Şimdi Ara

Kur yeni bir sistem bölüm oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı.ACİL! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
61.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haylazkanka

bu uyarı ve işletim sistemi kuramama sorunu birkaç defa bende yaşadım. sorun şundan kaynaklanıyordu bende: bios'ta boot sıralamasını seçerken(hdd-dvdrw-flash bellek vs olur burada) dvd veya flash belleği birinci boot aygıtı olarak görüyordu. bunların yerine raid hdd'leri birinci boot device olarak gösterince gösterince kurulumu yapııyor.

hay allah razı olsun delircektim yazını okuyunca bende sorunuda çözmüş oldum

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunayttm

quote:

Orijinalden alıntı: haylazkanka

bu uyarı ve işletim sistemi kuramama sorunu birkaç defa bende yaşadım. sorun şundan kaynaklanıyordu bende: bios'ta boot sıralamasını seçerken(hdd-dvdrw-flash bellek vs olur burada) dvd veya flash belleği birinci boot aygıtı olarak görüyordu. bunların yerine raid hdd'leri birinci boot device olarak gösterince gösterince kurulumu yapııyor.

hay allah razı olsun delircektim yazını okuyunca bende sorunuda çözmüş oldum

teşekkürler

Alıntıları Göster
    arkadaşlar elimde bir netbook var usb den format atıcağımhttp://www.chip.com.tr/makale/windows-7-yi-usb-den-kurun-bootable-usb-tanimlama_12496_3.html burda anlatılanları harfiyen uyguladım buraya kadar bir problem yok belleği takdım açılışda bellek ile calısdırdım kurulum başlıyor yanlız sürekli şöyle bir uyarı alıyorum ve devam edemiyorumhttp://i53.tinypic.com/13yi9ut.jpg Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı diyor konuyu acmadan once araştırma yaptım biosdan ideyi ahci yapın felan denmş bu kıytırık makınada bioasda pekbir ayar yok sürülerin hepsını sıldım ama gene aynı hatayı alıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım

• quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Arkadaşlar durumum acil şuan masaüstüne geçemiyorum ve Win7 yide kuramıyorum , boot olarak yüklemeye geliyorum ve win7 nın nereye kurulacağını sorduğu ekranda 2 hdd vr hangisini seçsemde aynı hata var aşşağıdaki hatayı alıyorum ne yapmam lazım acele yardım bekliyorum
    quote:

Kur yeni bir sistem bölüm oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için kur günlük dosyasına bakın

Birden fazla (özellikle de 4 ten fazla) birincil disk olması bu hataya neden oluyor.
    İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuz*han

quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Arkadaşlar durumum acil şuan masaüstüne geçemiyorum ve Win7 yide kuramıyorum , boot olarak yüklemeye geliyorum ve win7 nın nereye kurulacağını sorduğu ekranda 2 hdd vr hangisini seçsemde aynı hata var aşşağıdaki hatayı alıyorum ne yapmam lazım acele yardım bekliyorum
    quote:

Kur yeni bir sistem bölüm oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için kur günlük dosyasına bakın

Birden fazla (özellikle de 4 ten fazla) birincil disk olması bu hataya neden oluyor.
    İyi akşamlar.
    Çözümü sunuyorum : Boot seceneğini cd/dvd den HDD ye getirin kurulumu tekrar yapın.... Çözüldü

• quote:

Orijinalden alıntı: yamanturk338

Çözümü sunuyorum : Boot seceneğini cd/dvd den HDD ye getirin kurulumu tekrar yapın.... Çözüldü

Alıntıları Göster
    Bu hatayı bende aldım ve çözümü:
    Taktığınız usb bellek, dvd, hafıza kartı herne kullanıyorsanız onu görmüyor. Bende usb 3.0 bellek vardı hızlı kursun diye buna yazdırdım windows'u ama görmedi. Bunu Arkadaşımda da yaşamıstık ve dvd'den formatladık.

Ne ile formatlıyorsanız hata alıyorsanız alternatiflerine geçin. Sorun çözülmüş olucaktır.
    Evet Bu Kadar Basit =]
    Ben böyle çözdüm sorunumu
    Hayırlı Günler

• quote:

Orijinalden alıntı: xXFrEeDyXx

Bu hatayı bende aldım ve çözümü:
    Taktığınız usb bellek, dvd, hafıza kartı herne kullanıyorsanız onu görmüyor. Bende usb 3.0 bellek vardı hızlı kursun diye buna yazdırdım windows'u ama görmedi. Bunu Arkadaşımda da yaşamıstık ve dvd'den formatladık.

