Şimdi Ara

Herkes neden askerden kaçmaya çalışıyor?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yeni nesil çok nazlı yetişiyor be azizim
  • Benim babamda paralı askerlik yapmış 1 ay bende öle düşünüyorum çıkarsa askerlik sıkıya gelemiyenlerden birisi benim düzenli yaşamam o an ne yapmak istersem onu yaparım bilgisayar olmuyacak cep telefonu yok kızlar yok internet yok vs vs işallah paralı askerlik çıkarda yırtarız
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

Ben daha 17 yaşındayım ama kendi nedenimi söyleyeyim. Komutanlar çok kaba sert ve anladınız siz onu. Sürekli eziliyorsunuz. Gururunuz inciliyor. Sizden önce askerliğe gelmiş olanların yenilerin postallarını eşyalarını çaldıklarını duydum. Ayrıca ben dişfırçasıyla tuvalet temizlemem. Evimdeki çöpü dışarı atmayan biriyim milletin pilsiğini mi temizleyecem. komutana karşı çıkarım dayak yerim ve benim askerliğim ben ölene kadar bitmez uzar gider. o yüzden bende Yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. İnşallah dil sınavını kazanırım.

+1 bende yurt dışına çıkmayı düşünüyorum kim oluyorda bana vurucak komtan şey valla dalarım ona askerlik bitmez askeri mahkemedi şeydi uğraşırız evde yatağımı toplamadım daha çay demlemeyi bilmem temizliğin t sinden anlamam

• quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

Ben daha 17 yaşındayım ama kendi nedenimi söyleyeyim. Komutanlar çok kaba sert ve anladınız siz onu. Sürekli eziliyorsunuz. Gururunuz inciliyor. Sizden önce askerliğe gelmiş olanların yenilerin postallarını eşyalarını çaldıklarını duydum. Ayrıca ben dişfırçasıyla tuvalet temizlemem. Evimdeki çöpü dışarı atmayan biriyim milletin pilsiğini mi temizleyecem. komutana karşı çıkarım dayak yerim ve benim askerliğim ben ölene kadar bitmez uzar gider. o yüzden bende Yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. İnşallah dil sınavını kazanırım.

+1 bende yurt dışına çıkmayı düşünüyorum kim oluyorda bana vurucak komtan şey valla dalarım ona askerlik bitmez askeri mahkemedi şeydi uğraşırız evde yatağımı toplamadım daha çay demlemeyi bilmem temizliğin t sinden anlamam

Allah'ım inşallah askere gidersiniz de görürsünüz................

• Türkiye Türklerin kontrolünde değil , baştaki bazı kişiler amerikanın ve diğer ülkelerin maşalarından başka birşey değiller...Asker ise onlar için basit bir piyon taşından farksızdır , onların oyunlarında oynarsınız ve bir aksilik çıkar ise şehit olursunuz...( ne için ölmüş oluyorsunuz bu durumda ? )

Ben şimdi kendi düşüncelerimi ve teorilerimi yazacağım onun için lütfen tartışma çıkarmayın arkadaşlar ;

Niye askere gitmek istemiyorum ?

* Dağ'da pusuyorsun önünden peşmergeler geçiyor ve komutandan atış izni alamıyorsun uzaktan izliyorsun onları.

* Siyasi bir gerginlik oluyor , herkes birbirine gövde gösterisi yapmaya kalkışıyor ve bir anda emir geliyor IRAK'a giriyoruz...Irak'a giren askerler arasında sizde varsınız , amerika'nın desteği ile size pusu kurup vuruyorlar ve ölüyorsunuz...aradan 2-3 ay geçiyor ve gerginlik yok oluyor ( ve siz unutuluyorsunuz )

* Önceden sadece 1 Padişah varmış ve askerler ona hizmet ederlermiş , şimdi ise 500 tane paşa var hepsi kral gibi yaşıyorlar siz ise askerde onlara yada onların eşlerine amelelik yapıyorsunuz yada çocuklarına bakıcılık.

* Doğu'da askeri görevinizi yapıyorsunuz ve hain bir saldırı sonucu PKK'lılar tarafından vurulup öldürülüyorsunuz. ( sonuç ? sonuç olarak birşey yok sadece haberlere çıkıyorsunuz ve devlet hiç bir hamle'de bulunmuyor PKK yine cirit atıyor piyasada , halbuki istese 1 haftada köklerini kuruturlar.. )

yani kısacası askeriyede ya amele oluyorsun yada babaların oyununda değersiz bir piyon oluyorsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

Türkiye Türklerin kontrolünde değil , baştaki bazı kişiler amerikanın ve diğer ülkelerin maşalarından başka birşey değiller...Asker ise onlar için basit bir piyon taşından farksızdır , onların oyunlarında oynarsınız ve bir aksilik çıkar ise şehit olursunuz...( ne için ölmüş oluyorsunuz bu durumda ? )

Ben şimdi kendi düşüncelerimi ve teorilerimi yazacağım onun için lütfen tartışma çıkarmayın arkadaşlar ;

* Dağ'da pusuyorsun önünden peşmergeler geçiyor ve komutandan atış izni alamıyorsun uzaktan izliyorsun onları.

