Şimdi Ara

HER ŞEY NEDEN BU KADAR PAHALI? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chakra

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

"Her sey neden pahali" Ben boyle sacma baslik gormedim. Yumurta cok pahaliysa git yumurta sat, koseyi don.

Fiyatlar avrupa standardi falan degil. (kirmizi et, benzin gibi istisnalar haric) Hatta su an yasadigim Avrupa ulkesinde maasimin yiyecege, giyecege, kiraya, ulasima vs... ayrilan kismi Turkiye'dekinden cok daha yuksek.

Ayrica keske hersey gercekten pahali olsa... Istatistik acidan bir ulkede yasam ne kadar pahali ise o ulke genellikle daha gelismis bir ulke oluyor. Aksini iddia eden varsa buyursun. Dunyanin bazi yerlerinde insanlar 100 $ gelirle bir ay geciniyor. Cok mu super ekonomileri var? Hala ekonomideki arz-talep iliskisini kavrayamayanlar var.

Millet pahali olmakla ovurnur. Biz ucuz olmayi bir marifet saniyoruz. Burasi ana haber bultenlerinde sebze pazarlarinda halkla yapilan roportajlara benzemis. Yillardir bu ulkede kime mikrofon uzatildiysa cevap "hersey cok pahali" oldu. Ben de bu hersey pahali psikolojisinin genlerimize isleyip nesilden nesile gecmesinden korkuyorum.

O zaman söyle diyelim: Neden gelirler bu kadar düsük? Zira bazi fiyatlar Avrupa standartlarinin da üstünde. (Bkz. akaryakit, tasit vb.)

Temel ihtiyaclarin fiyatlari (yiyecek, isinma, barinma) Avrupa'dan cok daha dusuk. Ama 10-20 oncesine gore daha yuksek. Gelismekte olan bir ulke icin bu gayet de dogaldir. Bence ekonomik gelismisligin bir gostergesidir.

Ihtal edilen mallarin fiyatlari (araba, benzin, vs...) zaten bizim kontrolumuz disinda. Ancak alinan vergi ile degisebilir. Yine 10 yil oncesine bakarsaniz bu mallarin alim gucunun arttigi cok acik ortada. Araba satislarina bakin mesela, artiyor mu azaliyor mu.

Evet gelirler Avrupadan dusuk. Ama kisi basi milli gelir gitgide artiyor. Bu durumda ortalama alim gucunun azalmasi beklenemez. Matematiksel acidan imkansiz. Bunu iddia eden biri lutfen 10 yil oncesiyle bugunun bir karsilastirmasini yapsin.

Yumurta fiyatlarindan bahsedecegine 10 yil once kac yumurta aliyordun, bugun kac yumurta aliyorsun onu karsilastirsin. Gerisi bos...

10 yil öncesiyle su an arasinda daglar kadar özellestirme farki var. Bu, bu satislardan gelenlerle olan suni bir degisim. Etkisi kalmadigi icin "güncelleme"ye basvuruldu haliyle; su kabul edilmeyen cari acigi dengede tutabilmek icin. O yüzden, eger memleket, daha dogrusu o memleketin yönetim sekli, genc bir vatandasina gelecek vadedemiyorsa, ki edemiyor; on sene önce neydi simdi neyi degil, ne olacagi degerlendirmek yapilacak tek mantikli hareket olacaktir. Zira okumus adamina deger vermeyen bir memleketin kalkinmasi da mümkün degildir.

