Arkadaşlar problemlemim ilginç.Herhangi bir siteden bir resim veya gif dosyasını sağ tıklayıp resmi farklı kaydet yaptığım zaman kaydedeceğim klasörleri seçtğimiz yere geliyor ama orada hep adsız bmp olarak bilgisayara kaydetmem gerekiyor bunun dışında bir seçenekte çıkmıyor.Önceden böyle problemim yoktu mesela kaydedeceğim resmin adı ve altında da gif dosyası jpeg dosyası olduğu yazıyordu bunu nasıl düzelteceğim yardım ederseniz sevinirim...
gibi sonra sağ tıklıyoruz bakıyoruz gene bmp sonra git dedikmi tekrar sağ tıklıyoz. düzeliyor.
Xp Sp2 işletim sistemi peki bunun kökten halletmenin yolu yokmu?
Önce dediğimi yap. Bilgisayarında bulunan herhangi .jpg uazntlı dosyayı Paint ile aç. Paint'den aç diyerek yap yalnız. Ondan sonra farklı kaydet de. Uzantılarda .jpg görünmesi gerek. Kaydettikten sonra paintten çık. Painti tekrar aç. Herhangi bi dosyayı yeniden aç. Kaydet dediğinde gelen uzantılara bak bakalım neler var. O da olmazsa istediğin kesin çözüm Format...
Dediğini yaptım yalnız ikinci bahsettiğin durumda yani (herhangi bir dosyayı yeniden aç) kaydet i tıkladığımda hiç birşey çıkımıyor (farklı kaydetdten bahsetmiyorum) ama diğer durumlda diğer formatları görüyor yanlız...