* Siyasi bir gerginlik oluyor , herkes birbirine gövde gösterisi yapmaya kalkışıyor ve bir anda emir geliyor IRAK'a giriyoruz...Irak'a giren askerler arasında sizde varsınız , amerika'nın desteği ile size pusu kurup vuruyorlar ve ölüyorsunuz...aradan 2-3 ay geçiyor ve gerginlik yok oluyor ( ve siz unutuluyorsunuz )

* Önceden sadece 1 Padişah varmış ve askerler ona hizmet ederlermiş , şimdi ise 500 tane paşa var hepsi kral gibi yaşıyorlar siz ise askerde onlara yada onların eşlerine amelelik yapıyorsunuz yada çocuklarına bakıcılık.

* Doğu'da askeri görevinizi yapıyorsunuz ve hain bir saldırı sonucu PKK'lılar tarafından vurulup öldürülüyorsunuz. ( sonuç ? sonuç olarak birşey yok sadece haberlere çıkıyorsunuz ve devlet hiç bir hamle'de bulunmuyor PKK yine cirit atıyor piyasada , halbuki istese 1 haftada köklerini kuruturlar.. )

yani kısacası askeriyede ya amele oluyorsun yada babaların oyununda değersiz bir piyon oluyorsun...

+1

• acı ama gerçek..
  • Sadece doğuda değil hiçbir yerde dayak küfür yok. Sen kendini ezdirirsen döverlerde küfürde ederler. Ama en ufak bişeyde gidip üstüne şikayet edersen bi daha yapamazlar. Yasal olarak şikayette bulunabiliyorsunuz askerlikte. Ben yapmadım ama gittiğimde özellikle anti sosyaller kısmına gidicem büyük ihtimal, onlara hiç ilişmiyorlar.. Kaçma konusuna gelince; bence askerlik çok saçma ve gereksiz birşey ben bunu vatan borcu olarak görmüyorum hatta vatana herhangi bir borcum olduğunuda düşünmüyorum zaten. Ben bedava yaşamıyorum ki bu ülkeye bi borcum olsun, aldığım herşeyin vergisi var ve veriyorum. Bana ne savaştan, ben savaşmam sevişirim, gazlarım, piyano falan çalarım, mesleğim neysede onu yaparım. Verdiğimiz vergileri düzgün kullansınlarda askeriyeye paralı askerler alsınlar, askerliği meslek olarak edinmiş insanlar olası bir durumda savaşsın. Mantık olarakta zaten; berber ahmet, öğrenci mehmet, sigortacı hüseyin mi 3ü bir arada olarak daha iyi savaşır yoksa bir tane gerçek asker mi daha iyi savaşır? Savaş durumunda kullanılacak askerleri özel yetiştirsinler, paralı olsun, meslekleri askerlik olsun, berberlikti, bulaşıktı, şöförlüktü o işleride, özel olarak o işleri yapan insanlara, yani mesleği o iş olanlara paralı olarak maaşlı yaptırsınlar, böylece işsizlikte bi ölçüde azalır. Tabi böle işlerine geliyor herşey bedava, askere gelenlere askerlik dışında herbişeyi yaptırıyorlar. Bu kadar vergi almasını biliyorlar ama herşeyde...

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Sadece doğuda değil hiçbir yerde dayak küfür yok. Sen kendini ezdirirsen döverlerde küfürde ederler. Ama en ufak bişeyde gidip üstüne şikayet edersen bi daha yapamazlar. Yasal olarak şikayette bulunabiliyorsunuz askerlikte. Ben yapmadım ama gittiğimde özellikle anti sosyaller kısmına gidicem büyük ihtimal, onlara hiç ilişmiyorlar.. Kaçma konusuna gelince; bence askerlik çok saçma ve gereksiz birşey ben bunu vatan borcu olarak görmüyorum hatta vatana herhangi bir borcum olduğunuda düşünmüyorum zaten. Ben bedava yaşamıyorum ki bu ülkeye bi borcum olsun, aldığım herşeyin vergisi var ve veriyorum. Bana ne savaştan, ben savaşmam sevişirim, gazlarım, piyano falan çalarım, mesleğim neysede onu yaparım. Verdiğimiz vergileri düzgün kullansınlarda askeriyeye paralı askerler alsınlar, askerliği meslek olarak edinmiş insanlar olası bir durumda savaşsın. Mantık olarakta zaten; berber ahmet, öğrenci mehmet, sigortacı hüseyin mi 3ü bir arada olarak daha iyi savaşır yoksa bir tane gerçek asker mi daha iyi savaşır? Savaş durumunda kullanılacak askerleri özel yetiştirsinler, paralı olsun, meslekleri askerlik olsun, berberlikti, bulaşıktı, şöförlüktü o işleride, özel olarak o işleri yapan insanlara, yani mesleği o iş olanlara paralı olarak maaşlı yaptırsınlar, böylece işsizlikte bi ölçüde azalır. Tabi böle işlerine geliyor herşey bedava, askere gelenlere askerlik dışında herbişeyi yaptırıyorlar. Bu kadar vergi almasını biliyorlar ama herşeyde...