Özelleştirme ile gelen paralarla suni bir değişim olması imkansız çünkü zaten daha önceki dönemlerde yapılmayan ekstra harcamalar bu dönemde yapıldı.
    Özelleştirme dillere dolanıyor ve öyle bir algı yaratılıyor ki sanki elde edilen gelir millet için değil kendi apartmanına kaçak kat çıkmak için kullanılıyor. Özelleştirmede ana amaç zaten gelir elde etmek değildir ancak işin o yönüne bakarsak akp döneminde yaklaşık 17 milyar usd tutarında özelleştirme yapılmış ve gelirin daha hepsi de hazineye girmiş değil.
    Başka iktidarların çalışandan kesip bu özelleştirilmeyen kara deliklerin tıkanması dahil saçma sapan yerlere, köhnemiş ve populist devlet anlayışına harcadığı meşhur tasarruf teşvik ve konut fonu paralarını bu hükümet faizleriyle kuruşuna kadar 15 milyar tl olarak ödedi. Tabi bu ödenenlere nedense hiç değinilmez. Yeni yapılan yolları, tünelleri, hastaneleri, okulları, üniversiteleri, spor tesislerini, ordunun modernizasyonu, yapılan metrolar, yeni uçaklar (bazıları cumhuriyet hükümetlerinin yaptıklarının tamamından fazlası olarak yapıldı) vs.vs. nedense kimse görmez. Hep bu özelleştirme gelirleri yazılır ama giderler yazılmaz.

Şu ezber olayı ne kadar kötü birşey böyle...

"Başka iktidarların çalışandan kesip bu özelleştirilmeyen kara deliklerin tıkanması dahil saçma sapan yerlere, köhnemiş ve populist devlet anlayışına harcadığı meşhur tasarruf teşvik ve konut fonu paralarını bu hükümet faizleriyle kuruşuna kadar 15 milyar tl olarak ödedi."

Ayıptır sorması, özelleştirilen kurumların hangisi "Kara delik"?
    a- Türk Telekom
    b- Tüpraş
    c- Erdemir
    d- Tekel
    e- Hiçbiri

Yeni yapılan yollar, tüneller, hastaneler...
    Evet, bunlar yapıldı. Mesela Eskişehir'e geçen sene çevre yolu yapıldı ama henüz birkaç kilometresi bile bitmeden yol yamanmaya başlandı. Aynı durum Bozüyük-Bilecik arasında da geçerli. Yapan firmaların hangisinin tabelasına bakıp biraz araştırsam, birileriyle tanıdık çıkıyor.

Bu olaya servetin el değiştirmesi denir. Kendi iktidarlarının finansörlerini devletin kaynakları ile güçlendirmek ve bu şekilde bir döngü yaratmaktır. Buna bir diğer örnek, medyadaki başbakan yakınlarının inanılmaz güçlenişi örnek gösterilebilir.

Aslında bunları söylememin nedeni birilerini kendi oy verdikleri partinin neler yaptığı konusunda bilgilendirmek değil, çünkü sistemin içerisine fazlaca giren ve taraf olan herkes bu durumdan bir şekilde haberdardır ve körü körüne savunma durumuna geçmişse, altında mutlaka bir neden vardır. Benim derdim, devamlı olarak söylediğim gibi, dezenformasyonun önüne geçmek. Umarım ben yanlış biliyorumdur da, birileri gelip düzeltir ve der ki; "O yolları yapanlar iktidar yanlısı değil ve alın işte size firmaların duruşu ile ilgili belge." ya da "Yok öyle bişey. Başbakanın yakınları hiçbir şekilde devletin kaynaklarını kullanarak ve başbakanın kefil olması yolu ile televizyon kanalları satın almadı."

Ortaya bir iddia atılıyor, ardından tersinin olduğu söyleniyor ve ne kabul ediliyor ne de reddediliyor ve ardından yeni bir iddia ortaya atılıyor. Aynısı onun için de geçerli oluyor ve sonrasında yine aynısı. Biz devamlı olarak görev paylaşımı yapmış bir şekilde bunları yapıyoruz. Ben bu işten para kazanmıyorum ama bu benim görevim. Ne bir gazetede yazıyorum, ne de yaptığım işler sosyal demokratların şirketleri için. Yani benim bana göre doğru bildiklerimi buraya yazmamın bana getirisi sadece vicdan rahatlatmak ve doğru olabilmekle ilgili. Cebime ne bir kuruş giriyor, ne de herhangi bir yerde hakettiğimden fazla saygı görmeme ya da sırtımın sıvazlanmasına neden oluyor.

• Yilda besyuzbin araba satiliyo millet hala parasizliktan durgunluktan bahsediyo
    peh peh peh
  • Herkes ekmek alabiliyor ama tümü araba alamıyor diyerek görüş bildirdiğimi iddia edebilseydim,böyle bir kolaycılığı içime sindirebiliyor olsaydım hayat benim için çok kolaylaşırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erom? -- 21 Ekim 2011; 9:18:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

Yilda besyuzbin araba satiliyo millet hala parasizliktan durgunluktan bahsediyo
    peh peh peh

Her yıl o oranda haciz davası açıyor bankalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

peh peh peh

Ben rakam veriyorum sizd verin oyleyse
    ikibinden bu yana haciz davalarinda ne oranda artis olmus araba satislarinda ne oranda ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

peh peh peh

Ben rakam veriyorum sizd verin oyleyse
    ikibinden bu yana haciz davalarinda ne oranda artis olmus araba satislarinda ne oranda ?

http://www.tumgazeteler.com/?a=876822 haberin yayınlanma yılı 2005, Zaman gazetesinden alıntı. Daha 2010 krizi gelmemişkenki rakamlar. Bu rakamlar mevcut hükümetle alakalı değil diyebilirsiniz, ancak benim anlatmak istediğim şey lükse olan aşırı düşkünlüğümüz. Alım gücümüz artmamasına rağmen lüksümüzden ödün vermiyoruz.

http://www.icrahaberleri.net/samsunda-icra-dosyalari-artiyor.html Samsun'da merkez ilçelerde her 3 kişiden biri icralık. 5 olan icra dairesi sayısı, 8'e çıktı. Şimdi 1 tane daha açılacak.

http://www.milliyet.com.tr/icra-dosyalari-adliye-koridorlarina-tasiyor/ege/haberdetayarsiv/12.01.2010/1184775/default.htm İzmirde son 3 yılda %625'lik artış var.

http://www.ispartagundem.com/32990-3%E2%80%99ncu-icra-3-ayda-rekor-kirdi-6-bin-900-yeni-dosya-aldi.html Isparta'nın %20'si icralık.

Araba satışlarının rakamlarını da sizden bekliyorum.

Özet: Sadece İzmir'de %625'lik icra dosyası artışı var, bu sayı Samsun'da %85-90 civarı. En fazla borç olan yer bankalar, en fazla ödenen borç çeşidi kredi.

Durumu anlamanın en iyi yolu o arşivlere girmek. Boş olan her aralığa icra dosyaları sıkıştırılmış vaziyette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 21 Ekim 2011; 15:18:26 >

• quote:

quote:

Özelleştirme ile gelen paralarla suni bir değişim olması imkansız çünkü zaten daha önceki dönemlerde yapılmayan ekstra harcamalar bu dönemde yapıldı.
    Özelleştirme dillere dolanıyor ve öyle bir algı yaratılıyor ki sanki elde edilen gelir millet için değil kendi apartmanına kaçak kat çıkmak için kullanılıyor. Özelleştirmede ana amaç zaten gelir elde etmek değildir ancak işin o yönüne bakarsak akp döneminde yaklaşık 17 milyar usd tutarında özelleştirme yapılmış ve gelirin daha hepsi de hazineye girmiş değil.
    Başka iktidarların çalışandan kesip bu özelleştirilmeyen kara deliklerin tıkanması dahil saçma sapan yerlere, köhnemiş ve populist devlet anlayışına harcadığı meşhur tasarruf teşvik ve konut fonu paralarını bu hükümet faizleriyle kuruşuna kadar 15 milyar tl olarak ödedi. Tabi bu ödenenlere nedense hiç değinilmez. Yeni yapılan yolları, tünelleri, hastaneleri, okulları, üniversiteleri, spor tesislerini, ordunun modernizasyonu, yapılan metrolar, yeni uçaklar (bazıları cumhuriyet hükümetlerinin yaptıklarının tamamından fazlası olarak yapıldı) vs.vs. nedense kimse görmez. Hep bu özelleştirme gelirleri yazılır ama giderler yazılmaz.

Baska hükümetlerin yanlis politikalari özellestirmeleri hakli cikarmaz. Gecmis hükümetlerin devleti iyi yönettigini iddia da etmedim. Herseyi adamakilli yapmayi taahhüt ederek geldi akp hükümete. Netice itibariyle herseyi satip savmak yerine, adam gibi mekanizmayi calistirip karin devlete kalmasini saglamak, is ve caliskanliktan baska birsey gerektirmiyor; ki Telekom 3 yillik karina satildi. Diyeceksiniz ki satilmadi, 49 yilligina kiralandi; peki, amenna. 3 yillik karina 49 yilligina kiralandi.
    Diger özellestirmelerinde bundan karli olmadigini sanirim siz de biliyorsunuzdur.

Bu mu ekonomi?

Tarim, hayvancilik, madencilik, sanayi; neyiz biz? Sanayi diyeceksiniz belki, montajcilik sanayisinde iyiyiz evet. Bir de yan sanayi. Bunun disinda sunun surasinda 15 sene önce kendi kendine yeten bir ülkeyken bugün islenmis et ithal ediyoruz, 24 veteriner fakültesi olan bir ülke olmamiza ragmen.

Bunlari da ben merak ediyorum, neden kimse görmez???

"Netice itibariyle herseyi satip savmak yerine, adam gibi mekanizmayi calistirip karin devlete kalmasini saglamak, is ve caliskanliktan baska birsey gerektirmiyor; ki"
    Ne kadar idealist ve ekonomik olarak tarihi geçmiş bir cümle. Siz halen devletin eğitim, sağlık, adalet gibi kurumların dışında işveren kalmasını savunuyorsanız zaten diyecek, tartışacak bir şey yok. Bunun ekonomik karşılığını zamanında sscb alamadı ve mutsuz bir devlet olarak parçalandı gitti.
    Yani yazdığınız cümle kulağa çok hoş geliyor ama gerçek hayatta karşılığı yok.

• quote:

"Netice itibariyle herseyi satip savmak yerine, adam gibi mekanizmayi calistirip karin devlete kalmasini saglamak, is ve caliskanliktan baska birsey gerektirmiyor; ki"
    Ne kadar idealist ve ekonomik olarak tarihi geçmiş bir cümle. Siz halen devletin eğitim, sağlık, adalet gibi kurumların dışında işveren kalmasını savunuyorsanız zaten diyecek, tartışacak bir şey yok. Bunun ekonomik karşılığını zamanında sscb alamadı ve mutsuz bir devlet olarak parçalandı gitti.
    Yani yazdığınız cümle kulağa çok hoş geliyor ama gerçek hayatta karşılığı yok.

Yine bir konuda yurtdisindan negatif bir örnek geldi. "Avrupa'nin hicbir ülkesinde bu yok" ya da "dünyanin neresinde var bu" gibi getirilen yaklasimlar nedense tek tarafli geliyor. Ruslar'in da isleri savsaklamak acisindan bizden pek arta kalir degiller. SSCB'nin parcalanmasinin tek nedeni de kurumlarin devletin elinde kalmasi degil. Ayrica Ruslar'in o dönemlerinde Amerika'nin karsisinda duran tek devlet oldugunu da hesaba katarsak, ki uzay arastirmalari ve teknolojileriyle de bunu görmek yadsinamaz, devletin güclü olmasinda bir zarar olmadigini görmek daha da kolaylasir.

Kaldi ki gelismis olarak görülen kapitalist devletlerin (ABD ve Avrupa gibi) yaptiklari örnek alinirken su anda icinde bulunduklari durum bizden cok daha iyi olmasina ragmen yapilan protestolarla yine "cimbizla cekilerek" bizim iyi durumda oldugumuzu vurgulamak adina yapilan zorlamalar insanin sabrini zorluyor.

Biz de ülkemizi bankacilik sistemimizden iletisim sistemimize kadar, tarimimiz dahil kapitalistlerin eline emanet ettik; durum ortada. Canli hayvan ve kesilmis et ithal ediyoruz. Utanmamiz gerekir.

Denetim mekanizmasini gelistirirseniz ne özellestirmeye ihtiyaciniz kalir, ne de sosyalist ve kapitalist sistemlerle kafanizi yorarsiniz. Nedense dünyada kisa vadede kar getiren, uzun vadede on kat zarara sokan sistemleri benimsiyoruz, huyumuz bu sanirim.

