çok şaşırdım :)))) |
Herkes Aptal, Bi Uyanık Sizsiniz. (6. sayfa)
-
-
2018 yılında Cevahir Koçtaş'ta firma personeli olarak çalıştım. Cevahir mağaza iç dizayn yenilendiği için yeni dizayn ile açılış kampanyası yapıldı. Bu kampanyada çamaşır makinesi dahil bir çok sınırlı sayıda beko marka ürün %50-70 aralığında gerçek indirim ile satıldı. İşin ilginç yanı; personellerin ve yakınlarının satın alım yapmasına izin verilmedi. Bu açılış kampanyasından hemen sonra, personellere özel taksitle iphone alabilecekleri bir kampanya yaparak gönüllerini kazandılar. Diyeceklerim bu kadar.
İlginç dememin sebebi alışılagelmişin tersi olmasından dolayıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 liranın hesabını yapıp önceki günden kulaklığı alma çabasında olan adamlar markete girip kulaklığın yanında gördüğü centro yu da gelmişken alıyım demez gibime geliyor 🙄
-
Donanım haber sıcak fırsat tayfasıdır yarısı Bim'den eskiden ürün alabilirdik. İhtiyacı olan insanlar ürünü alırdı, kapış kapış giderdi yine ama kullanılırdı. Şimdi ise ekmek kapısı olarak görüyorlar. Allah ıslah etsin ne diyeyim. Allah satabilecek fırsat vermesin hiç birine
-
Talebi çok arzı az olan ürünü bim tc no karşılığı ile vermeli. Çünkü gelenlerin %99 u bu ürünleri alamıyor. Haliyle bime karşı olan antipatileri tavan yapıyor. Bariz reklam ürünü oluyor. Aynısını her firma yapıyor diye etik dışı ahlak dışı olmuyor.
Bknz burada asıl sorun milletin fakirliği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben sero -- 13 Ocak 2021; 0:45:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece bim değil a101 falan da böyle çalışanlar cepleyip satıyor ama olcak şeyi söyliyim mi ellerinde kalacak ve aylar sonra hepsi 380 den 400 den satacaklar , zaten bu kulaklığın ederi 350-400 tl üretimi durduğundan stoğu az bu yüzden fiyatları artıyor ben hatırlıyorum bir kaç ay önce "kablosuzunu" 780 TL 'ye satıldığını görmüştüm... kimse kablolu versiyonuna 600 - 500 vermez.
bu kulaklığa 600 tl vercekseniz amazon indirimlerinden artics 5 kuponla 770 TL ye satılırken nerdeydiniz. 170 tl fiyat farkı var ama artics 1 50 , artics 5 100 dolar...
-
vallahi gordum sok oldum. onlarca kisi 450tlden ilan acmis. 50-60tl kazanabilmek icin bu eziyete deger mi? bizim insanimiz yoklukla sinansa napar acaba...
quote:
Orijinalden alıntı: Moueson
Helal olsun üşenmemişsin uzun uzun araştırmışsın da gerçekten gecenin bir vakti bunu mı düşündünKonuyu açanı takdir etmek gerekirken böyle alaycı tavırla yazmanın mantığı ne ? Napsaydi senin gibi 7/24 Megane on numara araç gibisinden boş boş yorumlar mi yapsaydı. Senden daha faydalı şeyler düşünmüş, orası kesin.
A101 de lenovo laptopları 2000 TL den alıp 3.500-4000 TL den ilan açanları gördükten sonra aynı şeyleri hissettim. Serbest piyasa işte almayıp ellerinde patlatacaksın ama meraklısı da kanıyor alıyor işte. Burası Türkiye. Herşey çok pahalı ama hiç bir şeyden de geri kalmayız. -
İznin olursa facebook ta bi grubumuz var paylaşmak isterim bunu. Eline koluna sağlık çok güzel emek vermişsin çünkü
Şimdi politik ve bazı sosyal problemleri bir kenara bırakırsak, Türk toplumu neden gelişmiyor? Türk toplumu neden olduğu yerde sayıyor? Sebebi her ne olursa olsun, o ayrı bir konu ama bu toplumun kafasının bastığı tek şey al sat yapmaktır.
Üretim yok! Emek yok! Hizmet yok! Bu toplum doğuştan al satçı tüccar bir toplum.
Letgo ve benzeri yerlerde evden satan kişilerden 200-300 Liraya eski müzik cihazlarını toplarlar, sonra Facebook vb. platformlardaki satış gruplarında 1000-1500'e satarlar.
