Şimdi Ara

HEPİNİZ ÖLECEKSİNİZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ölüm dediğin nedirki ölüm beni bulsa keşke ama bulmuyor bu dünyanın kahrını çekiyoruz. Önemli olan ölümü düşünmek değil bu dünyaya neden geldiğimizi sorgulayarak geliş amacımıza hizmet etmektir, ölümü düşünmeye gerek yoktur çünkü hepimiz öleceğiz ama burada ne işim var diye düşündükten sonra kendime şunu sorarım, bu dünyaya geldin ve şuan yaşıyorum zamanda benim zamanın başkasının değil peki bu zamanı en iyi şekilde kullansammı daha iyi olur yoksa boş boş işlerle uğraşsammı?

İnsanlara bakıyorum bana bir koyun sürüsünü andırıyorlar çünkü beyinlerini kullanmaktan aciz birer hayvan gibi yaşama yolunda hızlı adımlarla gidiyoruz. Bu beyin neden var neden kullanılmıyor diye düşünen pek yok sanırım. Bir örnek vereyim okula gideriz eğer bir şey öğrenmeden mezun olduysak veya okulu bıraktıysak harcadığımız zamanamı yanarız yoksa adam olamadığımız içinmi? Hayatta böyledir , zaman eğer bizimse boşa geçirecek 1 saniyenin bile ahını çekeceğiz ileride, onun için herkesin yaptığı işleri yapmayı bırakında kendi yolunuzu çizin. içinizde bir tane Einstein, Tesla yokmu? Eğer beyninizi kullanırsanız neden olmasın, o adamlar çok zeki değildi sadece beyinlerini zorluyor ve hayal kuruyorlardı.

• Ben ne ölücem la şu yanımdaki ölsün .
    (konu güzel ama aklıma drek cmylmz geldi. :) adam haklı arkadaslar. Bunu yazıyorum ama kendme bakıyorum siz gibi oldgum için daha bişey söylüyemiyorum
  • Bi eleman vardı "bu dünya bu ağaçlar herşey yalan" deyip geziniyordu evde biri onu koyabilirmi.

Buldum :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RietveldX -- 25 Temmuz 2011; 23:58:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkIsTheSunlight

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

quote:

Öleceğiz diye hiçbirşey yapmayalım o zaman.Bu dünyaya 1 kere geldik öleceğiz diye niye zehir edelim

Söylenen birşey ancak bu kadar çarpıtılabilirdi hocam bravo

Yoo hiçte çarpıtmadım.Neden ölümü ensemizde hissedelimki sürekli.Tamam bir kaza olabilir ölebiliriz ben şuan bu mesajı yazarken bile ölebilirim belki fakat neden bunları düşüneyim neden bunlardan korkarak yaşayım ki

Ben sana hiçbirşey yapma sadece ölümü düşün demedim ki. Ölüm sürekli ensende olduğu için hissedeceksin. Bunları düşünerek kork da demiyorum sana. Zaten ödevini yapan bir çocuk okula gitmekten neden korksun ki. Benim amacım kimseyi yargılamak değil sadece bir özeleştri. Ben de yeri geldiğinde ölümü unutup kendimi dünya hayatına daldırıyorum ama bu mudur doğru olan??

"Ama bumudur doğru olan??"

Evet budur doğru olanİbadetini yapacak adam yine yapsın paso eğlenin demiyorum fakat öleceğim diye üzülmenin ölümü düşünmenin anlamı yok.

• konuyu açan sağlam günah işlemiş herhalde
  • Sentez'e katılıyorum. Öleceğiz de yaşamayalım mı ?
    O zaman nasılsa öleceğiz diye kendimizi arabanın altına atalım en azından hiç günah yazılmadan cennetlik oluruz garanti olur.
    He güzel kardeşim ?
  • İlk basta kendimizi sorgulasak daha guzel olmazmi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öleceğiz diye hiçbirşey yapmayalım o zaman.Bu dünyaya 1 kere geldik öleceğiz diye niye zehir edelim

Yoo hiçte çarpıtmadım.Neden ölümü ensemizde hissedelimki sürekli.Tamam bir kaza olabilir ölebiliriz ben şuan bu mesajı yazarken bile ölebilirim belki fakat neden bunları düşüneyim neden bunlardan korkarak yaşayım ki

Ben sana hiçbirşey yapma sadece ölümü düşün demedim ki. Ölüm sürekli ensende olduğu için hissedeceksin. Bunları düşünerek kork da demiyorum sana. Zaten ödevini yapan bir çocuk okula gitmekten neden korksun ki. Benim amacım kimseyi yargılamak değil sadece bir özeleştri. Ben de yeri geldiğinde ölümü unutup kendimi dünya hayatına daldırıyorum ama bu mudur doğru olan??

