Şimdi Ara

Hem Üniversitede Hem de Açık Öğretimden Bir Bölüm Okuyanlar Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben önümüzdeki sene Üniversitede 4. sınıf olacağım. Son sınıfı okurken Açık Öğretimden de bir bölüm okumak istiyorum. Benim kayıt işi nasıl olacak ve kaç yıldan muaf sayılacağım ya da kaç yıl okuyacağım Açık Öğretimde, bilenler yazabilir mi?

• Temel YÖK dersleri (atatürk ilke inkilapları, türkçe, inglizce gibi) derslerini anca muaf saydıra biliyorsun. Eylül gibi ikinci üniversite kabulleri alınıyor ham anadolunun hem erzurum atatürkün hemde istanbul üninin. 4 yıllık öğrencileri 4-2, 2 yıllık öğrencileri ise sadece 2 yıllık programlara kayıt olabiliyor. Kayıt olacaksın, sınav falan yok kayıt olmak için. Dediğim gibi yök derslerinden muaf olursun anca fazlası yok. Kayıt olduğun bölümün yılına göre okuyacaksın. unutma dönemde 200 lira civarı harç ücreti oluyor ders başına harç veriyorsun. senelik değil dönemlik o ücret. sınavlara diğer aöf bölümleri ile birlikte 1 vize 1 final şeklinde bulunduğun ilde test olarak giriyorsun. sınavlar azıcık kafası çalışan adam için çantada keklik. Ben maliye okuyorum, 1 derse bile önceden ne sormuşlar diye bakmadım. Sınavda soruların şıklarından hangisi mantıklıysa onu işaretleyerek bölümü bitiriyorum.

• Hocam cevabınız için teşekkür ederim, çoğu şeyi bende sizin gibi düşünüyordum artık emin oldum sağolun, ben Kocaeli Üniversitesi'nde 4 yıllık bi mühendislik okuyorum, açıktanda işletme okumayı düşünüyorum, fark dersleri mi alacağım yoksa 2 sene okuyup mezun olacaksın diyenlerde var, bir de internetten ön bi kayıt yapacak mıyım ben yoksa direk Eylül'de gidip AÖF bürosunda kayıt mı olacağım? Biraz bilgilendirir misin 2.üniversite için kayıt olma durumunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.