< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 5 Ocak 2022; 21:19:28 > |
Her ay 1000 lira ile yatırım yapmaya başlayacağom
-
-
50 tl den 20 tane alt coin alın hangisi tutarsa artık benim 2. el kenarda yatan bi telefonum vardı nakite çevirdim hepsini altcoin e attım giderse gider tutarsa tutar
-
Zamanında 250 tl ile altın almaya başlamıştım sende az çok deme bir yere yatırım yap. Ytd -
Banka fark ediyor mu? Hangi bankayı kullanıyorsunuz altın için
-
Bende 50 lira ile bir başlayayayım kriptoya. Öyle büyük miktarlar girmem şimdilik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 5 Ocak 2022; 21:0:15 > -
Tamamen senin risk iştahınla alakalı bir durum . Riski dağıtmakla alakalı her olay ve ne kadar kaybedebileceğini bilmekle alakalı .
Şöyle bir öneri olabilir . %25 kripto %25 hisse senedi %50 döviz altın . Bir seçenek mesela . Fakat risk az olsun dersen kriptoyu fonla değişebilirsin . -
1000 lira nedir ki, 100 dolar bile etmez -
eksik yazmışım her ay 1000 lira hatta 1500 lira bile olabilir. Uzun vadeli yatırım düşünüyorum.
-
Evet yine de en sağlıklı yöntem sizin dediğinize çıkıyor. Hepsini tek bir yerde tutmak sorun olur diye düşünüyorum.
bu arada her ay 1000-1500 lira birikim yapacağım. Uzun vadeli
-
Fiziki alıyorum
-
Mesela biste bölmek de çözüm değil . Aslında hiçbir şey çözüm değil ama riski minimalize etmeye geliyor olay . Mesela pandemi çıkan zamana bakarsanız her market crush yedi . Kaçınılmaz bir son . Önemli olan bu durumlarda aldığınız reflekslerdir ki bu durumların en nihai kurtarıcısı bana göre nakittir . Uzun vade yatırımcısı için en azından .
Mesela kriptoda ve bistte de yaymak önemli . Atıyorum pörtföyün %50 siyle kripto alcaksınız . Kuruyemiş sepeti gibi 20 coin almanız aslında pek bir işe yaramaz . Bu sefer risk almamış endekse yatırım yapmış olursunuz .
3-6 şeye yatırım yapmak mantıklı olabiliyor . Tabi siz bakıp tartarsınkz -
Bence her ay shib coine yatırım yap ben öyle yapıyorum altın doların on katına çıkması çok zor ama shib coin bir sıfır atabilir -
Bistten uzak dur -
öncelikle kimseden direkt tavsiye alma, alacaksan da hemen ona göre yatırım yapma sadece bir fikir versin, kendin araştır. 2. olarak enflasyonu yüksek para birimlerinde birikimini tutma. ve özgür demirtaş videolarını izle youtube kanalından.
benim yatırımlarım dolar üzerine oldu bi ara abd borsasına girdim de gelir vergisi sitemini çözemediğim için bir şey almadan çıktım
-
ALTIN
-
Peki hocam dolar için hangi bankayı kullanıyorsun? Ya da fiziki mi alıyorsun?
-
Diğerlerine göre avantajı nedir? Ve hangi banka kullanılmalı?
-
enpara (QNB Finansbank) ve iş bankası hesaplarım var o an hangisi daha ucuza satıyosa ondan dolar almaya çalıştım. yurtdışı yatırımı için iş bankasını kullandım, en son her işlem için 25$ komisyon kesiyolardı. fiziki döviz almadım hiç ama ülkede işlerin nereye gideceği belli değil, ihtiyaç duyarsam dövizi nakit olarak çekip saklayabilirim
-
hangisinin avantajlı olduğuna dair bir fikir vermesi açısından https://www.doviz.com sitesinden altın, dolar, euro, sterlin vs grafiklerine ve grafiğin altındaki haftalık-aylık-yıllık değişim oranlarına bakabilirsin. ama dediğim gibi sadece fikir vermesi açısından, böyle gelmişse böyle de gidecek diye kesin bir durum yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X