Şimdi Ara

Her şeyi kendimiz mi yazmalıyız,oyun motoru mu kullanmalıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gelecek olarak oyun yapımı üzerine uğraşmak istiyorum,üniversitede eğitimlere Java ile başladığımız için şimdilik projelerimde Java kullanmak istiyorum,ana dilim Java olsun yani.
    İnternetteki Java ile oyun yapım örneklerini inceledim,baktığım youtuberler oyun motoru kullanmadan,her şeyi elle yazıyor.
    Video başı 40 dakika ve en az 60 video sonunda bu 60*40,2400 dakika mariodan bile daha basit bir oyun yapımı için harcanıyor.
    Bir taraftan düşünüyorum,bu amelelik,işim gücüm yok arabayı sürmek için tekrar tekerleği mi icat etmeliyim diye.
    Bir taraftan da şöyle düşünüyorum,oğlum sen mühendis olacaksın,zora katlanabilmelisin,her şeyin temelini bilmelisin.

İki arada bir derede kaldım,siz olsanız hangi yolu seçerdiniz.(1. sene bitiyor,bir projeye başlamam lazım acilen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 15 Nisan 2017; 15:13:26 >

• Bu konuda sen den daha az bilgisi olan bir lise ogrencisiyim ama bilgisayar istiyorum ben de ama açıkçası artık sektörde hız önemli oyun motoru kullanmalısın kesinlikle yoksa oyunu tamamen kendin elle yazmak seni çok geliştirir ama elinde sonuç olarak proje kalmaz sadece deneyim kalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerenito

Bu konuda sen den daha az bilgisi olan bir lise ogrencisiyim ama bilgisayar istiyorum ben de ama açıkçası artık sektörde hız önemli oyun motoru kullanmalısın kesinlikle yoksa oyunu tamamen kendin elle yazmak seni çok geliştirir ama elinde sonuç olarak proje kalmaz sadece deneyim kalır.

Aslında düşünceniz çok mantıklı,her şeyi kendimiz yazma meselesine,Javaya hakim olmak açısından sıcak bakmıştım.
    Ancak şu da var,Javayı tamamiyle öğrenmeye zaten ömür yetmez,ömrümüz mü daha kıymetli,gerekli gereksiz detayları öğrenmek için kaybettiğimiz zaman mı,tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

Orijinalden alıntı: Zerenito

Bu konuda sen den daha az bilgisi olan bir lise ogrencisiyim ama bilgisayar istiyorum ben de ama açıkçası artık sektörde hız önemli oyun motoru kullanmalısın kesinlikle yoksa oyunu tamamen kendin elle yazmak seni çok geliştirir ama elinde sonuç olarak proje kalmaz sadece deneyim kalır.

Aslında düşünceniz çok mantıklı,her şeyi kendimiz yazma meselesine,Javaya hakim olmak açısından sıcak bakmıştım.
    Ancak şu da var,Javayı tamamiyle öğrenmeye zaten ömür yetmez,ömrümüz mü daha kıymetli,gerekli gereksiz detayları öğrenmek için kaybettiğimiz zaman mı,tartışılır.

Ben direk oyun motoru kullanırsın açıkçası dediğiniz gibi ömür yetmez ve bir de yapacaginiz hatalardan dolayi geri dönüşler yapacaksınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun moturu kullanın tabiki de. Ama algoritma bilginizi genişletmek için bir çok şeyi en azından bir kez elle yazmakta iyidir bence. Örneğin javada pencere hazır bir toolkit lede elle sürükle bırak mantığıylada oluşturulabiliyor ama ondan önce pencereye ait gerekli methodları öğrenmek adına defalarca elle oluşturmuştum menüyü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.