Küresel bir karantina grip salgınının sonu olabilir ancak tek bir kişinin bile dışarı çıkması virüsün yeniden yayılmasına neden olur. Peki sizce ileride bu salgın artıp, ölüme götürecek seviyeye gelirse tek çözüm yolu bu mu olur ?
Herkesle olacabilecek bir iş değil. Ama grip i oluşturan bakteri ortadan kalkarsa grip diye bişi olmaz.
Grip hayvanları da etkiler. Eğer aynı zamanda bütün hayvanlar da karantinaya alınabilirse neden olmasın?
Ayrıca birçok grip türü var ve çoğu ölümcül değil. Kuş gribi meşhur olduğunda bir senede ishalden ölen insan sayısının daha fazla olduğunu okumuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: _Vengeance_
Herkesle olacabilecek bir iş değil. Ama grip i oluşturan bakteri ortadan kalkarsa grip diye bişi olmaz.
Bakteri mi ? Gribi bakteri mi yapıyor
hastalık olacak ki ilaç satılacak, bu hastalık neden son dönemlerde bu kadar gelişti acaba, önceden 1 haftada geçen hastalık,şimdi 1 ay sürüyor, tam olarak geçmesi çok uzun sürüyor. İnsan vücudu her nedense aynı hastalığı yüz kere atlatsada bir türlü bağışıklık kazanmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas
hastalık olacak ki ilaç satılacak, bu hastalık neden son dönemlerde bu kadar gelişti acaba, önceden 1 haftada geçen hastalık,şimdi 1 ay sürüyor, tam olarak geçmesi çok uzun sürüyor. İnsan vücudu her nedense aynı hastalığı yüz kere atlatsada bir türlü bağışıklık kazanmıyor.
Bu ima ettiğiniz gibi olabilir. Hatta domuz gribi gibi türler muhtemelen böyledir. Ancak ben hiç gribin 1 haftada geçtiğini görmedim etrafımda. Ayrıca onlarca farklı grip türü olması da bağışıklık sağlayamamaya sebep olmaz mı?