Şimdi Ara

Her ilde 1 üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlayışını DH sakinleri nasıl buluyor. ?

bu arada şimdi okudugum bir yaziyida paylaşayım...

Yılmaz ÖZDİL
    yozdil@hurriyet.com.tr

İmam bayıldı profesörü...

Bir ilan...

Batman Üniversitesi vermiş.

Gazetelerde yayınlandı:

"Öğretim üyesi alınacak."

*

Sonra da, üniversitede bulunmadığı için, yani eksik olduğu için, acilen alınması gereken öğretim üyelerinin sıfatları ve uzmanlıkları sıralanmış.

*

Profesör (Kimya)

Profesör (Edebiyat)

Doçent (Tarih)

Doçent (Psikoloji)

Doçent (Elektrik)

Doçent (Edebiyat)

Doçent (Batı Dilleri)

Doçent (Türk Dili)

Doçent (Bilgisayar)

Doçent (Makine)

Yardımcı Doçent (Elektrik)

Yardımcı Doçent (Psikoloji)

Yardımcı Doçent (Biyoloji)

Yardımcı Doçent (Makine)

Yardımcı Doçent (Kimya)

Yardımcı Doçent (Organik Kimya)

Yardımcı Doçent (Fizik)

Yardımcı Doçent (Tarih)

Yardımcı Doçent (Botanik)

Yardımcı Doçent (Zooloji)

Yardımcı Doçent (Biyokimya)

Yardımcı Doçent (Yakınçağ Tarihi)

Yardımcı Doçent (TC Tarihi)

Yardımcı Doçent (Arap Dili)

Yardımcı Doçent (Edebiyat)

Yardımcı Doçent (İnşaat)

Yardımcı Doçent (Petrokimya)

Yardımcı Doçent (Sekreterlik)

Yardımcı Doçent (Tıbbi Laboratuvar)

Yardımcı Doçent (Diş Protez)

Yardımcı Doçent (Termodinamik)

Yardımcı Doçent (Elektronik)

*

Üniversiteyi kurmuşlar, ne profesörü var, ne doçenti, ne yardımcı doçenti... Üstelik, bu üniversite 2 sene önce kuruldu...

Hálá "acilen" arıyorlar!

*

Ayıptır, ayıp.

*

İmam bayıldı profesörü Yusuf Ziya Özcan... 2 senedir oturuyorsun o koltukta... Habire dincilerin işini yapacağına, zahmet et de, biraz da asli işini yap!

• her ilde 1 üniversite olması bence yanlış değil ama her üniversitede her böümün olması yanlış. mesela her üniversitede mühendislik açmak yerine her bölgeye 1er tane -veya nüfusa göre daha fazla- teknik üniversite açmak daha uygun olur bence. tıp fakültelerinin tek başına birer üniversite olmaları gerektiğini de düşünüyorum. çünkü tıp fakültelerinin maddi ihtiyaçları diğer fakülteleri yok ediyor. bu tüm fakülteler için geçerli. teknik üniversiteler gibi sadece sosyal bilimlerin, fen bilimlerinin vs. olduğu üniversiteler olmalı. böyle olursa öğretim üyesi sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beorn26

her ilde 1 üniversite olması bence yanlış değil ama her üniversitede her böümün olması yanlış. mesela her üniversitede mühendislik açmak yerine her bölgeye 1er tane -veya nüfusa göre daha fazla- teknik üniversite açmak daha uygun olur bence. tıp fakültelerinin tek başına birer üniversite olmaları gerektiğini de düşünüyorum. çünkü tıp fakültelerinin maddi ihtiyaçları diğer fakülteleri yok ediyor. bu tüm fakülteler için geçerli. teknik üniversiteler gibi sadece sosyal bilimlerin, fen bilimlerinin vs. olduğu üniversiteler olmalı. böyle olursa öğretim üyesi sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.
    Memlekette bu kadar işsiz ve okumuş adam varken üniversitelere öğretim elemanı bulunamaması çok enteresan bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Dellci

Memlekette bu kadar işsiz ve okumuş adam varken üniversitelere öğretim elemanı bulunamaması çok enteresan bir durum

Batman cazip gelmemiş olabilir.

beorn26 yorumuna bende katılıyorum mesela karadenizde açılacak üniler daha çok denizcilik balıkçılık vs üzerine olabilir akdenizdeki turizm gibi yane illerin veya bölgelerin özelliklerine görede bölümleri ayarlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratgun

quote:

Batman cazip gelmemiş olabilir.

beorn26 yorumuna bende katılıyorum mesela karadenizde açılacak üniler daha çok denizcilik balıkçılık vs üzerine olabilir akdenizdeki turizm gibi yane illerin veya bölgelerin özelliklerine görede bölümleri ayarlanabilir.

