Şimdi Ara

Her türlü düşünceye açığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. 20 li yaşlarda ailesinin yanında üniversite okuyan bir gencim ikinci öğretimde okuyorum gündüzleri çalışıyorum kendi geçimimi sağlayabiliyorum. Nerdeyse 3 yıl önce elimde olan 2006 skoda octavia aracımı sattığımdan beridir araç alamadım çünkü borçlarımız vardı. Şu anda çalıştığım sırada biriktirdiğim paralarla günlük kullanımda (iş okul ev arası) yanımda olacak şekil itibari ile beni çekecek bir araç istiyorum. Yıllardır aşık olduğum vosvoslardan almak istedim fakat çevremden aracı kullanmayan binmeyen daha önce dışarda görmemiş bir insan bile sanayiden çıkmaz, parçası yok varsa bile pahalı, ustası yok (En azından Antepte) , 45 yaşında araca verdiğin 20 25 milyar paran çöp olur garajda yatar vb. şeyler duydum yalan söylemeye gerek yok ne kadar aşığı olsamda içimde bir korkuyla vazgeçme isteği uyandı. Sizce vosvosların durumu nedir? 20- 25 milyar arası bir parayı 400 bin km yapmış palio tipo opel corsaya vermek istemiyorum. Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. Vosvosu olanlar, öğrenci olup aracı olanlar, almayı düşünenler, herkesten bi bilgi benim için çok iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vosvos fanteziden öteye geçemez maalesef, tek kapı isteğinizi palio van ile giderebilirsiniz 400k kmlerden daha düşük çok yorulmamış bir tane bulunabilir bütçenize göre.

• Fanteziden öteye geçemez demenizin sebebini açıklayabilir misiniz? Kusura bakmayın konuya pek hakim olmadığım için soruyorum

• yürütme masrafları, parça tedarik sıkıntısı, sanayide usta nazlanması kaprisi bunların hepsini göze alıyorsanız temiz bir vosvos aramaya başlayın bulabilirseniz alın. benimde yıllardır reno safrane hayalim var örneğin toplamda 300k lık iki aracım var, 25k safrane almaya elim-mantığım gitmedi gitmiyor. fanteziden kastım buydu yanlış anlama olduysa affola.

• Teşekkürler detaylı açıklama için. Haklısınız bunların göze alınabileceği bi durumda olmam lazım. Dediğim gibi şimdilik bir düşünce aşamasındayım bindiğim aracın güzel durmasını ve gözüme hitap etmesini de istiyorum. Bütçeme göre böyle bir imkan zor ama gönül göz ve gençlik işte 😄

• bu tarz araçlar hobi aracıdır cebinde para vardır hafta sonu keyif için 2 araba olarak kullanılır günlük kullanımda km olarak yüksek araçlar yine zamanla sizi yoracak zaten kısıtlı bütce ile alınan araç güzel bir geliriniz olduğunda bu hayalinizi ikinci araç olarak değerlendirin boş yere yorulmayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orjinal lastikleri (~15 R 80 gibi ) bulunmuyor. Yeni ebatlı radyal lastikler piyasadaki "aftermarket" jantlarla kullanılabiliyor ama onlar da süspansiyon/direksiyon geometrisine tam uygun değil. Malum, direksiyon takviyeli değil, arkada da hem motor var hem de bağımsız olmak zorunda olunca kısa süspansiyon kollarıyla çok kamber kazanıyor. Geniş tabanla ve radyallerle kavga halinde hareket ediyorlar.

Eski VW'lerin bazı temel mekanik parçaları da bulunmayabiliyor. Bulunsa da kalitesiz oluyorlar, fren kampanası hatalı olabliyor değişimi de hatalı gelebliyor mesela.

