Şimdi Ara

Hergün Yeni Bir Cümle Kalıbını veya Kelime Grubunu Örnekleriyle Birlikte Paylaşıyorm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
78
Favori
19.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CardaQue

quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

quote:

whether aklıma gelmemişti o kullanımı. Teşekkürler. Paylaştıklarınızı ilk sayfaya yazdım.

Three times yerine thrice kullanabilirsin, daha şık durur ^_^

Evvet. Hatta baya havalı olur

Konu takip.

Benim bildiğim thrice diye bir şey yok bugüne kadar hiç duymadım. Once, twice, three times ,four times diye devam eder. Siz emin misiniz bu konuda?

• mert969 M kullanıcısına yanıt
    İnternetten araştırdım. Var öyle bir kelime :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipteyiz +1

• quote:

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

quote:

whether aklıma gelmemişti o kullanımı. Teşekkürler. Paylaştıklarınızı ilk sayfaya yazdım.

Three times yerine thrice kullanabilirsin, daha şık durur ^_^

Evvet. Hatta baya havalı olur

Konu takip.

Benim bildiğim thrice diye bir şey yok bugüne kadar hiç duymadım. Once, twice, three times ,four times diye devam eder. Siz emin misiniz bu konuda?

informal bir kavram herhalde

• CardaQue kullanıcısına yanıt
    Takipteyim
  • cok yararli bir konu ellerinize saglik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu fav.a atmıştım, görmeyeli ÇOK güzel olmuş dostum eline sağlık. That said, your progression shall continue for the greater good!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Takip eden insanları gördükçe daha çok yazasım geliyor, baya hevesleniyorum Umarım yardımcı olabiliyorumdur.
  • Süper konu, süper bilgiler, takipteyiz
  • inanılmaz faydalı bilmeyen arkadaslar kacırmasın
  • Daha fazla isteriz çok sevdik biz bunu.
  • Hocam çok güzel olmuş,eline sağlık
  • Yatışlardasın 6 gündür.
  • Ailevi sebeplerden dolayı yazamıyorum. Memlekete gitmem gerekti. Kusura bakmayın bi süre ara verdiğim için. Devam edeceğim muhakkak..
  • quote:

Ailevi sebeplerden dolayı yazamıyorum. Memlekete gitmem gerekti. Kusura bakmayın bi süre ara verdiğim için. Devam edeceğim muhakkak..

Hocam şaka yapıyordum ben, geçmiş olsun her ne sebepten devam edemiyorsanız. Yazmak zorunda da değilsiniz.
  • Yararlı Konu ,Takip
  • Cok guzel konu tebrikler.
    Su cumlede comperative yapilmiyormu "Their house is about three times as big as ours." Yani demek istedigim ours oncesinde than olmasi gerekmz mi cok bildigimden degilde kafama takildi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alle33

Cok guzel konu tebrikler.
    Su cumlede comperative yapilmiyormu "Their house is about three times as big as ours." Yani demek istedigim ours oncesinde than olmasi gerekmz mi cok bildigimden degilde kafama takildi :)

Yok yaw. Kalıp olarak benim yazdığım şekilde kullanılıyor. Hatta o cümleyi direk 'English grammer in use' kitabından aldım. Bende senin gibi düşünüyordum; fakat tekrar açıp baktım kitabımdan, doğru yazmışım. Bende başlarda bu kalıbı Türkçe düşünerek kurmaya çalışıyordum, o zaman senin dediğin gibi than olması gerekmiyor mu falan diyordum; fakat İngilizce'de öyle olmuyor işte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alle33

Cok guzel konu tebrikler.

Yok yaw. Kalıp olarak benim yazdığım şekilde kullanılıyor. Hatta o cümleyi direk 'English grammer in use' kitabından aldım. Bende senin gibi düşünüyordum; fakat tekrar açıp baktım kitabımdan, doğru yazmışım. Bende başlarda bu kalıbı Türkçe düşünerek kurmaya çalışıyordum, o zaman senin dediğin gibi than olması gerekmiyor mu falan diyordum; fakat İngilizce'de öyle olmuyor işte.

Haklisin turkce dusunmemek lazim.d

• Merhaba,

Öncelikle çok güzel bir konuya değinmişsiniz valla helal olsun hocam
    zahmet edipde bunları yazmak biraz vakit ve emek ister
    emeğinize sağlık

Saygılarımla

Not:bu konu acilen üst başlık olmalı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.