Şimdi Ara

Hem Aöf hem örgün aynı anda okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
33.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben geçen sene ek yerleştirmeyle işletme bölümünü yerleştirildim.Bu sene lyslere yeniden girdim ve büyük ihtimalle örgün bir programı kazanacağımı düşünüyorum.Sizce bu durumda aöfteki kaydımı sildirmem gerekir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: alexx_univv

Öncelikle hepinize iyi akşamlar
    Ben geçen sene ek yerleştirmeyle işletme bölümünü yerleştirildim.Bu sene lyslere yeniden girdim ve büyük ihtimalle örgün bir programı kazanacağımı düşünüyorum.Sizce bu durumda aöfteki kaydımı sildirmem gerekir mi?

evet örgün egitime kayıt yaptırmak için aöf yi sildireceksiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_can35

quote:

Kesin mi bu
  • şimdi kardeşim şöyle birşey var. Aynı anda iki önlisansa veya lisans bölümü okunamaz. Tabi ikinci ünivrsite olarak AÖF bölümün kontenjansız ise sorun olmaz okuabilirsin. Kontenjanlı ise okuyamazsın. Sildirmen gerekir diye biliyorum.
    Fakat senin durumunda da şöyle birşey var. AÖF bu sene kontenjanlı oldu. Senin kazandığın sene kontenjansızdı. Bu durum birşey değiştirir mi bilmiyorum, seni etkilemeyebilir diye düşnüyorum. Çünkü sen kontenjansızken tercih yaptın. OSYM veya aöf bürosuna sormanda fayda var bu durumunu. Boşuna sildirmeni istemem kaydını. O kadar emek vermişsin.

Bu sene kontenjan gelmeseydi hiçbir sorun olmazdı aynı anda iki üniversiteyide götürürdün.

ÖSYM geçen hafta duyuru yaptı tamda bu konuyla ilgili. Gereksiz yere kaydınızı sildirmeyin diye. YÖK'ün yönetmeliğini kopyalıyorum sana. Yönetmelikte aynen şöyle yazıyor.

quote:

“13. Türkiye’de Yükseköğretim Programlarına Kayıt Yaptıramayacak ve Eğitime Devam Edemeyecek Olanlar” kısmında “Yükseköğretim Kurumlarında aynı alanda iki ön lisans veya iki lisans programına (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) kayıt yapılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 22.09.2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca bu durumdaki adaylar yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramazlar. Bu nedenle bu durumdaki adaylar 2012-ÖSYS’ye katılsalar bile belirtilen istisnalar dışında yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecekler, bu durumları bilinmediği için yerleştirme ve kayıt işlemi yapılanlar ise bundan doğan bütün haklarını kaybedeceklerdir.”

OSYM'nin geçen hafta sitesinden duyurduğu haber linki :

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13611/2012-osys-yuksekogretim-programlarina-kayit-yaptiramaya-.html

• geçen gün aöf'ü aradım ben ve sanırım eskişehir merkezle görüştüm, bir sorun olmayacağını her ikisinde de okuyabileceğimi söylediler bana. Bugün de mail attım, cevap geldiğinde yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

şimdi kardeşim şöyle birşey var. Aynı anda iki önlisansa veya lisans bölümü okunamaz. Tabi ikinci ünivrsite olarak AÖF bölümün kontenjansız ise sorun olmaz okuabilirsin. Kontenjanlı ise okuyamazsın. Sildirmen gerekir diye biliyorum.
    Fakat senin durumunda da şöyle birşey var. AÖF bu sene kontenjanlı oldu. Senin kazandığın sene kontenjansızdı. Bu durum birşey değiştirir mi bilmiyorum, seni etkilemeyebilir diye düşnüyorum. Çünkü sen kontenjansızken tercih yaptın. OSYM veya aöf bürosuna sormanda fayda var bu durumunu. Boşuna sildirmeni istemem kaydını. O kadar emek vermişsin.

Bu sene kontenjan gelmeseydi hiçbir sorun olmazdı aynı anda iki üniversiteyide götürürdün.

ÖSYM geçen hafta duyuru yaptı tamda bu konuyla ilgili. Gereksiz yere kaydınızı sildirmeyin diye. YÖK'ün yönetmeliğini kopyalıyorum sana. Yönetmelikte aynen şöyle yazıyor.

quote:

“13. Türkiye’de Yükseköğretim Programlarına Kayıt Yaptıramayacak ve Eğitime Devam Edemeyecek Olanlar” kısmında “Yükseköğretim Kurumlarında aynı alanda iki ön lisans veya iki lisans programına (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) kayıt yapılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 22.09.2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca bu durumdaki adaylar yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramazlar. Bu nedenle bu durumdaki adaylar 2012-ÖSYS’ye katılsalar bile belirtilen istisnalar dışında yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecekler, bu durumları bilinmediği için yerleştirme ve kayıt işlemi yapılanlar ise bundan doğan bütün haklarını kaybedeceklerdir.”