"Ama bumudur doğru olan??"

Evet budur doğru olanİbadetini yapacak adam yine yapsın paso eğlenin demiyorum fakat öleceğim diye üzülmenin ölümü düşünmenin anlamı yok.

Sana göre doğru olan bu olabilir ama bana göre iki dünyayı da hayatımızın içine sokmaktır doğru olan.. Söylediklerinin cevabını zaten önceki mesajlarımda vermişim ben tekrar okuyabilirsin..

• Ölümü düşünerek yaşayan insanların hayatı da boktan geçiyor gerçekten . Ölümü tamamen bi kenara da ayırmamak lazım elbet ancak sürekli düşünce halinde de olmamak gerekiyor . Geçende minibüste iki tane teyze konuşuyor işte şunun şusu falan profesör olmuş , falan diye . Diğer teyze şunu dedi aynen : aman olsa nolucak , ne de olsa ölmeyecek mi ? Teyze bu kafayla sen bi yere gidemezsin ki . Kendi evladın olsa dilinden düşürmezsin ama .
  • Dünya'ya kaç kere gelicez vur patlasın çal oynasın mantığıda oldukça çocukça zaten
  • quote:

Etrafa bakıyorum da insanlar sürekli şu kızı nasıl kaldırırım bu telefonu nasıl alırım şu elbiseyi mi bu ayakkabıyı mı alayım diye konular açıyor. Kimseyi sorgulamak haddime değildir ama pek çoğumuz ölüme ve ölümden sonra cennet-cehenneme inanıyor. (İnanmayanlar devamını okumadan çıksın lütfen) Öldükten sonra ne olacak diye düşünüyor musunuz hiç? Ölmek bize o kadar da uzak birşey değil aslında. Dalgın bir anımızda bir arabanın çarpmasına ya da askerde bir kurşunun isabet etmesine bakar. Demek istediğim ölüm bu kadar bize yakınken biz neden onu kendimize uzak hissediyoruz?

İbret aldım kardeşim. Artık paranoyak bir şekilde, her an ölebilirim diye yaşayacağım teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XavionS

quote:

Etrafa bakıyorum da insanlar sürekli şu kızı nasıl kaldırırım bu telefonu nasıl alırım şu elbiseyi mi bu ayakkabıyı mı alayım diye konular açıyor. Kimseyi sorgulamak haddime değildir ama pek çoğumuz ölüme ve ölümden sonra cennet-cehenneme inanıyor. (İnanmayanlar devamını okumadan çıksın lütfen) Öldükten sonra ne olacak diye düşünüyor musunuz hiç? Ölmek bize o kadar da uzak birşey değil aslında. Dalgın bir anımızda bir arabanın çarpmasına ya da askerde bir kurşunun isabet etmesine bakar. Demek istediğim ölüm bu kadar bize yakınken biz neden onu kendimize uzak hissediyoruz?

İbret aldım kardeşim. Artık paranoyak bir şekilde, her an ölebilirim diye yaşayacağım teşekkürler.

aferin sana

• quote:

quote:

quote:

İnanıyor musun?İnanmıyorsan çık yazmış adam.

Siz 50 senenizde ahlaksızlıktan tek dünya için keyif almak isterken, biz dini sohbetlerden, namazdan, oruçtan, zikirden 2 dünya için de keyif almayı severiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Day 'n Night -- 26 Temmuz 2011; 3:31:45 >

• Ben ölümden korkmam çünkü ne zaman öleceğimi biliyorum, tanrılarla kapı gibi anlaşmam var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

quote:

quote:

ölümü düşünmen lazım ama unutursan hiç olmaz ayrıca niye korkak yaşıcaksın oraya hazırlandıktan sonra korkun ne olabilir?????cennet mi

Ölümü düşünüp aynı zamanda korkmayan direk cennete gidiyor yani onumu demek istiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

çünkü

eşşeğin

olm ölümü pasif düşünün ozaman aktif düşünmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 26 Temmuz 2011; 3:39:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RietveldX

Bi eleman vardı "bu dünya bu ağaçlar herşey yalan" deyip geziniyordu evde biri onu koyabilirmi.

Buldum :

• gereksiz bir tartışma konusu ve olayın inanıp inanmamakla alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: -radiohead-

quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

çünkü

eşşeğin

olm ölümü pasif düşünün ozaman aktif düşünmeyin

**nden
    ed1t:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hm3t.# -- 26 Temmuz 2011; 16:02:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.