Çok geçmiş olsun, yaranın kapanması bende 9 ayı bulmuştu, bu konuda redditte vs her yerde yazıları okudum kanallara katıldım, sanırım bölge kan damarı bakımından güçlü olduğundan granulation tissue dedikleri bir olay gerçekleşiyor türkçesini inanın tam tıp dilinde bilmiyorum bu da yaranın kapanmasını engelliyor normal doku dolmasını engelliyor bu bölgeyi tekrar kazıyarak sağlıklı doku büyümesi yapıyorlar, belki sana o işlemi yapmış olabilirler. Anladığım kadarıyla iğne dediğin botox iğnesi olabilir oradaki kası rahatlatıp yaranın kapanmasını sağlar diye düşünülmüştür. Ben 14. ayıma girdim fistulotomi ameliyatından sonra, hala sabahları büyük abdestten sonra ağrım var ama günlük rutinimi bozacak kadar değil 1 yılı doldurunca yavaştan ağrılarım azalmaya başladı. En son devlette bir cerraha muayene oldum kontrol ettiğinde bir sıkıntı göremedi sadece ameliyat sonrası fibroz oluştuğunu yani doku sertliği oluştuğu ve bundan dolayı her esnemede kılcal yırtılmalar olduğunu fibrozunda 1-2 sene içerisinde tamamen kaybolacağını bu şekilde devam etmem gerektiğini söyledi. Bu ameliyatta korkulacak 2 husus var 1. tekrar etme olasılığı yüksek 2.si çok kas kaybı varsa ileriki yaşlarda wc kaçırma ihtimali var. Allah hepimizin yardımcısı olsun. |
Anal Fistül, Fistülotomi ameliyatı olanlar (5. sayfa)
-
-
İstanbul'da devlette fistül ameliyatı olan var mı arkadaşlar aranızda?
-
iki gun once fistul ameliyati oldum . yapilan islemler bunlar. yorumlayabilirmisiniz . inanin korkumdan bakamiyorum .bi kremle gazli bezle pansuman yapip kapatiyorum . bir oyuk var . wc yede cikamadim hala . seton ve ameliyat sonrasi neler yapmam.lazim . hijyen olmasi icin ne yapayim . wc de agri olmamasi icin ne yapayim . neyle temizliyorsunuz yada neler yiyip icilmeli . seton yapilmis bu iple nasil yasaniyor cokmu agri oluyor aylarca . benim kasimimi kesmisler anlamiyorumki . yada iltihapli yerimi cikarmislar dedigim gibi bir oyuk var surekli akinti ve kan geliyor bu normal.mi ameliyatimin 3 . gunu bugun .
-
Mr sonucum bu şekil çıkmıştı 9 agustosta lazer ile fistül ameliyatı oldum. Şuan 3 ay oldu ameliyat olalı olmadan önce daha iyiydim diyebilirim akıntım ve agrılarım devam ediyor fistül deliğinden de tuvalette zorlandıgımda hava geliyor ve sertleşme oluyor gün boyu agrısını çekiyorum ameliyat bir işe yaramadı galiba delik agzı kapanıyor lavobaya girdiğimde geri açılıyor hafif pembemsi kan damlası oluyor lazer ile girilen delikte
-
quote:
Orijinalden alıntı: Burcbrciki gun once fistul ameliyati oldum . yapilan islemler bunlar. yorumlayabilirmisiniz . inanin korkumdan bakamiyorum .bi kremle gazli bezle pansuman yapip kapatiyorum . bir oyuk var . wc yede cikamadim hala . seton ve ameliyat sonrasi neler yapmam.lazim . hijyen olmasi icin ne yapayim . wc de agri olmamasi icin ne yapayim . neyle temizliyorsunuz yada neler yiyip icilmeli . seton yapilmis bu iple nasil yasaniyor cokmu agri oluyor aylarca . benim kasimimi kesmisler anlamiyorumki . yada iltihapli yerimi cikarmislar dedigim gibi bir oyuk var surekli akinti ve kan geliyor bu normal.mi ameliyatimin 3 . gunu bugun .
Geçmiş olsun fistül hattı çıkartılıp seton takılmış 6 ay sonra seton çıkartılması için de ayrı bir ameliyat planlanmıştır. Her wc den sonra oturma banyosu, sonrasında doktorun verdiği kremleri sürün, belki wc öncesi bölgeye vazalin denenbilir. Seton en basit tabirle çocukların kulakları delinirde kapanmasın diye ip takılır ya, aynısının makat uygulamasıdır, içeride iltihap pislik birikmesin aksın gitsin rahatlayın diye yoksa iltihap yeni yollar yapar kendine, bu arada da fistül trackı iyileşir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zahrat -- 12 Kasım 2024; 1:59:16 >
-
Çok geçmiş olsun lazer ameliyatlarında ilk seferde tedavi oranı yarı yarıya fakat komplikasyon ve kas kaybı olmadığından tercih edilen ilk yöntemdir. Bence bu kadar zamandır track kapnmadıysa tekrar operasyon olun doktorunuza gidin.
-
Özel de olmuştum ameliyatı yaptığı ameliyat hiçbir işe yaramamasına ragmen tekrar ameliyat için ücret talep ediyor bu sefer seton yöntemi ile yapacam diyor -
Bence doktor doğrusunu yapmış, sana hiç bir zarar olmadan iyileşebilme ihtimalini düşünerek lazer yapmış, artık olmadığını görüp normal seton uygulamasına dönmüş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X