Şimdi Ara

Kur yeni bir sistem bölüm oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı.ACİL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
61.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar durumum acil şuan masaüstüne geçemiyorum ve Win7 yide kuramıyorum , boot olarak yüklemeye geliyorum ve win7 nın nereye kurulacağını sorduğu ekranda 2 hdd vr hangisini seçsemde aynı hata var aşşağıdaki hatayı alıyorum ne yapmam lazım acele yardım bekliyorum
    quote:

Kur yeni bir sistem bölüm oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için kur günlük dosyasına bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 27 Şubat 2010; 14:47:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kur Yeni Bir Sistem Bölümü Oluşturmayı veya Var Olan Sistem Bölümünü Bulmayı Başaramadı Hatası

Windows işletim sistemini kurarken "Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya var olan sistem bölümünü bulmayı başaramadı" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu hata, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Sabit sürücünün düzgün şekilde yapılandırılmamış olması
    • Bozuk bir sabit sürücü
    • BIOS ayarlarında sorunlar
    • Windows kurulum medyasının hasarlı olması

Bu hatayı gidermek için şu adımları deneyebilirsin:

• Sabit sürücüyü BIOS'ta kontrol et. MBR (Ana Önyükleme Kaydı) veya GPT (GUID Bölümleme Tablosu) olarak ayarlanmış olduğundan emin ol.
    • Sabit sürücünün sağlığını kontrol etmek için CHKDSK yardımcı programını çalıştır.
    • BIOS ayarlarını varsayılan değerlere sıfırla.
    • Windows kurulum medyasını yeniden oluşturmayı dene.

Hata devam ederse, daha fazla yardım için Microsoft destek ekibiyle iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorunu hallettim internette çözm olmamasına rağmen kolay bir çözüm. 2. hard diski söktüm şuanda yükleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Sorunu hallettim internette çözm olmamasına rağmen kolay bir çözüm. 2. hard diski söktüm şuanda yükleniyor
    aynı sorun bendede var sen direk hdd yimi soktun arkadasım
  • quote:

Orijinalden alıntı: exerion

aynı sorun bendede var sen direk hdd yimi soktun arkadasım

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: exerion

up

Alıntıları Göster
    bilgsiaardaki diğer hdd yi söktüm işletim sistemini kuradcağım olan HDD yi bağladım sadece. tek HDD takılı kalsın sistemde. işletim sistemi yüklendikden sonra bağlarsın diğer HDD yi sorun cıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 25 Mart 2010; 18:10:14 >
  • quote:

bilgsiaardaki diğer hdd yi söktüm işletim sistemini kuradcağım olan HDD yi bağladım sadece. tek HDD takılı kalsın sistemde. işletim sistemi yüklendikden sonra bağlarsın diğer HDD yi sorun cıkmaz

Alıntıları Göster
    Eski bir konuyu ayağa kaldırdığımın farkındayım ama AMD SB850 Güney köprüsü bulunana bir sistemde bu sorunu yaşıyorum. Saatlerdir uğraşıyorum sistem kuramadım. Elimde iki adet wd raptor disk var ve ben bunları Raid 0 olarak kullanıyorum. ilk başta bu sorunu yaptı ve başka bir Raid sürücüsü buldum sistemi kurdum. Birkaç saat sonra sistemi kapatıp tekrar açmaya çalışığımda raid çöktü ve sistem açılmadı. Saatlerdir bununla uğraşıyorum ama bir türlü kuramadım. Tek disk takıldığında bir sorun olmuyor ama iki disk takıldığında bu sorunu yapıyıor. Tek disk kurup bios güncellemesi yaptım ama sonuç değişmedi. Bir diske kurup sonra sisteme ikinci diski taktığımda bilgisayar açılmıyor. ama sistem açıkken takıp aygıt yöneticisinden yeni donanım tara diyince diski görebiliyor ve kullanıyorum. Sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda yine açılmıyor. İkinci diski söktüğümde açılıyor. Denemediğim birşey kalmadı ama bir türlü kurulum yapamadım. Delirmek üzereyim. 12 saatten fazla süredir bu sorunu yaşıyorum. Başka bir çözümü olan varsa cevap bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: alia58