Yani bir de kazanç sınırı da yok. Hani adam demiyor, ''Ben bunu 200'e alır, 400'e satarak %100 kar yaparım''
İlla ki 200'e aldığını 1000'e satacak, 5 kat kar elde edecek.
Çok örnek sayarım ama sıkıcı ve uzun bir yoruma gerek yok. Ben 35 yaşımdayım ve her zaman ikinci el ilanlarına ilgi duymuşumdur. Alsam da almasam da bazı şeyleri takip eder öyle meraktan bakınırım. Yıllardır gördüğüm şey bu.
Türk insanının hacmi bu kadar! Al sat, al sat, 1'e al, 10'a sat.
3-4 yıl önce yazlıktayken saç kesme cihazı lazım olmuştu. Orada alternatif az olduğu için satan birkaç yerde fiyatlar çok pahalıydı. A101 ve Hakmar gibi birkaç marketin Aktüel ilanında uygun fiyata saç kesme makinesi reklamı verildi. İlk günün sabahı oradaki 3-4 mağazaya birden gittim. Mağaza açılalı daha birkaç dakika olmuş, kimisi kalmadı diyor kimisi de bu şubeye gelmedi diyor.
1 hafta sonrasında o bölgedeki bir milyoncu dükkanlarında o cihazların 2 katı fiyatına cama konduğunu gördüm.
Allah bize fırsat vermesin. Başka bir şey demek istemiyorum...
-
Helal olsun. Biz bize yeteriz kampanyası vardı.
Yıllardır yürürlükde olan bir kampanyamız mevcut, biz bizi ..keriz. -
Meraktan ben de letgoya baktım şimdi. Onlarca ilan açılmış bugün. Zehir zıkkım olsun. Nefret geldi bu alsatçı kan emicilerden.
Piyanistim bunun sebebi din ve hazirci bir toplum olmamiz. Din niye dersen peygamberimiz ticaret yapmayi al-sat onermis, nasihat etmis. Hazira gelirsek kolay yoldan para kazanmayi seviyoruz. Liberalizm had safhada, cunku devlet duzeni kapitalizm uzerine insaa edilmis ve egemen. Vatan millet sakarya hikaye herkes cebini doldurma kendi refahini ve konforunu dusunuyor. Japonya gibi kici kirik bir ada ulkesindeki milliyetcilik ve kultur bagimliligi bizde yok.
Oto galeri isi yapan arkadasim lise mezunu al sat yaparak cocuk luks icinde yasiyor. Maasli bir iste calissa bu hayati yasayamaz viskisi,purosu,iphone telefonu, son model saati,merso arabasi... Ankara Cankaya da oturuyor ve yeni evlendi. Bende becerebilsem agzim laf yapsa, sosyal birisi olsam bende yaparim. Bunun ayarindaki arkadaslari sagda solda surtuyor veya dusuk maasli islerde calisiyor. Ticarette ahlak ve namus olmaz diye bosuna dememisler. O yuzden Avrupalilar muslumanlarla araplarla ticaret yapmak istemiyorlar. Gida fabrikasinda calisan arkadasim var Fransaya meyve suyu yolladik yuzde 20 si surup(glikoz) var analiz etseler cikmaz fruktoz yogunlugunda kaybolup gidiyor onlara geciyoruz tonla mal satiyoruz diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yeni mi fark ettin bunu hocam. Sayılı gelen ürünlere hep böyle yapıyorlar -
market çalışanlarının bi çoğu cesaret edemez böyle bişeye, sonucu işten çıkarılma hatta tazminatı vermeyip dava etmekle falan tehdit ediyorlar
bu adiliği yapan market çalışanları elbet vardır ama asıl kişiler bölge sorumluları.. market çalışanlarına köle muamelesi yapıp aktüel ürünleri önceden kendilerine ayırılıyorlar
bu ülkede ne düzgünkü milleti uyarında böle çakallardan birşey almasınlar
-
Sanki bizim bimde gordum bugun bu kulaklığı, işlek bir bim de. Herhalde baska kulaklikdi. -
Hocam neyden bahsediyorsunuz.
Durumu iyi olanlar araba alıp satmıyor mu?
10bin 20bin üstüne kar koyarak yılda 5-10 araç satıyorlar.
Bunların fakirlikle ilgisi yok. Tamamen kendisiyle alakalı. Kansızlık bu
Sen etmişsin zaten suistimal.
6ay kullanıp iade etmek güzel.
Amazon iadeleri takip ediyordur inşallah. Sonrasında kara listeye girmeyinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X