Hala keyfiniz kaçmadıysa devam edebiliriz. Aslında eski arabaları daha çok severim, kullananları da anlıyorum, kendim de kullandım hala kullanabilirim... Bu dönemden konuşmak, yazmak benim için daha zevkli ama yanlışlıkla bir heves vermek istemem. Rayına koyana kadar epey bir zamanınızı alır. Ustası varsa, ustayı yardımcı gibi düşünün. Ustası yoksa bir proje gibi düşünün. Her parçasını yedekli alıp, garajda ona ait büyük bir dolap ayırmanız lazım. Çift tevzi makarasıi çift platin, her zaman iki üç filtre bulundurmalı. İstanbul'da üç farklı işte çalışyordum arabam da 84 Chevrolet idi. Sıfır usta. En iyi ustam eski Chrysler fabrikasından emekli biriydi. Sorunlarından falan hiç anlamazdı ama montajı çok iyiydi, onu çok iyi biliyordu. Hiç parçamı bozmadı. Kendim teşhis ve tedarik ederdim, o da takıyordu.

Bunun bir öğrenme eğrisi var. Bir kaç sene sürer, biraz da hata yaparak oluyor. Ondan sonra yapılabilir. VW'nin orjinal literatürü biraz zayıftır ama internette sonradan basım olarak çok zengin literatürü var. Harika kaynakları var. Her sorun için bilgi bulunur. Ama klasik bir arabayı alıp ertesi gün işime okuluma götürsün getirsin... biraz şans işi. Veya kibarlığı bırakalım... "biraz zor". Zaten 70'ler için bile eski bir teknolojiydi, 2000 km yağ değişimi, platin kontrolü, temizliği, filtreler... biraz sık bakım ister. Ama ilk zamanları atlatır, üzerinde ustalaşırsanız, bazı işlerini kendiniz yaparsanız bakımları yeni arabalardan daha bile ucuza gelebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir türlü mutlu olamıyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    O kadar kişi ile konuştum gerçekten böyle detaylı ve bilgilendirici yorum almadım. Çok teşekkürler evet küçük küçük aklımda fikirler oluşmaya başladı bundan sonrasında sanırım tek yapmam gereken bana hitap eden 20 - 25k civarında araç bulmak

• Vosvos alma basina bela olur o keyif adaminin isi :) broadway felan al yada uno vs :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bence vosvosa bulasmayin hic yanlis anlasilmasin bende cok begeniyorum ama nedenlerini arkadaslar yazmislar yukarda zaten size o paraya bakmaniz gereken araclari yazayim.

1-tofas sahin
    2-tofas dogan
    3-renault 9 broadway
    4-renault 12 toros (station wagonu makbuldur)
    5-fiat uno
    6-fiat tipo

Bunlardan birini alirsaniz daha rahat edersiniz tabi karar sizin

• shootgun35 S kullanıcısına yanıt
    Hayır hayır yanlış anlaşılacak hiçbir şey yok. Nedenleri belli zaten fakat bu konuda gençliğim güzel görünüşü olan bana hitap eden bi araba almam konusunda yalvarıyor. Yine de daha önümde bir ay kadar bi süre var fikirlerimi düzeltmeye çalışıcam. Yorumun için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Asphod

Hayır hayır yanlış anlaşılacak hiçbir şey yok. Nedenleri belli zaten fakat bu konuda gençliğim güzel görünüşü olan bana hitap eden bi araba almam konusunda yalvarıyor. Yine de daha önümde bir ay kadar bi süre var fikirlerimi düzeltmeye çalışıcam. Yorumun için teşekkürler
    Eger yakisikli bir arac ariyorsaniz peugeot 106 onerebilirim 4 kapili modellerine bakarsaniz daha temizini bulabilirsiniz parcasi yukarda yazdigim araclara nazaran bir tik pahalidir alt takimida biraz narindir bilginiz olsun ama distan son derece agresif bir gorunumu var

Otomatik cam+hidrolik direksiyon 2lisi cogunda var hatta bazilrinda ek olarak klimada var denk getirebilirseniz

Gorsel:

.

• shootgun35 S kullanıcısına yanıt
    Aklımın güzel bir köşesine not ettim 👍🏻👍🏻 çok teşekkürler

• Asphod A kullanıcısına yanıt
    Renault Twingo gence gidecek bir araç.

• Dijital göstergeli Fiat Tipo. Tam gençlik aracı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.