Şimdi Ara

HERKES ARABASINA BUNU YAPSA NASIL OLUR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benzin zamlarına ilginç protesto
    İstanbul trafiğinde seyreden bir sürücü, otomobilinin arka camına, "Dikkat, Bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılmaktadır" yazılı pankart asarak, benzin fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz aylarda IMF'nin yayımladığı Dünyanın Ekonomik Görünümü raporunda en pahalı benzinin Türkiye'de satıldığı ve en fazla akaryakıt vergisinin Türkiye'de alındığı bildirildi.

internethaber

HERKES ARABASINA BUNU YAPSA NASIL OLUR??

• hahaha

süper ya, tebrik ederim o arkadaşı da
  • ben yapabilirim, hatta yapalım hepimiz toplucaa
  • İyi olur
  • O kadar pahalı ise toplu taşıma aracıyla seyahat etsin.
    İpini koparan araba alıp trafiğe fırlarsa benzin de zamlanır herşey de....
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

O kadar pahalı ise toplu taşıma aracıyla seyahat etsin.

yani özel araç kullananların yarısı toplu taşıma aracına geçerse benzinde indirim olacak öyle mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: N. Flamel

quote:

yani özel araç kullananların yarısı toplu taşıma aracına geçerse benzinde indirim olacak öyle mi?

sanırım arkadaş haklı..

arz talep meselesi kısaca...

talep azalırsa, fazla gelen arz fiyatlarda negatif etki yapar...
    galiba böyleydi unutmamışım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu etek bana olmuş mu?
    2 yıl önce açıldı
    Bu adam nasıl öğretmen la
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deitel

quote:

Orjinalden alıntı: N. Flamel

quote:

sanırım arkadaş haklı..

arz talep meselesi kısaca...

talep azalırsa, fazla gelen arz fiyatlarda negatif etki yapar...
    galiba böyleydi unutmamışım

o zaman ekmek almayı da keselim, pilav yiyelim onun yerine, belki ekmek ucuzlar. çok güzel mantık gerçekten.

toplu taşıma adam gibi, süper yeraltı metromuz var, böyle yaz günü serin serin, ferah ferah yolcululuk yapmak varken nedense

herkes araba kullanıyor. ilginç...

• Hatırlıyorum da Türkiye'de araç sayısı bugünkünün 10'da biri olduğu zamanlarda da vergi oranı aynıydı!!! Ama sen bilmezsin o zamanlar C vitaminiydin

quote:

• Arz talep olayı mantıklı bir yaklaşım tabi bahaneler için.. Zira unutmayın en ufak bir araştırma yapılmıyor topraklarımızda yatan zenginliklerle ilgili.. MTA diye bir gerçeği var bu ülkenin..
  • Acaip bir yaklaşım yani bunu da arz-talep dengesine bağlamışsınız ya helal size...Devlet ne diyecek millet benzin kullanmıyo şu vergiyi indirelim mi?Yoksa sayısı gitgide artan araçlardan aldığı tonla vergiyi mi düşünecek sizceo camına protesto yazısı konan megane II 40.000 YTL civarında satılıyor ve vergisiz halde 20.000 YTL'den biraz fazlaya maloluyor..Varın siz düşünün arz mı talep mi yolma politikası mı
  • benzine zammı bitek arabaya düşünmeyin benzine zaman geldimi sebze, meyveden tut mutfak tüpüne fırında satılan ekmeğe kadar herşeye zam geliyor

sigara içenlerin sayısı son zamlardan sonra iyice azaldı ama sigaraya zamlar hala devam ediyor arz talep olayı değil yani

ayrıca belediye adam gibi toplu taşıma yaptıda arabası olanlar binmedi mi benim arabam yok ama olanlara özeniyorum kucak kucağa seyahat yapıyoruz 3. sınıf dünya ülkeleri gibi
  • bzm orada bi arabada gormustum aslın guzel bi protesto şekli...
  • helal olsun güzel bir protesto
    katılmak lazım bence

dikkat edersek insanların vazgeçemeyeceği alanlarda her zaman yüksek vergiler var
    telefon, benzin, araç alım satımı
    adliyeden sabıka kaydı alıyosunuz para
    belediyeye gidiyorsunuz para
    damga vergisi bilmem ne
    devlet kendini garantiye alıyor
    eninde sonunda kucağıma düşeceksin
    kaçışın yok
    o parayı senden alacak
    bütün firmalar dikkat edin yurt dışına kaçıyor
    mısır çin...
    bir altın firmasıydı sanırım
    çinde bir işçinin bize maliyeti 200 dolar diyordu 100+100
    türkiyede ise...
    neyse sonuç olarak devlet toplayamadığı vergileri garanti yoldan topluyor
    piyasa da dönen malların yanılmıyorsam %30 vergi alınıyor
    sonuçta en garanti yol benzin vb şeyler
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asean20 -- 30 Temmuz 2006; 14:44:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asean20

sonuç olarak devlet toplayamadığı vergileri garanti yoldan topluyor

İşte olay bu.Modern ülkeler dolaylı vergileri yüksek tutar.Nedi bu vergiler;hizmetle beraber direkt parası ödenmeyen vergileridir.Mesela bizdeki KDV'nin esnaf tarafından ödenen kısmı.Fakat Türkye'de ayda 400 milyon kazanıyorum diyen avukat,500'e talim diyen doktor,700 kazaniom diyen kuyumcular(bu adamlara haram olsun,hakkımız yeniyor vergi kaçırılarak) varken benzine bu kadar zam haydi haydiye yüklenir.Vergiyi direkt tahsil ediyorlar çünkü...

Suç bizde de var;kaçımız marketten 4 liralık alışveriş yapsa ve işine yaramasa bile fiş alıyor?Ben alıyorum.Çünkü ben bilinçli bir tüketiciyim...Bazen suratımıza küfreder gibi bakıyorlar...Hatta bir keresinde adam tyılların marketçisi biliorum;fiş istedim ben bilmiom yazmayı yok fiş dedi.Dedim kanunen vermen gerekiyor;kesin olarak vermezsen maliye'ye şikayette bulunacağım dedim.Ben bilmiyorum fiş yazmayı dedi.Hırs yaptım;yazarkasa kullanmayı biliyorum zaten fişimi yazdım aldım..Adama da gösterdim şuralara basacaksın vs diye...Şerefsizler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.