Alıntıları Göster
    O değil de bu mantar sürüsü gibi çoğalan üniversiteler hala ısrarla İktisat ve İşletme bölümü açıyorlar. Zaten bir yıllık kontenjanı 20,000 üzerinde olan bu bölümlere daha fazlasını eklemenin amacı tam olarak nedir? Yılda 20,000 İşletme ve İktisat mezunu vererek ne yapmayı amaçlıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

O değil de bu mantar sürüsü gibi çoğalan üniversiteler hala ısrarla İktisat ve İşletme bölümü açıyorlar. Zaten bir yıllık kontenjanı 20,000 üzerinde olan bu bölümlere daha fazlasını eklemenin amacı tam olarak nedir? Yılda 20,000 İşletme ve İktisat mezunu vererek ne yapmayı amaçlıyoruz?

Alıntıları Göster
    Yıl 2009. 4.000.000 işsiz ne olacak asıl?
    Üniversite açmak sorun değil ki...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ülkemizde üniversite açılması ve kontenjan arttırılmasının nedeni kısa vadede işsizliği azaltmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metete

Ülkemizde üniversite açılması ve kontenjan arttırılmasının nedeni kısa vadede işsizliği azaltmaktır.

Buna ek olarak da eğitim sistemin hatalarını ört pas etmektir. ÖSS'de yerleşemeyen binlerce genci kandırıp geleceği ve eğitimi olmayan yerlere göndermektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metete

Buna ek olarak da eğitim sistemin hatalarını ört pas etmektir. ÖSS'de yerleşemeyen binlerce genci kandırıp geleceği ve eğitimi olmayan yerlere göndermektir.

Alıntıları Göster
    Ve oy avcılığı yapmaktır.Yakında her ilçeye bir üniversite isterler.
    Öğretim elemanı ile okumuş işsizler arasında nasıl bir bağlantı var acaba!
    Anladım,her ilçeye bir üniversite zihniyeti.Öğretim elemanı yetiştirmek patates yetiştirmeye benzemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Ve oy avcılığı yapmaktır.Yakında her ilçeye bir üniversite isterler.
    Anladım,her ilçeye bir üniversite zihniyeti.Öğretim elemanı yetiştirmek patates yetiştirmeye benzemez.

Alıntıları Göster
    Öğretim üyesi pek kolay yetişmiyor.
    Herkes kolay para kazanma peşinde.
    Uzun dönem akademik kariyer pek cazip gelmiyor bir çok kişiye.
  • quote:

Öğretim üyesi pek kolay yetişmiyor.
    Herkes kolay para kazanma peşinde.
    Uzun dönem akademik kariyer pek cazip gelmiyor bir çok kişiye.

Alıntıları Göster
    Her ilde üniversite demek, iktidar partisinin küçük illerdeki esnaflar için istihdam alanı oluşturması demek, üniversite dediğiniz yerin sosyal ortamı, imkanları olması gerekir, ulaşım kolay olmalıdır, devasa bir kütüphane ve bilişim merkezi bulunmalıdır. Siz adı fakülte olan lise binalarında üniversite öğretimi verirseniz, yarın da lise binalarında öğrenciler eğitimsiz kalır.

• quote:

Ve oy avcılığı yapmaktır.

Konuya siyaseti karıştırmayalım lütfen.

quote:

Öğretim elemanı yetiştirmek patates yetiştirmeye benzemez.

Ne demek nasıl bir bağlantı var?... Memlekette üniversite mezunu olan kişilerde işsizlik artıyorken birçok öğretim üyesi kadrosu boş kalıyorsa burada insanların bu işi beğenmediği, seçmediği sonucu ortaya çıkar. Üstelik öğretim üyesi olabilmek için yüksek lisans bir zorunluluk değildir, lisans sahibi olmak bile yeterlidir. İlgili üniversitenin rektörlük makamı uygun bulursa 4 yıllık üniversite mezunu kişiler öğretim üyesi olabilir. Lisans sahibi işsiz yüzbinler var Türkiye'de. Yüksek lisans sahibi de binlerce insan vardır. Yukarıda muratgun arkadaşımızın söylediği gibi demek ki Batman cazip gelmemiş.

quote:

Yakında her ilçeye bir üniversite isterler.
    Anladım,her ilçeye bir üniversite zihniyeti.

