Hepsiburada kendi sitesi üzerinden B2C ile çinden ürün satıyor. 1 ay önce gezinirken bir kulaklığa denk geldim ve hiç alasım yokken fiyatı uygun olduğu için aldım. Ama almadan öncede emin olmak için müşteri hizmetlerine mesaj atıp ürünün içeriğini onaylattım. Yani çift kulaklık + şarj kutusu gelmesi gerekiyordu. Ama bana tek kulaklık + usb şarj geldi. Ürün daha yeni açıldığı için de hiç yorum yoktu. Şu an ürünün altındaki yorumlarda herkes aynı şeyi yazmış. Ve bu kadar satıştan sonra başlıktaki şarj kutusu ibaresini falan kaldırmışlar.
Sözün özü nasıl olsa çoğu kişi iade etmekle uğraşmaz diye mi düşünülüyor bilmiyorum ama diğer çin sitelerinden daha ucuz fiyat ve yalan ürün açıklamaları ile ürünleri satıp daha sonra ürün başlığı ve içeriğini değiştiriyorlar. Ki ben ayrıca müşteri hizmetlerinden de içerik onayı almıştım.
Derdim 3-5 kuruş değil zaten iade de etmeyeceğim. 1 Ay beklediğimle kaldım ki zaten ihtiyacım olan ürün de değildi. Hatta Hb ürünü yanlış da eklemiş olabilir ama çalışanları o kadar sorumsuz ki her mesaj cevabında sinir bozuyorlar. Sorun maili attığınızda ise fatura ile birlikte iade edin diyorlar ki Çin ürünlerinde fatura dahi gelmiyor. Hb yurtdışı ürünü almadan aklınızda bulunsun.