<font face='Lucida Console'> <font color='navy'>Merhaba, 2 ay kadar önce bir makina topladık. P4 1.8 işlemci ve Asus P4B bir anakarta sahibim. 256 RAM ve vs...
Bu makinayı işyerimde kullanıyorum ve 3 bilgisayardan oluşan bir ağ mevcut. Bahsettiğim makine, internetin felan da olduğu "ana makina" olarak kullanılıyor. Son 1-1,5 aydır özellikle makinaya gelen güç kablosunu çıkarıp taktığım zaman, ya da 1-2 gün makinayı açmadığımda sanki BIOS sıfırlanmış gibi BIOS setup ekranına düşüyor ve benden CPU'nun Manuel, 1800 veya 2400 seçeneklerinden birini soruyor. Her seferinde ben bunu seçmek ve bilgisayar açıldıktan sonra sistem saati vb. ayarlarını yeniden yapmak zorunda kalıyorum.
İlk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum. Sorunun CPU veya anakart olduğunu düşünüyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
BIOS setup'a kendiliğinden girdiğinde bana CPU hızını seçeceğim 3 şıkkı gösterirken sağ tarafta da şu metin yazıyor:
<font size='3'>"Since you use a new CPU or reinstall your CPU, the system boots up at the CPU bus frequency of 66 Mhz to make sure the system can enter setup menu. Now, you can adjust the CPU speed as you wish. If the speed is adjusted too high, the system may hang. Please turn off the system and then restart to set the CPU speed."</font id='size3'></font id='navy'></font id='Lucida Console'>
Anakart üzerindeki bios pili bitmiş yada zarar görmüş olabilir...Yeni bir pil alıp deneyebilirsiniz
pildendir
aynı sorun bende de vardı(asus a7v333)pil değiştirince düzeliyor gibi yapıyor ancak ilk elektrik kesiminde pil sıfırlanıyor ve aynı saçma sapan işleri yapmaya başlıyor.sonuç anakart hatası bir ay süren bir anakart onarımı sonunda şimdi sorunsuz kullanıyorum.tahminimce anakartta sorunun var.kolay gelsin.
bencede pil degiş olmazsa tabiki anakart ta sorun var demek.
Merhabalar... Bu sorunu daha önceden Asus'un bir çok modelinde yaşadım.Sorun pil'den değil arkadaslar.Pil normal olsa bile MB aynı hatayı veriyor. Bu bir tür korumadır.Cihaz elektrik direkt olarak kesildiği zaman ayarları resetliyor. 1Haftalık araştırmalarım sonucu eriştiğim karar bu. AsusTek yetkili servisinde çalışan arkadasım da aynı fikirde zaten.
peki ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz? anakartı mı değiştirmeliyim? yoksa başka bir çözüm mü?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme