Şimdi Ara

herkes kendince lehim yapmanın inceliklerini yazsın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende amatörce uğraşıyorum 5YTLlik bir havya aldım.
    Ama havyanın ucu karardı,bir garip oldu.Temizlemenin,parlatmanın bir yolu varmı?
  • Arkadaşlar SMD entegrelerin nasıl lehimlendiği hakkında arkadaşla bir video hazırlamıştık. Umarım yararlı olur:

http://www.savefile.com/files/574796
  • lehimlemenin tekniği önce cesaret ve sonra konsantre,
    temiz yüzey, uygun lehim, kaliteli lehim pastası ve ısısı uygun havya, birde lehimlemeyi tek seferde yapmalısınız, olmadı bir daha falan yaptıkça yüzey bundan zarar görür
  • Bende Thomson'un sıcaklık ayarlı havyası var 150C-420C arası ayar yapılabiliyor ve çok düzgün çalışıyor.
    Sürekli uğraşanlara tavsiye ederim.

Ayrıca en sağlam lehim olması için,lehim pastasını önce lehimleyeceğiniz yüzeye çok az bi şekilde sürün ondan sonra lehimleyin.O zaman çok daha iyi yayılıyor ve daha sağlam tutuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

bende amatörce uğraşıyorum 5YTLlik bir havya aldım.
    Ama havyanın ucu karardı,bir garip oldu.Temizlemenin,parlatmanın bir yolu varmı?

ben bunun için nişadır kullanıyorum, her temizleme sonrasında havya ucu ilk günkü gibi parlıyor. tabiki bu etki sadece görüntüde kalmıyor, havya ucunun ısıtma özelliğinide düzeltiyor. bu maddeyi bulmak zor ama boya maddelerini satan yerlerde bulabilirsiniz. ben karaköy'de(haliç sahiline bakan kısımda) armağan boyacılıkta bir sabun kalıbı kadarını 5 YTL'sına almıştım.

bu maddeyi bulamazsanız, havya ucunuda değiştirebilirsiniz. Elektronikçilerde yedek uçlar satılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 21 Nisan 2007; 17:52:18 >
  • Bende lehim yaparkenhttp://www.yildirimelektronik.com/index.php?p=488&l=1 Soldex Havya Ucu temizleyici kullanıyorum. Gayet iyi diyebilirim...
  • senim soldex havya ucu temizleyicisi,benim söylediğim nişadır. şimdi merak ettimde ne kadara aldın?
  • geçenlerde memlekete gittim. Babamların tv sinin uzaktan kumandasının infrared ledi çıkmış, 2.5 mm lik bakır teli ısıtıp, çam ağacının akması ile bir lehim yaptım sormayın gitsin. İnsan çaresiz kalınca neler yapıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: yxsdf

Bende lehim yaparkenhttp://www.yildirimelektronik.com/index.php?p=488&l=1 Soldex Havya Ucu temizleyici kullanıyorum. Gayet iyi diyebilirim...

Bu cisim taş mı? Ben sünger kullanıyorum ama normal bulaşık süngerinden değil. Süngeri bi güzel ısladıktan sonra sıcak havya ucu çok rahat temizlenyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul
    senin soldex havya ucu temizleyicisi,benim söylediğim nişadır. şimdi merak ettimde ne kadara aldın?

Vallahi birçok ekipman ile birlikte toplu olarak almıştım. Tam olarak bilmiyorum ama 3-4 YTL civarında...

quote:

Orjinalden alıntı: ilhan_28
    Bu cisim taş mı? Ben sünger kullanıyorum ama normal bulaşık süngerinden değil. Süngeri bi güzel ısladıktan sonra sıcak havya ucu çok rahat temizlenyor.

Evet oldukça sert. Havyanın ucunu üzerinde biraz bekletmek gerekiyor. Üzerindeki kirler dökülüyor ve sadece lehim kalıyor. Oldukça parlak ve temiz oluyor havyanın ucu...
  • arkadaslar enguzel yontem tabki kaliteli malzemelerle olur ama elimizdekiyle enlguzelini yapmak istersek diyelimki entegre lehimliyoruz once lehimlenecek yere pasta surulur(her bir bacaga lehimin ucundaki nokta kadar) sonra havyayla birlikte lehim entegre bacagina havyanini agirligi kadar 2 saniye sureyle degdirilir islem tamamdir elde olan malzemen ne olursa olsun enguzel lehim boyle olur sonra pasta pisligini temizlemek icin tiner kullanilabilir.tabi tiner ve lehim kokusu saglik icin cok zararlidir dikkat etmek gerekir
  • lehim yapmak bi yerde kolay da, asıl dert sökmesi. bunun için kolay yol nedir??
  • MEB tarafından hazırlanan Lehimleme ve Baskı Devre Çizimi adlı kitaba aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Örnek uygulamalarda mevcut Hatta her ünite sonunda değerlendirme soruları, ödevlerde var

MEGEP Lehimleme ve Baskı Devre Çizimi

Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 22 Nisan 2007; 11:34:49 >

• Bilgiler için teşekkürler,
    sanırım yeni uç almak daha kolay olacak.
    İzmirde oturuyorum ve elektronikle ilgili pek fazla yer bilemiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: dergul

quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

bende amatörce uğraşıyorum 5YTLlik bir havya aldım.

ben bunun için nişadır kullanıyorum, her temizleme sonrasında havya ucu ilk günkü gibi parlıyor. tabiki bu etki sadece görüntüde kalmıyor, havya ucunun ısıtma özelliğinide düzeltiyor. bu maddeyi bulmak zor ama boya maddelerini satan yerlerde bulabilirsiniz. ben karaköy'de(haliç sahiline bakan kısımda) armağan boyacılıkta bir sabun kalıbı kadarını 5 YTL'sına almıştım.

bu maddeyi bulamazsanız, havya ucunuda değiştirebilirsiniz. Elektronikçilerde yedek uçlar satılmaktadır.

• gntrl
    alsancak 2. onur pasajı
    komple elmektronik malzemeler ve parçalar satılır
    basmane tren istasyonunun karşısından gidicen
  • arkadaslar lehim enzor sasi olan yerlerden sokulur.örnegin power suppley larda malzeme sokmek gercekten zordur kendi orjinal lehimlerinin erime noktasi yuksektir ve yuksek isiya ihtiyac duyarlar ve normal kalem havyalarla is gercekten zordur.ornegin kapasite sokuyoruz once kapasitenin bacagina elimizde bulunan lehimi eritip erime noktasini dusurmek gerekir ve bu islem lehim eriyene kadar devam edebilir (sicaklik yetmiyosa sicak hava tabancasi tavsiyedir)
    ve pompayla eriyen lehimler sokulebilir bununla birlikte pasta surmekte olayi kolaylastirabilir.
  • ben havya ile lehimi aynı anda değiriyorum.
    mantık şu: havya ucunda eriyen az bir lehim,havya ile malzeme arasındaki ısı transferini hızlandırıyor.
    malzeme yüzeyi hemen ısınıyor,lehim hızlı oluyor malzemenin kendisi daha az ısınmış oluyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.