Şimdi Ara

Herkes bir playstation'u olsun ister ama herkesin alabileceği şeyler değil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dövizin altının yükselmesinden sonra uçan ps 5 fiyatlarına bilal erdoğandan müthiş yorum gelmiş.Adam haklı abi.Bizim ne haddimize asgari ücretle eğlenmek kafa dağıtmak.akşama kadar amele gibi çalışalım üç kuruş para alalım sorgulamayalım.Herkes bir gemiciği olsun ister ama herkesin alabileceği şeyler değil.

Artık resmen bizimle dalga geçiyorlar.Aklımızı yok sayıyorlar.Bu kadar da dalga geçilmez.

• Yurtdışında 14-15 yaşında çocukların bir hafta komşularının çimlerini biçerek, gazete dağıtarak, araba yıkayarak aldığı konsolu da hak edemedik millet olarak. Liseli çocukların harçlığı ile aldığı cihaza ben doktora mezunu halimle bir maaşımı gömmek zorundayım.

Bu işin sonu yok birkaç yıl önce herkes araba alamaz deniyordu, artık herkes laptop-konsol alamaz sizin neyinize oldu, 1-2 seneye beyaz peynir herkesin yiyeceği bir şey değil tost peyniri tüketin denilecek. Nefes almak hariç her şey lüks artık Türk milletine. Hamdolsun...

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 2:9:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında 14-15 yaşında çocukların bir hafta komşularının çimlerini biçerek, gazete dağıtarak, araba yıkayarak aldığı konsolu da hak edemedik millet olarak. Liseli çocukların harçlığı ile aldığı cihaza ben doktora mezunu halimle bir maaşımı gömmek zorundayım.

Bu işin sonu yok birkaç yıl önce herkes araba alamaz deniyordu, artık herkes laptop-konsol alamaz sizin neyinize oldu, 1-2 seneye beyaz peynir herkesin yiyeceği bir şey değil tost peyniri tüketin denilecek. Nefes almak hariç her şey lüks artık Türk milletine. Hamdolsun...

• playstation alırken

%20 gümrük vergisi

%20 ÖTV

%18 KDV

%10 da mağaza karı olsa

%68 fazla para ödüyoruz. birde kur fark

Avrupa ülkelerinde sokak röportajı yapılsa ps5 e 8000 euro para veril misiniz? sorsalar herhalde insanlar güler geçerler.

ama biz Türkler 8000tl veriyoruz maalesef

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

gümrük vergisi yüzde 50 hocam :)

• herşeye eyvallahta bunlarla eglenecek genç nesil,şunu da ben üreteyim gümrük vergisi vs olmasın demiyor.millet olarak alışmışız armut piş agzıma düş.adamlar üretiyor biz anca ALAMAMAKTAN şikayet edelim,kimse acaba bunu ben üretebilir miyim diye düşünmesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir vardı bu taktik hocam.Şükredin burda sıkıntı çekersiniz ama öbür dünya da söyle olacak diye.Sıkıntı buna inanan insanların azımsanamayacak kadar çok olması.

Gerçi insanlara da kızamıyorum.Adam akıllı bi muhalefet yok bu ülkede.Muhalefet birbirini yemekten kendi içinde parçalanmaktan başka birşey yapmıyor.Resmen iktidarın ekmeğine bal sürüyorlar.Olanda bizim gibi insanlara oluyor.

Yeni evlendim üniversite mezunuyum maaşım asgari ücretin üstünde benzinlikte marketteyim.Ps5 almak için yemeden içmeden 3 maaşı biriktirmem lazım.Fakat sıkıntı 3 ay sonra aynı fiyattan alamayabilirim bile ülkede istikrar yok çünkü.

Bize hayal oldu ps5.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşin daha da kötü tarafı biz bu işi çözeriz diyemeyen ve mantıklı çözümler getiremeyen muhalefetin oluşu.

• Esas bu konsollar herkesin alabileceği şekilde genel çoğunluğa hitap edecek şekilde fiyatlarla çıkarlar ve uzun süre oyun oynatırlar fazla düşünmezsiniz donanımım yetecek mi diye.

