Şimdi Ara

Her programı yönetici olarak açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 kullanıyorum bu sorun gerçekten beni çileden çıkartıyor.bazı programların çalışması için yönetici olarak başlatmak gerekiyor o kadar taratıyorum düzeltiyorum yönetici olarak başlatmadığımdan tüm ayarlar gidiyor. Dün de awc programını full yapmak için hosts dosyasını değiştirmem gerekiyordu users olduğumdan izin vermedi. bilgisayarı benden başka kullananda yok. Şunu istiyorum bilgisayarda tek kullanıcı olsun administrator hiç biryerden onay almadan her şeyi yapabilsin.Guest hesabınıda silelim . Kısaca diğer tüm kullanıcıları silip tek kullanıcıya ve tüm yetkileri vermek mümkün müdür ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yönetici Olarak Çalıştırma: Her Programı Yöneticinin Yetkileriyle Açma

{cmd yönetici olarak çalıştırma} komutu, herhangi bir programı yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştırmanıza olanak tanır. Bu, yönetici izni gerektiren belirli görevleri gerçekleştirmeniz gerektiğinde faydalıdır.

Yöneticinin yetkileriyle bir programı çalıştırmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Başlat menüsüne tıkla veya Windows tuşuna bas.
    • Çalıştır komutunu yaz ve Enter tuşuna bas.
    • Çalıştır iletişim kutusuna {cmd yönetici olarak çalıştırma} yaz ve Enter tuşuna bas.
    • Kullanıcı Hesabı Denetimi isteminde Evet'e tıkla.

{cmd yönetici olarak çalıştırma} komutunu kullanarak açtığınız programlar, yönetici haklarına sahip olacaktır. Bu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli görevleri gerçekleştirmenize olanak tanır:

• Dosya ve klasör izinlerini değiştirme
    • Sistem ayarlarını yapma
    • Diğer kullanıcılar tarafından yüklenen yazılımları kaldırma

Yönetici ayrıcalıklarıyla bir program çalıştırmanın bazı riskleri olduğunu unutmamak önemlidir. Kötü amaçlı yazılımlar veya virüsler gibi izinsiz programların sisteminize girmesini engelleyebilir. Bu nedenle, yalnızca güvenilir kaynaklardan gelen programları {cmd yönetici olarak çalıştırma} komutuyla çalıştırmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. İlk olarak Başlat Menüsü (Start Menu) –> Arama (Search) kısmına “cmd.exe” yazıyoruz ve Komut İstemi (Command Prompt) üzerine sağ-tuş yaparak Yönetici Haklarıyla (Run as Administartor) çalıştırıyoruz.

2. Yönetici Hesabını açmak, kapatmak ya da bu hesap için bir parola belirlemek için Komut İstemi (Command Prompt) içerisinde aşağıdaki komut dizilerini uygulamanız yeterli olacaktır.

Yönetici Hesabını Açmak için;
    net user administrator /active:yes

Yönetici Hesabını Kapatmak için;
    net user administrator /active:no

Yönetici Hesabına Parola Koymak için;
    net user administrator 123585
  • Oldu hocam saolasın.
  • Hocam bir sorunum var ben onları yapınca bilgisayar açılırken 2 kullanı çıktı karşıma bir user 2.si administrator. administrator u seçtiğimde pc format atılmış gibiydi herşey sıfırlanmışi tüm ayarlar gitmiş bende tekrar kendi kullanıcıma geçtim. İstediğim bir anlamda olmuştu ama onu şu şekilde düzeltemezmiyiz.o kullanıcıyı silelim user ' e tüm yetkileri verelim.başka da kullanıcı olmasın . Yapabilir miyiz ?

• güncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.