OSYM'nin geçen hafta sitesinden duyurduğu haber linki :

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13611/2012-osys-yuksekogretim-programlarina-kayit-yaptiramaya-.html

YÖK yönetmeliğinde " aynı alanda " diyor

anladığm kadarıyla alanlar-programlar farklı ise , AÖF kontenjanlı da olsa fark etmez , yani sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihbsalih -- 31 Temmuz 2012; 21:41:59 >

• İşte ilgili yazı;

Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarih ve 4180-28559 sayılı yazısı ile Üniversitemize gönderilen Yükseköğretim Kurulu kararında “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.
    Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile örgün lisans veya önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına başvurabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynı Anda 3 Ümiversite Okumak
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihbsalih

quote:

quote:

Kesin mi bu

sen şuan aöf de okuyorsun örgünü kazandıgın zaman bu sistem işlemiyor diye biliyorum ....

mesela sen suan örgunde okumus olsaydın ikinci üniv olarak aöf ye direk girebilirdin ama senin durumun tam tersi buyuzden kayıdını silmeniz gerekir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: salihbsalih

quote:

quote:

Kesin mi bu

sen şuan aöf de okuyorsun örgünü kazandıgın zaman bu sistem işlemiyor diye biliyorum ....

mesela sen suan örgunde okumus olsaydın ikinci üniv olarak aöf ye direk girebilirdin ama senin durumun tam tersi buyuzden kayıdını silmeniz gerekir

Alanlar , yani programlar farklı ise ; kayıt silme gerekmez

Aksi takdirde onbinlerce öğrenci; yani önceki yıllarda AÖF kazanmış olup,

sonraki yıllarda örgün kazanmış olan öğrencinin kaydını sildirmesi gerekir

YÖK ün kararında da aynı alanda ise ; yani örgün işletme ve AÖF işletme ise

kayıt silinmesi gerekir diyor

• Arkadaşlar bende bu konuda çok araştırmalar yaptım.Osym aradım sorun olmaz dediler.Kayıt olacağım üniversite ile mailleştim araştırıp haber vereceklerini söylediler ve cevap geldi.Kayıt sildirmemize gerek yok aynı anda okuyabilirsiniz dediler.Biz kontenjansız zamanında girdiğimiz için bizi etkilemiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reys -- 10 Ağustos 2012; 14:34:38 >
  • arkadaşlar sorun yok akrabam aöf iktisat okurken bir daha sınava girdi ve 2 yıllık tıbbı görüntüleme tek. kazandı ikisini de okuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yersen135

arkadaşlar sorun yok akrabam aöf iktisat okurken bir daha sınava girdi ve 2 yıllık tıbbı görüntüleme tek. kazandı ikisini de okuyor

Bu geçen senelerden farklı bir konu oldu bu sene.Çünki işletme iktisat vs aof bölümlerine kontenjan geldi.Ondan herkesin kafasında bir karışıklık var.
  • pekii şöle olsa ben kız meslak bitirdim sınavsız geçiş hakkım var girsem aöf ye. bide ygs ye girsem bi açıköğretim bölümü seçsem iktisat yada herhangi başka bölüm olur mu. yoksa örgün olur mu. yani ben şu drumda iki üniversiteyi birlikte okuyabilir miyim
  • Arkadaşlar [ aöf (kontenjanlı) + önlisans (ikinci öğretim) ] okuyabilir miyim ? şu an 2 yıllık okuyorum ve ygsde barajı geçtim 4 yıllık kontenjanlı aöf kamu yönetimi okuyabilir miyim aynı anda ?
  • up
  • Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizin aynı anda farklı seviyelerde veya aynı düzeyde iki üniversiteye kayıtları nasıl olur ? Bununla ilgili Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10/02/2016 tarihinde almış olduğu karar neticesinde aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1-ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda aynı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılamaz. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede İşletme Bölümü okurken başka bir yükseköğretim kurumunda veya aynı üniversitede örgün bir lisans programına kayıt yaptırılamaz.

2-ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılabilir. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede lisans düzeyinde İşletme Bölümü okurken başka bir yükseköğretim kurumunda veya aynı üniversitede örgün bir ön lisans programına kayıt yaptırılabilir.

3-ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda örgün bir programa kayıtlı iken, herhangi bir üniversitesinin açıköğretim ön lisans veya lisans programına kayıt yaptırılabilir.

4-Bir üniversitede örgün eğitimine devam eden öğrenciler eğitimine devam ettiği veya başka bir üniversitede açılan uzaktan eğitim ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırabilir.

5-Daha önce bir lisans programından mezun olup, ikinci üniversitesine devam eden öğrenciler herhangi bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü programlara kayıt yaptırabilirler.

6-Bir üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken, başka bir üniversitenin lisansüstü programına kayıt yaptırabilir.

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, ikinci bir programa kayıt yaptıran öğrenciler (en son kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumuna) harç ücreti ödemek zorundadırlar.

Örneğin, bir devlet üniversitesinde lisans düzeyinde eğitim gören öğrenci bir sonraki ÖSYS sınavında ön lisans normal öğretim programını kazanması halinde, ön lisans düzeyinde kazandığı üniversiteye harç ücretini yatırmak zorundadır.

Açıköğretim programında kayıtlı iken, ÖSYS sınavı ile devlet üniversitesinde ön lisans-lisans normal öğretim düzeyinde bir üniversiteyi kazanması durumunda, bu üniversiteye harç ücreti yatırmadan kayıt yaptıramaz. Açıköğretim programından kaydını öğrencinin sildirmesi halinde devlet üniversitesine herhangi bir harç ücreti ödemez.

Kaynak:
    AkademiKadro
    YÖK İkinci Üniversite Okuyanlar İçin Karar Aldı
    http://akademikadro.net/yok-ikinci-universite-okuyanlar-icin-karar-aldi-5915.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.