Şimdi Ara

Hem konsol hem notebook için monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 24" - 28" arası bir monitör bakıyorum. Hem PS4 ü bağlayarak kullanacağım. Hem de Dell 4k laptopumu bağlayarak kullanmayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak PS4 için kullanılacak. Yani laptopumu gerektiğinde bağlayacağım ve günlük kullanım amacıyla(oyun amacıyla değil, olsa bile ayda yılda 1 olur) kullanacağım. 2500 TL ye kadar bütçem var.

Sorunum ise 4K özellikli bir monitör aldığımda PS4 ün 1080p desteklemesinden kaynaklı bir upscaling sorunu ya da bir netlik kaybı yaşanır mı? Bu sorunu 4K TV lerde yaşayan da var, sorunsuz kullanıyorum diyen de. Açıkçası kafam oldukça karışık.

PS4 için önceliklerin yenime hızı ve tepki süresi olduğunu biliyorum. PS4 için 60 Hz lik yenileme hızı yeterli ama ileriye dönük de kullanabilmek adına 60 Hz yerine 120-144 Hz den birini düşünüyorum. Tepki süresinde de 1 ms modelleri tercih ederim.

Full HD bir model seçmem durumunda da 4K laptopu bağladığımda oluşan uyuşmazlık. Hali hazırda evde bulunan bir Full HD monitöre laptopu bağladığımda gözlemlediğim ölçeklemede oluşan bir sorun. Sebebini çözemedim. Full HD ekranda çalışırken "Sadece ikinci ekran" seçeneği seçiliyken pencelerde inanılmaz bir büyüme oluyor. Misal Adobe Acrobat Reader DC açıkken pencerelerin kenarları çok kalınlaşıyor. PDF içindeki sayfa küçüçük kalıyor. "Yinele" dediğimde bu sorun düzeliyor pencereler normal ayarlarına geliyor. Ama bu sefer de laptopun ekranı açık kalıyor. Kısacası belirtmek istediğim 4k Laptopumla Full HD ekran arasında tam bir uyum olmadığı.

Biraz da bundan dolayı 4K monitörlere yönelmek istiyorum. 4K ekranda da PS4 ün tam verimle çalışacağının bir garantisi yok gibi görünüyor. Yaşadığım soruna benzer bir sorunu yaşayanlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.