Şimdi Ara

herbert spencer okunmaya değer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar martin eden kitabını okuyorum. Bu abimizin ismi sürekli gözlerde, ilgimi çekti, merak ettim. Kitaplarını alıp okumak istiyorum, Düşüncelerinizi almak istedim teşekkürler şimdiden.

edit : konuyu kitap bölümüne açmayı düşündüm ama abimizin alanı statik felsefe olduğu için en mantıklı yorumları bu bölümden alacağımı düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 14 Ekim 2020; 1:55:51 >

• Öncelikle sizi kıskandığımı belirtmek isterim zira keşke bende Martin Eden'ı unutup tekrar okuyabilsem. İkinci olarak ise , Liberalizm dediğimiz dünya tarihinde önemi yadsınamaz bir siyasi görüşün, en önemli teorisyenlerinden biri bence okunmaya değer. Hatta kusura bakmayın, soru biraz eksik diyeyim. Çalışmalarının ve fikirlerinin üzerine tezler yapılmış bir filozof olan Herbert Spencer elbet okumaya değer ancak ne için okumak istediğinize göre değişir, eğer oturup ciddi bir şekilde söylemini ve düşüncelerini kavramaya çalışacaksanız bence okuyun. Yok ben o kadar detaylı bir okuma değil, genel bir okuma istiyorum diyorsanız yine okuyun keza mutlaka bir şeyler çıkartısınız. Ancak, siyaset ya da siyaset felsefesiyle ilginiz yoksa yani merakınızın konusu değilse en azından toplumsal konularla ilgilenmiyorsanız tavsiye etmem.

• Bilimle felsefeyi harmanlayan ve gerçekten hayatını okuduğum kadarıyla pek çok konuda fikir sahibi bir filozof.Kendisinin görüslerine fazlasıyla karşı olsam da okunmaya değer bence çok yönlü bir insan size cok sey katacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herbert Spencer'ın doğabilimlerde muazzam bir başarı kazanmış Darwinian evrim teorisinin Viktoryen dönemde sosyal bilimler ve toplumsal felsefe ayağını temsil ettiği söylenebilir. Özellikle de sosyoloji, antropoloji ve siyaset felsefesinde önemli bir isim. Bu alanlara, modernitenin gelişimine, Anglo Sakson dünya görüşüne ve liberal iktisat kuramına meraklıysan şüphesiz ki okumalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse kitapların %99'u bence okunmaya değer. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.