Türkiye 900küsür ilçe var. Sizce her ilçeye bir üniversite yapılması ne kadar mantıklı?...

• quote:

quote:

quote:

Ne demek nasıl bir bağlantı var?... Memlekette üniversite mezunu olan kişilerde işsizlik artıyorken birçok öğretim üyesi kadrosu boş kalıyorsa burada insanların bu işi beğenmediği, seçmediği sonucu ortaya çıkar. Üstelik öğretim üyesi olabilmek için yüksek lisans bir zorunluluk değildir, lisans sahibi olmak bile yeterlidir. İlgili üniversitenin rektörlük makamı uygun bulursa 4 yıllık üniversite mezunu kişiler öğretim üyesi olabilir. Lisans sahibi işsiz yüzbinler var Türkiye'de. Yüksek lisans sahibi de binlerce insan vardır. Yukarıda muratgun arkadaşımızın söylediği gibi demek ki Batman cazip gelmemiş.

quote:

Türkiye 900küsür ilçe var. Sizce her ilçeye bir üniversite yapılması ne kadar mantıklı?...

Alıntıları Göster
    Üniversite mezunu insan sayısı artan bir ülkede ister istemez GSMH yükselir.
    Bununla ilgili yabancı bir makale vardı, birçok ülkede gözlemler yapmışlar ve bu sonuca ulaşmışlar.
    Daha önce okumuştum fakat şimdi bulamadım, burada göstermek isterdim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    @Dellci

Lisans bitirmişleri öğretim üyesi yapmak mı? O zaman onlara üniversite demek için 1000 şahit gerekir.
    Hiç bir konuda uzman olmamış kişilere hangi derse hoca olarak vermeyi düşünüyorsun?

En basitten Bilgisayar Destekli İmalat dersine hangi lisans öğrencisi girebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 26 Temmuz 2009; 16:23:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Her ilde üniversite demek, iktidar partisinin küçük illerdeki esnaflar için istihdam alanı oluşturması demek, üniversite dediğiniz yerin sosyal ortamı, imkanları olması gerekir, ulaşım kolay olmalıdır, devasa bir kütüphane ve bilişim merkezi bulunmalıdır. Siz adı fakülte olan lise binalarında üniversite öğretimi verirseniz, yarın da lise binalarında öğrenciler eğitimsiz kalır.

Alıntıları Göster
    quote:

@Dellci

Lisans bitirmişleri öğretim üyesi yapmak mı? O zaman onlara üniversite demek için 1000 şahit gerekir.
    Hiç bir konuda uzman olmamış kişilere hangi derse hoca olarak vermeyi düşünüyorsun?

En basitten Bilgisayar Destekli İmalat dersine hangi lisans öğrencisi girebilir?

Ders vermesine verilir. Amerika'da dünyanın bir numaralı üniversitelerinde bile lisans mezunu öğrenciler teaching assistant olup derslere girebiliyor. Ancak üniversitelerin sadece eğitim verilen yerler olarak düşünülmemesi lazım. Labratuvarı olmayan, bilim üretmeyen, proje yapıp kendi finansmanını sağlayamayan üniversitenin benişm gözümde hiçbir değeri yok. Lisans dediğiniz nedir ki? Üç beş tane ders. Evde sırf kitapları okusanız yine mezun olursunuz.

Yeni üniversite kurmaktan kolay ne var? İki eğitim fakültesi, bir işletme bölümü...Al sana üniversite. Öğretmenler atanmak için sıra beklerken, eğitim fakültesi açarlar. Her taraf işletmeci kaynarken işletme fakültesi. Kolaysa bir tıp fakültesi açın. Veya makina mühendisliği açın da bir işe yarasın. Bu şekildeki üniversiteler devletin sırtına ekstradan yük bindirir. Ki zaten çoğu üniversite yük durumunda. Bunların yerine özel üniversitelerin açılmasını teşvik etmek gerekiyor. Yeni devlet üniversitesi açmanın mantığını aklım almıyor.

Yeni üniversiteler kurulacağına varolan üniversiteler geliştirilsin. Adamlar mesela mikroişlemci yapacak binlerce işsiz olmasına rağmen bu işten anlayan mühendis bulunamıyor. Üniversite mezunu var ama kalifiye mezun yok. Bir tekstil fabrikası onlarca ilan vermelerine rağmen bir yıldır işçi bulamıyormuş. Ya işsizlik diye birşey yok, ya da işsizlerimiz cidden işsiz kalmayı hak edecek derecede vasıfsız. Neyse en azından meslek liseleri sorunu çözülüyor...

