Merhaba, UPS çözüm arayışından sonra yeterli gelmeyeceğini düşünerek madem 5-6k vereceğim güneç paneli kuralımda faydası olsun diye düşünerek güneş panel sistemi satan yerleri gezdim. 2 Firma ile görüştüm. İsteğim bir UPS gibi çalışan sistem kurmaktı ama ikiside böyle bir sistem kuran yok dedi şaşırdım kaldım. :S Sistemin yapmasını istediğim şey 1000 Watt güç tüketimi (saatlik) olan bir sistemi (ampül, akıllı ev sistemi) 3-4 saat kadar elektirikler gitse dahi ayakta tutabilmesi.Bunun için sistemin akü içinde 3-4 saat 1000W gücü kaldıracak kadar bir enerji kalmalı. Ev şebeke elektriğini sürekli kullanacak ancak bu arada aküde biriken elektiriğide kullanacak ancak asla akü 1000 Watt gücü 3-4 saat yetecek enerjiyi harcamayacak ki elektirikler gittiğinde sistemi ayakta tutabilsin. Yani bir UPS gibi çalışsın. Şimdi arkadaşlar bu sistem için nasıl bir inverter kullanılmalı? 2 firmada hybrid inverter olmalı ama onlarada izin verilmiyor resmi başvuruda dedi. :S Bunu ilk ben düşünmüş olamam heralde. Her ikiside araştırıp dönecekler sözde... |
Bildirim