Şimdi Ara

Herkes dil öğretebilir... BEN KONUŞTURURUM! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: frrozen

Kusura bakmayın beyler buna daha fazla tahammül edemem önce forumu sonrada konuyu siliceğim.

Bu arada baro olm sen iyimisin bu nasıl ingilizce, sen nerde gördün ingilizceyi ne ara gördün kim öğretti? berbat bişey bu korkunç bişey bu, biz bunları görmeye alışık değiliz lütfen sil ve bir daha yazma.

öncelikle quad denen minik kardeşimizin :) bildiğimiz baro55 olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum,

beni güldüren kısmı takıldığınız yer varsa sorun demesiydi baronun
    tabi adam herşeyin farkında yaa doğru ya.
  • helal olsun. abime benden çay çekin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruise Control

quote:

Orijinalden alıntı: frrozen

Kusura bakmayın beyler buna daha fazla tahammül edemem önce forumu sonrada konuyu siliceğim.

Bu arada baro olm sen iyimisin bu nasıl ingilizce, sen nerde gördün ingilizceyi ne ara gördün kim öğretti? berbat bişey bu korkunç bişey bu, biz bunları görmeye alışık değiliz lütfen sil ve bir daha yazma.

öncelikle quad denen minik kardeşimizin :) bildiğimiz baro55 olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum,

beni güldüren kısmı takıldığınız yer varsa sorun demesiydi baronun
    tabi adam herşeyin farkında yaa doğru ya.

• ders 1 :

sona ing gelen cümleleri g'siz okuyun reading - ridin

• sayende çatur çutur konuşabiliyorum ingilizceyi.

saolasın kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geisuntheist

Evett baktım ki forumda ingilizce fakirleri var. Öyle ingilizceyi bilen değil. Biliyor ama konuşamıyor. Evet şimdi burdan ders vericem onlara konuşturucam onları. Gerçek bir amerikalı gibi konuşacaksınız. evet başlıyorum;

ders

ders 1: sonuna -ing gelen zımbırtıları okurken sondaki "g" harfini söylemeyin. Mesela: reading -> riding değil ridin

evet bu dersleri kursalarda veya okullarda öğretmiyorlar çok öenmli bilgiler bunlar aklınıza kazıyın.

ders 2: "of" sözcüğünü of diye deil "o" diye okuyun

ders 3: bi yerde gramer olarak sıkıştıysanız ve cümle olumsuzsa zaman maman fark etmez yardımcı fiil yerine "ain't" kullanın. Didn't isn't Hasn't aklınıza ne gelirse yerine aint kullanabilirsiniz. okunuşu "eınt" hatta sondaki t yide sallayın "eın" " ein" gibi bişey söyleyin karşınızdaki anlar.

Not : Bu konuda öğrendikleriniz 12 yıllık eğitiminizle ters düşebilir. Konu sonrasında hazımsızlık sorunu yaşanması durumunda yetkili ingilizce öğretmeninize danışıp sizi tekrar orijinal ayarlarınıza döndürmesini isteyin.

Not : Bu konudan sonra amerikan ingilizcesinin konuşmasını daha iyi yapabileceğinize ve daha iyi anlayabileceğinize garanti veriyorum.

Not : Konuma lütfen ingilizce öğretmenleri ile ingiliz ingilizcesi savunucuları gelmesin.

Not : Şizofrenik yapımdan mütevellit konu içinde bazı saçmalıklar yaparsam (kendi kendime konuşmalar filan) bağışlayın. Konuşma tarzım budur. Samimiyet içindeyim. Ama bilgime güvenin

yaşasın artık konuşabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Iran on Sunday unveiled the first long-range military drone manufactured in the country at a ceremony to mark the nation's Defense Industry Day, state media reported.

Bunun gibi cümleleri ?

yani?
  • 2pac amaru shakur'un hit'em up (arkadaşın anlatımıyla hiidım ap(: )şarkısının ilk cümlesi bu konuya çok faydalı olur :)

I ain't got no mutha f**kin friends
    Thats why I f**ked your bitch
  • Bazı bilgiler her ne kadar yanlış olsada konuyu açan arkadaşın verdiği bilgiler faydalı.
    1 aydır ing kursuna gidiyorum. 7. kurdayım.
    ve mesela "Do you like tea" - "yu layk ti?" demiş.
    ama öncelikle ingilizceyi çok iyi şekilde öğrenmesi gerek ondan sonra böyle tabiricaizse "yamuk ağızlı" bi şekilde konuşulur
    sınavlarda vs. "You like tea?" derseniz orda koskoca "0" görürsünüz.
  • quote:

Evett baktım ki forumda ingilizce fakirleri var. Öyle ingilizceyi bilen değil. Biliyor ama konuşamıyor. Evet şimdi burdan ders vericem onlara konuşturucam onları. Gerçek bir amerikalı gibi konuşacaksınız. evet başlıyorum;

ders

ders 1: sonuna -ing gelen zımbırtıları okurken sondaki "g" harfini söylemeyin. Mesela: reading -> riding değil ridin

evet bu dersleri kursalarda veya okullarda öğretmiyorlar çok öenmli bilgiler bunlar aklınıza kazıyın.

ders 2: "of" sözcüğünü of diye deil "o" diye okuyun

ders 3: bi yerde gramer olarak sıkıştıysanız ve cümle olumsuzsa zaman maman fark etmez yardımcı fiil yerine "ain't" kullanın. Didn't isn't Hasn't aklınıza ne gelirse yerine aint kullanabilirsiniz. okunuşu "eınt" hatta sondaki t yide sallayın "eın" " ein" gibi bişey söyleyin karşınızdaki anlar.