Eski bir konuyu ayağa kaldırdığımın farkındayım ama AMD SB850 Güney köprüsü bulunana bir sistemde bu sorunu yaşıyorum. Saatlerdir uğraşıyorum sistem kuramadım. Elimde iki adet wd raptor disk var ve ben bunları Raid 0 olarak kullanıyorum. ilk başta bu sorunu yaptı ve başka bir Raid sürücüsü buldum sistemi kurdum. Birkaç saat sonra sistemi kapatıp tekrar açmaya çalışığımda raid çöktü ve sistem açılmadı. Saatlerdir bununla uğraşıyorum ama bir türlü kuramadım. Tek disk takıldığında bir sorun olmuyor ama iki disk takıldığında bu sorunu yapıyıor. Tek disk kurup bios güncellemesi yaptım ama sonuç değişmedi. Bir diske kurup sonra sisteme ikinci diski taktığımda bilgisayar açılmıyor. ama sistem açıkken takıp aygıt yöneticisinden yeni donanım tara diyince diski görebiliyor ve kullanıyorum. Sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda yine açılmıyor. İkinci diski söktüğümde açılıyor. Denemediğim birşey kalmadı ama bir türlü kurulum yapamadım. Delirmek üzereyim. 12 saatten fazla süredir bu sorunu yaşıyorum. Başka bir çözümü olan varsa cevap bekliyorum...

Alıntıları Göster
    Şimdi biraz ilerleme kaydettim. Anakarta Cmos Clear yapınca bu sorunu yapmıyor ve kuruluma geçiyor. Fakat kurulumda sistem kendini yeniden başlatırken "işletim sistemi yükleme hatası" uyarısını alıyorum ve kuruluma devam etmiyor. Daha sonra tekrar sistem kurmayı deneyince yine aynı hata ile karşılaşıyorum. Bu durum çıldırtcak. 1 gündür uyumuyorum ve sürekli bu sorunu aşmakla uğraşıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: alia58

Şimdi biraz ilerleme kaydettim. Anakarta Cmos Clear yapınca bu sorunu yapmıyor ve kuruluma geçiyor. Fakat kurulumda sistem kendini yeniden başlatırken "işletim sistemi yükleme hatası" uyarısını alıyorum ve kuruluma devam etmiyor. Daha sonra tekrar sistem kurmayı deneyince yine aynı hata ile karşılaşıyorum. Bu durum çıldırtcak. 1 gündür uyumuyorum ve sürekli bu sorunu aşmakla uğraşıyorum...

Alıntıları Göster
    valla üstad raid beni aşar. yeni konu açmanı öneririm. öyle daha çok yardımcı olan cıkar.

• quote:

valla üstad raid beni aşar. yeni konu açmanı öneririm. öyle daha çok yardımcı olan cıkar.

Alıntıları Göster
    Ayrı sounu ben de yaşıyorum. Tek harddisk de taksam çift de taksam farketmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Ayrı sounu ben de yaşıyorum. Tek harddisk de taksam çift de taksam farketmiyor..

Alıntıları Göster
    hdd leri değiştirerk yaptınmı? 1 tane hdd bağla sorun yapıyyorsa onu sök diğerini bağla gene sorun varsa bilemiycem valla
  • quote:

hdd leri değiştirerk yaptınmı? 1 tane hdd bağla sorun yapıyyorsa onu sök diğerini bağla gene sorun varsa bilemiycem valla

Alıntıları Göster
    Ya tek takınca yavaş hdd'ye yüklüyorum ama önemli olan öbürüne yükleyebilmem. Ona yükleyemiyorum..
  • quote:

Ya tek takınca yavaş hdd'ye yüklüyorum ama önemli olan öbürüne yükleyebilmem. Ona yükleyemiyorum..

Alıntıları Göster
    hdd lerin kablolarını değiştirmeyi dene birde
  • quote:

hdd lerin kablolarını değiştirmeyi dene birde

Alıntıları Göster
    Ya denemediğim şey kalmadı. Olmuyor. XP'den format atıyım dedim XP'yi bile yüklemiyo...
  • quote:

Ya denemediğim şey kalmadı. Olmuyor. XP'den format atıyım dedim XP'yi bile yüklemiyo...