Ne ile formatlıyorsanız hata alıyorsanız alternatiflerine geçin. Sorun çözülmüş olucaktır.
    Evet Bu Kadar Basit =]
    Ben böyle çözdüm sorunumu
    Hayırlı Günler

Alıntıları Göster
    up

• quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

çok teşekkür ederim x_tol sayende kafayı yemekten kurtardık :)
  • haylazkanka kullanıcısına yanıt
    aynen valla ya allah razı olsun yaklasık bi saattir kafayı yiyiyordum :) @haylazkanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: cigaraci56

aynen valla ya allah razı olsun yaklasık bi saattir kafayı yiyiyordum :) @haylazkanka
    Allah razı olsun paylaşan kişilerden kafayı yemek üzereydim çözdüm ...
    Çok teşekkürler.
  • Arkadaşlar sorunu yaşayanlar olabilir bu.gün format attığım leptopta bu sorunu yaşadım bios içindeki bootta siralamayi hdd-cd-usb olacak şekilde degistirdim yeniden başlatıp hızlı boot.ile.usb yi seçtim ve kurulum başladı sadece boot sıralamasını değiştirmek çözüm oluyor kolay gelsin
  • Arkadaşlar bende usb ile format atınca aynı sorunla karşılaşıyordum. 1,5 gün uğraştım ve sorunun ne biosla(bios bile defalarca güncelledim, ayarlarıyla defalarca oynadım.) sata disklerden ve sürücülerden, ne flash diskklerden, ne de win kurulum dosyasının bozulmasından kaynaklanmadığı kanısına vardım. Aynı win7 iso sunu kullanarak; xboot ile usb yi multiboot haline getirerek win7 kurduğumda bu hatayı alıyorum. Hemen ardından yumi programı ile aynı win7 iso sunu aynı flash diske multiboot yaptığımda kurulum hatasız tamamlanıyor. Bilginize. Eğer kurulumu yaparsanız ALLAH RAZI OLSUN DEMENİZ KAFİ...
  • YasinAltunoglu kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de vardı. Takılı olan harici hdd yi çıkardım. Hiç sorun yapmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YUNUSDOK

Aynı sorun bende de vardı. Takılı olan harici hdd yi çıkardım. Hiç sorun yapmadı.
    Bende de aynı sorun oldu .Setuptan HDD lerin yeri dışında buna sebep olan şey usb'nin kendisi .Benim kullandığım USB 3.0 idi .Laptop sanırsam USB 2.0 (yeni olmasına rağmen) Bende USB 2.0 olan bir flash bellekle yaptım sorun çözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdRenaLime

Bu mesaj silindi.
    Evet beyler yardımı olacaksa ben de yazayım, USB flash diskle bir kaç kere denedim bu sorunu verdi laptop'ta, sonra kurulum dosyalarını DVD ye yazdırdım sorun çözüldü.
  • YasinAltunoglu kullanıcısına yanıt
    Laptopuma W7 kurarken denedim oldu. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinAltunoglu

Bende bu sorunu yaşamaktayım E-machines E725 model notebook'da BIOS'dan AHCI'yi.. IDE yaptığım zaman problem yok. AHCI'de kuramıyorum aynen "Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için Kur günlük dosyalarına bakın." IDE'de kuruncada acayiip yavaş çalışıyor ya..

AHCI olarak kurabilmen gerekli biosu güncelle bi bence windowsuda temiz bi tekrardan çek dene bakalım SSD lere şart hatta

Edit: Konu hortlama olarak değil toplumun kanayan yarasına parmak basmak için yazılabilir 4 yıl önceki yaşadığım sorunu tek çatıda topladık herkesi iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 5 Ekim 2014; 2:36:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkancan

quote:

vallahi allah razi olsun resmen kafayi yiyecektim sayende kurtuldum

yukarıda dendiği gibi yapın ve boot menuden cdromu seçip formata girin ben bole yaptım oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: @YAHYA@

quote:

Orijinalden alıntı: wolkancan

quote:

vallahi allah razi olsun resmen kafayi yiyecektim sayende kurtuldum

yukarıda dendiği gibi yapın ve boot menuden cdromu seçip formata girin ben bole yaptım oldu

Alıntıları Göster
    Bu konu çok yararlı olmuş. Ben de aynı sorunu bu forum sayesinde çözdüm. Konuyu çözen ve paylaşan arkadaşa teşekkürler.

• Arkadaslar laptop kullanip bu hatayi alanlar icin (iki hdd olmayan) sorunun bir cozumu daha var. Oncelikle fast bios modu disable yapin ve ahci modu enable yapin.Boot menusunden Uefi secin. Sonra rufus adli program ile isonuzu gpt formatinda yazdirin. Usb 2.0 kullanirsaniz sonuca ulasacaksiniz ben 3.0 ile 3 gun farkli sekillerde denedim olmadi 2.0 ile tek seferde format atti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragun78

Arkadaslar laptop kullanip bu hatayi alanlar icin (iki hdd olmayan) sorunun bir cozumu daha var. Oncelikle fast bios modu disable yapin ve ahci modu enable yapin.Boot menusunden Uefi secin. Sonra rufus adli program ile isonuzu gpt formatinda yazdirin. Usb 2.0 kullanirsaniz sonuca ulasacaksiniz ben 3.0 ile 3 gun farkli sekillerde denedim olmadi 2.0 ile tek seferde format atti.
    teşekkürler. sayenizde çözdüm.
    bios hdd önceliği yaptım düzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.