibi para verdiği halde kurtaramayan insanlar da gördüm. Ayrıca dediğiniz program virüsün şifrelediği dosyaları değil daha önceden bilgisayardan silinen dosyaları ve önceki halini buluyor. Ha bir nebze olsun işe yarayabilir tabii.

Epey üzerine kafa yormuş burada arkadaşlar:
    https://groups.google.com/forum/#!topic/teknolojikgrup/YWAOwPYg8u8

Gölge kopya ile sistemi kurtarıyordu bir ara arkadaşlar,fakat yeni varyantlarda gölge kopyaları da siliyor virüs. Linki inceleyin gerekli bilgiler paylaşılmış işinize yarayan şeyler çıkar muhakkak.

Öncelikle ben bizzat bu yöntemle dosya kurtardım,kurtardığım dosyalarında silinme zamanı virüs bulaştığı tarihti.

Ayrıca kasperky yüklü makinemde bu virüsü yakalamış ve engellemişti.Ancak otomatik olarak silmemiş,ve antivirüsün kapalı olduğu bir anda aktif hale gelip şifreleme yapmıştı.

Birde kimileri kurtardı kimileri kurtarmadı mevzusu da şöyle ki,eğer siz sistemi antivirüs ile taratıp tüm virüs kalıntılarını silerseniz,virüsün her makine için tanımladığı özgün id numarasını da siliyorsunuz.Ve para ile virüsü yazanlardan aldığınız şifre çözücüde sadece size ait olan id ile eşleşme sağlayamadığından dosyaları kurtaramıyorlar.

Adamlar bu şekilde herkese ayrı id vererek bir kişinin aldığı şifre çözücüyü başkalarının da kullanmasını önlüyor.

Lütfen bilmeden insanları yanıltmayın.Şimdi kimileri bu sözleriniz üzerine recovery ile kurtarabileceği dosyaları kurtaramayabilir veya antivirüs ile id silinmesine neden olup birde üzerine boş yere bu adamlara para kaptırabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Lafını bil de konuş ne demek bilip bilmeden yaniltmayin kurtarmak isteyen adam her yolu dener onemli dosyasi varsa ben mi engel oluyorum? Ben çözüm sunuyorum kaynak gösteriyorum sen bana laf sokmaya çalışıyorsun. Senin dediğin yontemle de kurtaramayan var ona ne diyeceksin? Antivirus siliyormus şifre sonra cozulmuyormusmus ne yani sen de suan insanlara antivirüs kullanmayın mı diyorsun öyleyse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 4 Eylül 2015; 14:43:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Lafını bil de konuş ne demek bilip bilmeden yaniltmayin kurtarmak isteyen adam her yolu dener onemli dosyasi varsa ben mi engel oluyorum? Ben çözüm sunuyorum kaynak gösteriyorum sen bana laf sokmaya çalışıyorsun. Senin dediğin yontemle de kurtaramayan var ona ne diyeceksin? Antivirus siliyormus şifre sonra cozulmuyormusmus ne yani sen de suan insanlara antivirüs kullanmayın mı diyorsun öyleyse?

eğer siz sistemi antivirüs ile taratıp tüm virüs kalıntılarını silerseniz,virüsün her makine için tanımladığı özgün id numarasını da siliyorsunuz.Ve para ile virüsü yazanlardan aldığınız şifre çözücüde sadece size ait olan id ile eşleşme sağlayamadığından dosyaları kurtaramıyorlar.

Türkçe hocanızla aranız nasıldı bilmiyorum ama yine de ben yardımcı olayım.

Yazar burada;eğer virüsü yediyseniz ve sistemi antivirüs ile temizlediyseniz,verileri kurtarmak için adamlara fidye vermeyin zaten id numaranız silindi,verecekleri program ile verilerinizi kurtaramazsınız;eğer fidye verip verileri kurtarmayı düşünüyorsanız sisteminizi antivirüs ile temizlemeyin diyor.

Doğru bir de antivirüs yükleyip deaktif eden cahiller de varmış az önce anlattığınıza göre haklısınız öyle yapmak gerek. Türkçe hocamla aram kötüydü merak ediyorsanız. Evet Türkçe'mde kötü olabilir çok iddialı değilim. Ama bu virüsü göz göre göre yemeyecek kadar gözüm açık. Yiyip de maval anlatan düşünsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.