• Her ile bir üniversite.

İyi mi kötü mü kafamda çözemedim.

Öğrenciler yurtlarda,kiralık evlerde sürünmez,rahat olur.
    Ama her öğrenci kendi ilindekine mi gider ?
    Batman'ın başarılı öğrencisi Batman'da mı gider üni. ye ? Hayır bence.

Her ile bir üniversite.
    Her yer üniversite.
    Her yer üniversiteli.
    Her yer üniversite mezunu.

Doğal olarak her yer işsiz üniversite mezunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

Her ile bir üniversite.

İyi mi kötü mü kafamda çözemedim.

Öğrenciler yurtlarda,kiralık evlerde sürünmez,rahat olur.
    Ama her öğrenci kendi ilindekine mi gider ?
    Batman'ın başarılı öğrencisi Batman'da mı gider üni. ye ? Hayır bence.

Her ile bir üniversite.
    Her yer üniversite.
    Her yer üniversiteli.
    Her yer üniversite mezunu.

Doğal olarak her yer işsiz üniversite mezunu
    @neverlate

teaching assistant adı üstünde öğretim yardımcısı demek. O tür elemanlar Türkiye'de de var. Ders sonrası öğrencilerin çözemedikleri soruları çözüyorlar. Problem Solution diye geçiyor hatta. Ama bu demek değil ki bu yardımcı elemanlar koskoca ana bilim dalından eğitim verebilsinler. Daha hayatında tez yazmamış, konferans ve sempozyumlara gitmemiş, İngilizce bilmeyip yabancı makaleleri okuyamamış biri nasıl üniversite ders verdirtibilirsiniz?

• quote:

@neverlate

teaching assistant adı üstünde öğretim yardımcısı demek. O tür elemanlar Türkiye'de de var. Ders sonrası öğrencilerin çözemedikleri soruları çözüyorlar. Problem Solution diye geçiyor hatta. Ama bu demek değil ki bu yardımcı elemanlar koskoca ana bilim dalından eğitim verebilsinler. Daha hayatında tez yazmamış, konferans ve sempozyumlara gitmemiş, İngilizce bilmeyip yabancı makaleleri okuyamamış biri nasıl üniversite ders verdirtibilirsiniz?

Alıntıları Göster
    Geçenlerde yine Akıl Oyunlarını izledim. Princeton ve Harvard üniversitesi filmde konu zaten. 1950 ile 90 zamanını anlatan bir süreç. Biz acaba onun ne kadar gerisindeyiz? Yazıyı okuyunca epey bi gerisindeyiz anlaşılan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Réplika

Geçenlerde yine Akıl Oyunlarını izledim. Princeton ve Harvard üniversitesi filmde konu zaten. 1950 ile 90 zamanını anlatan bir süreç. Biz acaba onun ne kadar gerisindeyiz? Yazıyı okuyunca epey bi gerisindeyiz anlaşılan.

Alıntıları Göster
    Aslında amaçlanan belli. ABD modeline geçeceğiz kısa sürede.

Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi ve bunlara benzer kaliteli üniversiteler özelleştirelecek. College dediğimiz türden olacaklar. Hatay, Hakkari gibi yerlerde Committee dediğimiz üniversitelere dönüşecek. Gelecek vaad eden ya da gelecek vaad etmeyen ama parası olanlar college'a, gelecek vaad etmeyen ve parası olmayanlarda committee'ye gidecek. Böylelikle neredeyse herkes üniversite mezunu olacak. Tek fark ise; college mezunları dikkate alınırken, committee mezunları pek dikkate alınmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

@neverlate

Dediğim gibi Amerika'da teaching assistantlar ders verebiliyor. Kendi ilgi alanı ile ilgili bir dersi, bir profösör ile birlikte veren arkadaşım vardı. Bir çok temel derste müfredat yıllardır aynıdır. İyi bir lisans mezunu rahatlıkla ders verebilir. Hatta birçok profösörden çok daha iyi ders anlatan öğrenciler var. Üniversitede hoca olanlara da öğretmenlik dersi verilmiyor. Empati ve yetenekle ilgili. Gerekirse makaleleri de okur araştırır. Zaten ingilizce bilmeyen bir insanı teaching assistant yapmazlar. Zaten üniversiteler ders anlatımlarının kalitesiyle değil yazılan makalelerin ve yapılan araştırmaların (projelerin) kalitesiyle öne çıkmalıdır. O zaman liseden bir farkı kalmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.