cnet 4 port harika bi modem 24 saat 7 gün açık ısınma ve kopma derdi yok
C NET ADSL ETHERNET ROUTER 4 PORT 2pc kullanıyom
robotics 9105
canavar mubarek:))
Dükkanımda Zoom X4 5551 (1 port olan) Evimde Zoom X5 5554 (4 port olan) var Çalıştığım işyerinde Corecess 3113 (eth) modem var
Zoomlarda X5 4 port olanı 2 kişi kullanıyorduk. sürekli açık olduğundan ısınıyor ve 1 gün sürekli çalışamıyordu. Yani veri iletimini kesiyordu. Dükkandaki X4 (1 port olanı) de pek farklı değildi. Ben de bunları firmware update yaptım. 2 gün sonra saçmalamaya başladılar. Mesela 80 potunu açıyom save and reboot sonrası kullanıcı adı ve şifre siliniyor gibi. Tabi muhtelif saçmalamaları kilitlenmeleri cabası. Söylediklerim 2 zoom modem için de geçerli. Tabi şimdi elinde zoom olanlar bu durumu kabullenmekte zorlanacaklar çünkü çok reklam yediler benim gibi.
Bir tatil günü (cumartesi) sabah atladım arabama tekirdağdan zoomları tamire götüreyim dedim. Tabi yeri buldum internette verdikleri krokiden. Ah o da ne cumartresi çalışmıyorlarmış. Bak sen bir de elden cihaz almıyorlarmış. Çok ciddi firma canım şu oluşum.
Neyse şimdi X4 4 port olan en son 3 gün önce tamamen kilitlendi, reset falan işlemiyor. Yani servise ihtiyacı var. Ben de onun yerine idareten bir geek pro max ue1 almıştım istanbula gittiğimde. Şimdilik onu kullanıyoruz. Gece ben gündüz komşuya takıyoruz ethernet kablosunu. Ama 1 ay kadar süre Çalıştığım işyerinde denedim. 30 gün uptime yaptı. Yani bence geek pro max ue1 bağlantı konusunda başarılı.
Tabi geek pro max ue1 çalıştığım işyerine takarken -ki orada corecess 3113 var- takılı olan modemin uptimına baktım 76 gün olmuş ve cihaz hala çalışıyor. Ben ce o da başarılı. Yani geek pro max ue1 ve corecess 3113 ü ben söktüm yerlerinden yoksa daha çalışçaklardı.
Sonra muhasebecim de ADSl modem istedi. ona USR 9105 (4 pottur kendisi) aldım. Fiyatı çok uygundu ama şimdi yok galiba piyasada. bir süre de onu kullandım. Çok yakışıklı bir alet olduğu kesin. Uptime denemedim ama iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü sorun olsa direk bana gelir arkadaşım.
Sonuçta zoom dışındaki modemlere güvebiliriz diye düşünüyorum.
zoom 5510
PIKATEL combo
CNET CNET CNET Hem ucuz hem kaliteli varmı bu fiyata 5 köfte
Alcatel SpeedTouch 510 4 port
z00m x4
Asus AAM 600 UG
us robotics 9105 uçuyor valla yakalayamıyorummmm
quote:
Orjinalden alıntı: johnny
zyxel prestige 630. sorun yok
Apache
Zoom X4- 1 seneden fazla oldu alalı. Hiç sorun cıkarmadı. gayet memnunum. Firmware update etmedim hiç. Etmelimiyim. bazı arkadaslar forumda etmeyin vs yazmıslardı.
Aztech Router (DSL 305 EU) , hem USB hem de Ethernet poru var. Alt kattaki komşum ile paylaşıyorum. Gece Gündüz açık. Problemsiz.