Alıntıları Göster
    Bende bu sorunu yaşamaktayım E-machines E725 model notebook'da BIOS'dan AHCI'yi.. IDE yaptığım zaman problem yok. AHCI'de kuramıyorum aynen "Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için Kur günlük dosyalarına bakın." IDE'de kuruncada acayiip yavaş çalışıyor ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinAltunoglu

Bende bu sorunu yaşamaktayım E-machines E725 model notebook'da BIOS'dan AHCI'yi.. IDE yaptığım zaman problem yok. AHCI'de kuramıyorum aynen "Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için Kur günlük dosyalarına bakın." IDE'de kuruncada acayiip yavaş çalışıyor ya..

Alıntıları Göster
    bu uyarı ve işletim sistemi kuramama sorunu birkaç defa bende yaşadım. sorun şundan kaynaklanıyordu bende: bios'ta boot sıralamasını seçerken(hdd-dvdrw-flash bellek vs olur burada) dvd veya flash belleği birinci boot aygıtı olarak görüyordu. bunların yerine raid hdd'leri birinci boot device olarak gösterince gösterince kurulumu yapııyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

bu uyarı ve işletim sistemi kuramama sorunu birkaç defa bende yaşadım. sorun şundan kaynaklanıyordu bende: bios'ta boot sıralamasını seçerken(hdd-dvdrw-flash bellek vs olur burada) dvd veya flash belleği birinci boot aygıtı olarak görüyordu. bunların yerine raid hdd'leri birinci boot device olarak gösterince gösterince kurulumu yapııyor.

Alıntıları Göster

hay allah razı olsun delircektim yazını okuyunca bende sorunuda çözmüş oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

vallahi allah razi olsun resmen kafayi yiyecektim sayende kurtuldum
  • rica ederim arkadaşlar. Her raid yapanın unutmaması gereken bir durum.
  • arkadaşlar bu sorun ile karşılaştığınız zamanda pc ye genellikle 2 tane hard disk takılıdır veya 2 tane cd rom sorunu en basitincen aşmak için tek cd rom ve tek hdd takılı olmalıdır sorun yazılımsal olarak ta bios tan çözülebilinir bunu için bios ekranında boot sekmesinde 1. aygıtı cdrom 2. aygıtı hdd olarak ayarlamalısınız. eğerki win. xp kurarken disk yapılandırma ekranına geldiğinizde "windows bu bilgisayara bağlı hiçbir sabit disk bulamadı" gibisinden bir sorunla karşılaşırsanız, genelde "advenced" sekmesi altında olan sata mode kısmını raid yerine ide yapın. bilgisayarı kurduktan sonra tekrar sata mode u raid yaparsanız bilgisayarınız açılmaz ve mavi ekran verir bunun için ise bilgisayar kurulduktan sonra anakartın kendi sitesinden indireceğiniz sata-raid sürücüsünü ve yazılımını indirip kurmanız gerekmektedir. yardımcı olmaya çalıştım ama inş. faydası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: can çakır

arkadaşlar bu sorun ile karşılaştığınız zamanda pc ye genellikle 2 tane hard disk takılıdır veya 2 tane cd rom sorunu en basitincen aşmak için tek cd rom ve tek hdd takılı olmalıdır sorun yazılımsal olarak ta bios tan çözülebilinir bunu için bios ekranında boot sekmesinde 1. aygıtı cdrom 2. aygıtı hdd olarak ayarlamalısınız. eğerki win. xp kurarken disk yapılandırma ekranına geldiğinizde "windows bu bilgisayara bağlı hiçbir sabit disk bulamadı" gibisinden bir sorunla karşılaşırsanız, genelde "advenced" sekmesi altında olan sata mode kısmını raid yerine ide yapın. bilgisayarı kurduktan sonra tekrar sata mode u raid yaparsanız bilgisayarınız açılmaz ve mavi ekran verir bunun için ise bilgisayar kurulduktan sonra anakartın kendi sitesinden indireceğiniz sata-raid sürücüsünü ve yazılımını indirip kurmanız gerekmektedir. yardımcı olmaya çalıştım ama inş. faydası olur.
    yeniden başlayınca kurulum cd-dvd sini çıkarın windovs işaretini görünce takın. kuruluma devam edecektir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.