• Bugün yeni elektrik faturası gelmiş. En doğru hesaplama biçimi gelen fatura miktarını tüketim miktarına bölmek. Çünkü sadece birim tüketim fiyatı değil diğer kalemlerde de "güncelleme" yapılmakta.

Daha önceki mesajımda yazdığım faturalara bugün geleni de ekliyorum.

Eylül 2006 : 250kw - 39 tl ====> 39 / 250 = 0.156
    Eylül 2011: 264kw - 71 tl ====> 71 / 264 = 0.268
    Ekim 2011: 150kw - 46tl ====> 46 / 150 = 0.306

Şu durumda son 5 yılda net olarak tüm vergiler ve diğer bedeller dahil ödediğim fatura tam %100 artmış.

Bu hesaplamayı su ve doğalgaz için de yapacağım.
  • quote:

peh peh peh

Pehlemek yerine bir zahmet oto galerisine değil de markete, bakkala git güzel kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

peh peh peh

Pehlemek yerine bir zahmet oto galerisine değil de markete, bakkala git güzel kardeşim.

Sende bi zahmet markette fiyatlara bakarken gozundeki at gozlugunu cikar
    yoklugu yoksulluguda azicik yaslilara sor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

peh peh peh

Krediyle araba alıyorlar.Krediyle bende araba alırım ev de alırım.O araba satışlarında kaç tanesi parayı peşin saymış?%10 oranında peşin araba alan var mı?
    Önceden peşin alınırdı banka kredileri böyle değildi ki şimdi krediyle alan pişman oluyor araba eskiyor kredi ödemesi bitmiyor.
    Nasıl bakarsan öyle görürsün.Objektif bakarsan durumun hiç iyi olmadığını anlarsın.

• İnşallah daha beter oluruz,inşallah inim inim inleriz o zaman %50 ne diyecek bakalım.

Bu arada zamlardan ayrı deniz feneriyle ilgilide gelişmeler olmuş,sanıklar tutuksuz yargılanacak ve mallarındaki hacizlerde kalkmış :D nedense generaller tutuklu yargılanıyor çok ilginç değilmi?
  • @Chakra,

karikatür cok güzelmis; ayni ergenekonla ilgili ortaya atilan iddialar gibi geldi bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 22 Ekim 2011; 14:29:31 >
  • quote:

@Chakra,

karikatür cok güzelmis; ayni ergenekonla ilgili ortaya atilan iddialar gibi geldi bana...

Valla görünce aklıma hemen "en çok çalışan ülkeyiz......" başlığı geldi.
    Bu başlık ile alakası ise bence şu;

Biz millet olarak öyle çalışkan, öyle erdemli, öyle üretkeniz ki. Karşılığını bir türlü ekonomik olarak alamıyoruz. Aslında her şeyin en iyisini en ucuz fiyata almayı hak ediyoruz (!)
    Ama içimizden birileri olanların oluşturduğu hükümetlerde görev yapanlar nasıl bir tesadüfse hep kötü, vatan haini ve tembellerden oluşuyor !

• quote:

quote:

@Chakra,

Valla görünce aklıma hemen "en çok çalışan ülkeyiz......" başlığı geldi.
    Bu başlık ile alakası ise bence şu;

Biz millet olarak öyle çalışkan, öyle erdemli, öyle üretkeniz ki. Karşılığını bir türlü ekonomik olarak alamıyoruz. Aslında her şeyin en iyisini en ucuz fiyata almayı hak ediyoruz (!)
    Ama içimizden birileri olanların oluşturduğu hükümetlerde görev yapanlar nasıl bir tesadüfse hep kötü, vatan haini ve tembellerden oluşuyor !

Orasi malesef öyle. Böyle gelmis, umarim böyle gitmez...

