Şimdi Ara

Her ilde 1 üniversite (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ünilerde ders vermek çok da zor değil önemli olan uygulamalar nasıl dersini aldığınız bir şeyi uygulama yaptırıyorlarmı.Ünilerde önemli olan uygulama yaptırılması.

Evet öğretim elemanlarınıda yetiştirmek var bunlarıda yeni açılacak üniversitelere göre planlamaları gerekecektir.Bunun dışında üniversite bir kaç yol gösterir sen bu yolları yeteneğine göre benimser ve takip edersin ancak sadece diplomayı almayı amaçlarsan diplomayı alırsın gerisi gelmeyebilir.

Birde işin lise kısmı var.Anadolu ve fen liseleri geçelimde meslek ve düz lise öğrencileri üniversitelere ne kadar hazır ve ne gözle bakıyorlar.Üniversitelerden önce bu liselerde güzel bir düzenlemeye gidilmesi şart.

Onun dışında özel üniversite mantığı bu ülkeyi bitirir,özellerin fiyatları inanılmaz derecede uçuk onu geçtim şuan devlet okullarına yapılan zam bile insanlara çok gelebiliyorken böyle bir şeyde neler yaşanır tahmin etmek zor değil.

Birde dediğim gibi batmanı beğenmeyenler var iş beğenmeyip işsiz kalanlar gibi.Her işsiz kalan için geçerli değil bu tabikide ama var olanlarıda gözardı etmemek gerek.

• Türkiyede Üniversite yok.

Hiçbiri universal degil.

Her ilde açılanlar ise tam bir facia

Bilimsel egitimden uzak lise 4 - lise 5 seviyesinde niteliksiz bir egitim gençler 2 şer yıl daha oyalıyıp agızlarına bir "üniversite" balı çalınıyor adeta.

Dünyada ilk 100 üniversitesinde tek türk üniversite yok.

Harç paraları "haraç" düzenine dönüşmüş.

Nitelilkli bilimsel egitime hak getire.

Türkiye burası bitmiş bu işler.Okumak falan bitmiş.

Babamın parası varsa sagdan soldan tanıdıgım adam torpilin varsa işin oluyor.

Eger yoksa ben ve tanıdıgım onlarca genç gibi senelerdir işsiz dolaşabiliyorsun.
  • Amaç çok okul-kaliteli eğitim değil
    Çok okul,daha fazla haraç-Daha az yurt-mekan bulma imkanı
    Daha az yurt imkanı>Fetocu abilere fırsat
    üniversite sayısının dengesizce artmasının nedeni bence fezo'nun tarikatına genç müridler katmaktır :W
  • Verilen ezberci eğitim beş para etmezken daha fazla üniversite açmanın amacı ne?

Makine mühendisi bir arkadaşım, Ay'ın ışığının kendinden kaynaklandığını, yıldızların ise dünya atmosferinin hemen dışındaki taş parçaları olduğunu sanıyordu ciddi ciddi. Bu adam mühendis yahu! Kendini geliştirmeyip, üniversitede verilen dersleri, önceki senelerin soru ve cevaplarını ezberleyerek geçmeyi sistem haline getirmiş "sözde üniversiteli"ler, şimdi işsiz kalan çoğunluğu oluşturuyor. İnsanın kendinde bitiyor bazı şeyler.
  • Benim aklımın almadığı olay sanayi şehri olan Bursa'da teknik fakültenin olmaması.
  • Yeni açtığınız ilkokullara öğretmeni nerden buluyorsunuz? Gökten zembille mi? düşüyor? birileri oralara geliyor! öyle veya böyle... Açtığınız her bir okulun size zararı dokunmaz... Bu okul ilkokul veya ortaokul veya üniversite olmuş önemli değil... Önemli olan öğreticilerinizin kalifiye olup olmadığıdır. Sizin üniversitelerinizde öğretmenlik dipte değil mi:) bir kaçı görmezden gelirsek beklentisi olmayan insanların tercihi değil mi öğretmenlik... ülkemizde yetkin kaç öğrtemen var? kaç öğretim görevlisi var? Kaç doçent var? Ka prof var? Bence çoz az var. Umarım daha fazladır. Orda burda ilkokul açılmasıyla üniversite açılması akademik açıdan hiç bir şey ifade etmiyor. Çünki çoğunluk istemeden öğretmen oluyor. Oysa ÖĞRETMENLİK statü ve gelir bakımından en üstte olsa , bu kadar sıkıntı çekilmeyecek... Ki böyle olması gerekir... böyle olmadığı içindir ki Prof dr lar eğtimekten imtina edip muayene ederler(Hekimlik için) . Çünki geliri muayene de daha fazladır. Öyle bir açmaz içindeyiz ki açmazı daha da açmaz haline getirmek bizimle eşdeğer olmuş...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 29 Temmuz 2009; 2:50:58 >

• Güzel yere değinmişsin. Bizim lisede
    sin a
    ------- = ---------( s leri sadeleştirip)
    cos a

in bölü co demiş bir adam, dünyadan bir haber, içki, sigara, kavga dövüşi ÖSS yaklasınca.. 'abi hiçbşey olamassam matematik öğretmeni olurum ya' demiş, Tarih öğretmeni olmuştur... Şuan ders vermektedir... Yeni nesil öğretmenler işte bunlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osberto -- 29 Temmuz 2009; 6:24:47 >
  • Doğru düzgün öğretmen yetiştiremediğimiz gibi, öğretim elemanı da yetiştiremiyoruz. Ankara Üniv.de Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Bizim bile öğretim elemanı sıkıntımız var; başka üniversitelerden öğretim üyeleri geliyor derslere. Bizde bile sıkıntı varken yeni açılan üniversitelerin hâlini tahmin ediyorum. Malesef Türkiye'de her şeyin göstermelik olması gibi bu da göstermelik bana kalırsa. İlkokul 4. sınıftan itibaren İngilizce görüyoruz fakat hangimiz adamakıllı İngilizce öğrenebildik? Ülkemizde eğitim-öğretimin durumu içler acısı...

Her ile 10ar üniversite açsak nolacak nitelikli öğretim görevlileri yetiştiremedikten sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 29 Temmuz 2009; 7:13:58 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.