• Bu halka az bile

• teomanda kullanıcısına yanıt

Bu ülke de üretim yapanın hali ortada.Daha 2 gün önce buğday mısır da gümrük vergisini sıfırladılar.Bu ülke buğday üretmiyor mu ?

• Abi ben saygıyla karşıladım bu yorumu, neden? Çünkü bir tane iktidara yakın isim çıkıp bunu dillendirememişti, en azından getirdikleri durumun farkında ve söyleyebiliyor Bilal. Ekonomi bakanı çıkıp "kime göre pahalıymış?" diyebilirdi çünkü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuzeyogi kullanıcısına yanıt
    iç piyasada ekmek fiyatı zamlandı,eger ki bu caydırıcı önlemler olmasa dahada zamlanabilirdi.malesef teknoloji olarak 100 yıl gerideyiz.kimsede de teknolojiyi ülkemizde üretelim derdi yok.iphone 12 5 bin tl olsun,ps 5 3 bin olsun razılar.dertleri ülke menfaati degil,kişisel zevk sadece.birisi de ya şu teknolojik aletide ben üreteyim çabalayım demiyor,dese yapabilecegimizin örnegi iha ve sihalarımız örnek

kimse hadi teknoloji üretelim diye üretemez bilgi birikim hepsini geçtim adam akıllı eğitim yok bu ülkede.Ekmek fiyatları zamlandı gümrük vergisi sıfırlanınca indi mi peki simit olmuş 1.75 tl.Devlet gümrük vergisi sıfırlayarak tarıma müdahale edemez.Çiftcinin aldığı mazotu ucuzlatır.Çiftcisine destek çıkar.Yapmayın gözünüzü seveyim

dahada zamlanmaması için önlem alıyor dedim.bu ülkede fiyatı çıkan bir şeyin fiyatı asla inmez.iddia ediyorum mazotu 1 tl yapalım,tek bir ürünün fiyatı düşsün dişimi kırarım.dediginiz gibi egitim yok.gençlik ps 5 in PAHALI OLMASINSAN şikayetçi.neden biz bunu kendimiz ÜRETMİYORUZ diye düşünen yok.asıl sorunumz bu.pahalı olması bi hayıra vesile olur belki de birileri ülkemizde üretmeyi düşünür

Haklısın hocam seni çok iyi anlıyorum fakat sizde beni anlayın.Çocuklar veya bizler bunu niye üretmiyoruz diye düşünecek halde değiliz.Bu hale gelebilmemiz için toplu değişimler şart kaldı ki bu değişimler sonucu bile 10 sene 20 sene sonrasında anca teknoloji üretecek seviyeye geliriz.İnsanlar asgari ücretle ev geçindirme derdinde.Asgari ücreti geçtim maaşı az ortalama üzeri olan bile geçim sıkıntısında.

Eğitim olmadan birşey olmaz onun bile sistemi kaç kere değişti.Hala da değiştirilmesi gündemde.Ben bunu yapabilirmiyim diyen biri türkiye de kalmıyor zaten.

egitim şart,başka türlü olabilecek birşey degil.öncelikle toplumsal olarak bilinçlenme şart.devlet kim üretirse üretsin ben vergimi alayım derdimde,vatandaş kim üretirse üretsin yeter ki ucuz olsun derdinde.bu mantıkla gidersek 100 yıl daha teknolojik ürünler vatandaş için lüks olarak görülecektir

• ps3 ler çıkalı 2 yıl falan olmuştu 2008-2009 falandı sanırım ankaradan istanbula dönerken ps2mi yeğenime bırakmıştım yani o kadar ulaşılabilir durumdaydı ki öyle çok param olmamasına karşın ''oynasın çocuk alırım ps3'' demiştim. Şimdi değil 5ler 4lerin bile en ucuzu 4bin civarı sanırım yani 2 asgari ücret verip almayı aklıma bile getirmiyorum. Aynı şey cep telefonları içinde geçerli bazen en üst bazen en üstün bir altı samsung note serisi kullandım şimdi note9lar bile 8binin üstünde sanırım ,hayatta o parayı vermem açıkçası yazık günah

Nasıl üreteceğiz bu şartlarda söyler misin bana , böyle bereketli topraklar üzerinde yaşayıp tarım ürünü ithal ediyoruz neyin teknolojisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.