• quote:

quote:

quote:

peh peh peh

Hah işte ben de onu diyorum. Bir bak fiyatlara, yoğurt ne kadar haberin var mı? Soğan, patates, elma, peynir?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 22 Ekim 2011; 20:58:18 >

• Ekonomimiz gelişmiyor arkadaşlar.Haberlerde,bir takım siyasi parti reklamlarında bunu çokça söylüyorlar ama.Ne yazık ki BENİM GÖRDÜĞÜM durum bu..
    Elektrik,su,doğalgaz,çöp,atık su vb birçok şeyin faturası/vergisi var.Bugün fabrika çıkışı 30.000TL olan araba ülkemizde 60.000TL gibi bir rakamda yer buluyor(kabaca)..ÖTV'dir,KDV'dir.hayatımız vergi olmuş.aldığımız nefesin bile vergisi istenecek yakında.hal böyle olunca gidip o reklamlara inanasım gelmiyor.Bugün markete gidip en temel ihtiyaçları almak bile nerden baksanız 200-300 lira tutuyor.Kişi başına düşen milli gelir arttı diyorsunuz da,çalışanın cebine giren parada bir değişiklik yok..ÖTV,elektrik,su,doğalgaz gibi şeyler sürekli zamlanırken,maaşlarda değişiklik yok..

Dünya'da 2.ekonomiymişiz.Seçim zamanı bir siyasi partinin seçim bürosunda bir pankart görmüştüm.2001 ve 2011 arasındaki farkları gösteriyordu.
    İhracat rakamları verilmiş,IMF borç verilmiş..Hiç kimse de kalkıp sormamış heralde"usta ithalat rakamları ne alemde,cari açık?" diye..Yine kabaca söylemek gerekirse bugün ithalat ve ihracat rakamları arasında ciddi uçurum var.Cari açık almış başını gidiyor..IMF borç 2001'e göre azaldı diyorlardı da,IMF'ye olan borç azalırken,nereye borçlandık ? sorun burada.

Yanlış politikaları yüzünden cari açığı kapatmak için halka yükleniyorlar..Ha iş siyasete girecek filan ama,ülkenin yöneticisi lüks içinde yüzerken kalkıp halkına porsche'a binme,fiat'a bin"diyebilecek kadar ... boşluğu siz doldurun artık.Sanki etraf Porsche dolu da biz görmüyoruz.Benim evimde havuz yok,500m2 evim yok..Zırhlı arabalara binmiyoruz..Evime gelen 100TL elektrik faturasının 45TL'si vergi..Doğuda alıp başını giden kaçak elektriği bile biz vergisini düzenli ödeyenlerin cebinden çıkıyor..Kaçak elektriği engellemek yerine bu işi MASUM insanların üzerine yıkmak doğrumudur ?

Hadi onuda geçelim.Bugün birşeyi kendimiz yapmak yerine hemen ithal etmeyi tercih eden birileri var.10 sene 20 sene öncesine kadar kendi kendimize yeten bir ülkeydik.Gerek hayvancılığımız olsun,gerek tarım olsun..Bize ilkokulda öğretilen "Konya,Türkiye'nin tahıl ambarıdır"lafı bugün işlemez oldu.Buğdayımızı bile ithal ettiriyoruz.Hayvancılıkta aynı şekilde.Bir programda karadenizdeki bir ovada köylüye sordu muhabir"Amca bu otlattığın hayvanlar neden bu kadar az""-evladım burada birkaç sene öncesine kadar hayvandan geçilmiyordu.Öyle ki hayvanlarımız otlayacak yer bile bulamıyordu çoğu zaman.Şimdi ise bu kadar düştü bu iş."demişti..

Özelleştirme konusu varki hiç girmiyorum oraya.üzerinde yürüdüğümüz yollar bile kimbilir hangi şirketin.1984'te "0" olan tütün ithalatı şimdilerde 250 milyon doları geçmiş.Daha neler neler.Yukarıdada dediğim gibi yakında aldığımız nefesin bile vergisi olacak,belki de özelleştirilecek".KOMİK..

O yüzden,ben bu güçlü ekonomi,gerileyen işsizlik oranı,cari açığı olmayan ülke gibi laflara inanmıyorum..Kanmıyorum..Halkımız ne yazık ki araştırmıyor,bilgi sahibi olmuyor.Bir medya kuruluşunun,partinin,onun,bunun söylediği şeylere direk inanıyor.Araştırın arkadaş.Çok zor birşey değil.Kaldı ki kaç arkadaşım var ekonomimiz çok iyi diyen.halinden memnun olan insanlar var.Bu kadar yüksek oranlarda vergi,zam ödemeyi kabul eden insanlar...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.