Not : Bu konuda öğrendikleriniz 12 yıllık eğitiminizle ters düşebilir. Konu sonrasında hazımsızlık sorunu yaşanması durumunda yetkili ingilizce öğretmeninize danışıp sizi tekrar orijinal ayarlarınıza döndürmesini isteyin.

Not : Bu konudan sonra amerikan ingilizcesinin konuşmasını daha iyi yapabileceğinize ve daha iyi anlayabileceğinize garanti veriyorum.

Not : Konuma lütfen ingilizce öğretmenleri ile ingiliz ingilizcesi savunucuları gelmesin.

Not : Şizofrenik yapımdan mütevellit konu içinde bazı saçmalıklar yaparsam (kendi kendime konuşmalar filan) bağışlayın. Konuşma tarzım budur. Samimiyet içindeyim. Ama bilgime güvenin

Yabanci dil bilmek ve bunu bir ovunc kaynagi olarak sunmak BENCE UTANC VERICIDIR! Onemli olan sey kendi dilini koruyabilmek ve onu
    en ari, akici ve dilbilgisine uygun bicimde kullanabilmektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

Başlığa bak konuya bak 'quaD bişeler yazmış diyecektim sonrasında en son cümlesini görünce bırak bırak dedim arkadaşlar kafanızı bulamayın böyle yerlerde girin yabancı dil bölümü var forumda konuşturabilirmiş neyse boşverin

Bu arada 'quaD arkadaşım would o anlama gelmez -dım -dim anlamı katar oynardım çalardım giderdim vesaire

eğer yapacaktım edecektim eklerini kullanmak istiyorsanız

I was going to see you / going to yerine kısaltma "gonna" / = Seni görecektim.
    She was going to go london but some kinda problem happened. O londraya gidecekti fakat bi çeşit problem oluştu.

Would geçmişte belli bir zamanı geleceğişmiş gibi belirtmiyor mu ? -caktım , cektim anlamında oluyor..

I would do this job ( Bu işi yapacaktım. )

yanlış biliyorsun bu işi yapardım ederdim could ise bu işi yapabilirdim edebilirdim anlamına geliyor

Lexis hakli! Ayrica, used to ve would'un birbirinden farklari da var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ssmuho

Aaa bizim face sayfasını sen de mi biliyorsun? Bak bunu da kendim için yaptım. Nasıl çok datlu dimee?

hayattan soğudum

• çoğu kişi dalga geçmiş ama konuyu açan arkadaş gerçekten doğru ve güzel şeyler belirtmiş
  • Arkadaşım iyi hoş güzel düşünmüşsün insanlara bir faydam dokunsun diye topic açmışsın fakat dil pratik gerektiren birşeydir bunu sende biliyorsun.Böyle derme çatma bilgilerle kimse adam akıllı birşey öğrenemez.
  • ulan konu ne güzel gidiyormuş bu cocuk yine gelmiş herşeyi b.k etmiş, nasıl bi ego vardır arkadaş. tamam kralsın
  • Takipteyim
  • quote:

Cümlenin ortasında that , what , who felan oluyor.. Bunu nasıl kullanırız ?

Birde uzun cümleler yazılıyor.. Bunun gramer sıralamasını nasıl yapabiliriz ?

When = Ne zaman
    Who = Kim
    Which = Hangi

Ama bunları cümle ortasında kullanınca, mesela ;

He is a footballer who is play in Barcelona

Whodan sorasını düşün , ne oluyor ? Kim barselonada oynar
    Şimdi onu başa getir ve düşün

Kim barselonada oynar(SA)[ işte o ], bir futbolcudur.

Yada When(Ne zaman)

İ play football when you study lesson.

Ben futbol oynarım , NE ZMAN , sen ders çalışırsın

Dİmi böyle ?
    AMa yine 2. cümleye bakalım

SEn ne zaman ders çalışırsın[İŞTE O ZAMAN ] Ben futbol oynarım
    Yani

Sen ders çalışırken futbol oynarım

Yada WHİCh(Hangi , cansızlar ve hayvanlarda kullanılır )

İt is school which is founded by MustafaKemal.....

Umarım yanlış bilgilendirmedim.
    Ben kendi anlamama biçimi mi söyledim.Genelde Hard sözelci grubu vardır :S sırf ezber yapıp ; Bakıyım who , hmm bundan sora fiil gelcek bu halde gelcek , falan diye ezberler.Tavsiyem ingilziceyi sırf ezber değilde az mantık yürütüp akılda kalıcı bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erich Kartmann -- 3 Mart 2011; 16:04:27 >

• Hort
  • zort
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djoy

DEVAMI GELSİN
    birde benden ingilizcede bir fiilin sonuna er eki gelirse onu yapan kişi eğer ingilizcede bir fiilin başına re gelirse onu yeniden anlamına geliyor
    mesela
    speak - konuşmak speaker - konuşmacı
    make - yapmak maker - yapımcı
    smoke - sigara içme smoker - sigara içen kimse
    play - oynamak player - oyuncu

Dostlar bugünlük bu kadar olsun, aklıma gelmiyor değişik konular. Sizin sorularınız varsa yazın bi ara cevaplamaya çalışırım. Ama lütfen başta dediğim gibi "şunu tercüme edermisin" demeyin.

@djoy da bir şey paylaşmış onun hakkında aklıma bi kelime geldi onu yazayım. Nedense bunu Türkiyede az çok ing bilen birine söyleyince inanmıyor.

cook = aşçı
    cooker = fırın demektir
    ayrıca cook fiil olarak da yemek pişirme manasına gelir.

Konu hort konuymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CambazTr -- 2 Mart 2011; 18:55:22 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.