+1 buna canon s3 fotoğraf makinesi alıcaktım yurt dışından alırsam 450 ytl türkiyeden alırsam 1000 ytl audi a3 araba 20 bin ytl girişi ötv kdv 45 bin ytl paramı alıyorlar canımızıdamı istiyorlar bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 5 Haziran 2007; 23:20:00 >

• valla ben askere gitmek istiyorum okulum bitsede hemen gitsem kurtulsam.bıktım artık herşeyden.giderim askere herşey değişik arayan yok soran yok farklı bir ortam.birde o yönden bakmak lazım işe..
  • valla artık bu millet vatan millet sakarya edebiyatlarını yutmuyor
    daha fazla uyutamazlar

zaten nezamanki milleti artık uyutamadıklarını anlıyacaklar ozaman paralı askerlik başlıyacak
  • kula kul olmamak için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

valla artık bu millet vatan millet sakarya edebiyatlarını yutmuyor
    daha fazla uyutamazlar

zaten nezamanki milleti artık uyutamadıklarını anlıyacaklar ozaman paralı askerlik başlıyacak

Şimdiye kadar yazılanların hepsi doğru, mantıklı. Biz vatan haini değiliz kimse yanlış anlamasın. Ben hiç istemiyorum askere gitmek. Sırf haksızlıklara boyun eğmemek için yoksa herhangi bir sorun yok. Ne yaparlarsa yapsınlar hep haksızsınız askerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feat

quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

valla artık bu millet vatan millet sakarya edebiyatlarını yutmuyor
    daha fazla uyutamazlar

Şimdiye kadar yazılanların hepsi doğru, mantıklı. Biz vatan haini değiliz kimse yanlış anlamasın. Ben hiç istemiyorum askere gitmek. Sırf haksızlıklara boyun eğmemek için yoksa herhangi bir sorun yok. Ne yaparlarsa yapsınlar hep haksızsınız askerde.

• gitmek istemeyeni de anlarım,gitmek isteyeni de

Anayasanın 12.maddesine göre
    MADDE 12. – Herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere sahiptir.

Burada kişiyi zorla askere almak,anayasaya aykırıdır.Bende zaten zorunlu askerliğe karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 6 Haziran 2007; 5:01:37 >
  • bütün yorumları okudum ve bir acı gerçeği gördüm.size anlatılanlardan etkilenmişsiniz veya canınız çok tatlı.çoğu kardeşlerim yüzlerini batı emperyalizmine dönmüş ve onların yaşam ve askerlik olayını içine sindirmiş.ve yazıkki böyle düşünen gençlerimize emanet edecekler sınırlarımızı vatanımızı.babalarımız,dedelerimiz,atalarımız bu yazılanları görse kemikleri sızlar hayatta olanların yürekleri yanar.çoğu yorumlarınıza katılamayacağım ama şunu bilinki ciğerlerimize çektiğimiz havanın miktarı bellidir.ölüm askerdede gelebilir,bu satırları yazarken klavyeninde başında gelebilir.yani her askere giden şehit oluyor anlamında algılamayın,korkmayın.inanın gittiğiniz zaman duygular değişiyor ve ya ben nekadar yanlış düşünmüşüm askerliği diyorsunuz.o üzden korkulucak bir şey yok,kaçmaya gerek yok.sizden ricam vatan sizin gibi gençlere emanet olacak ama böyle düşünürseniz inanın bu vatanın sonunu hazırlamanızla eşdeğer.sen gitmeyeceksin,o gitmeyecek,peki kim gidecek.üniversiteye gittiğin için bilgi ve birikim olarak diğer okumamış veya okuyamamış insanlardan kendinizi bir gömlek üstün hissetmeniz çok yanlış,herkes eşit bir şekilde gidecek ve askerliğini yapacak.bundan kaçış yok.yok ben askerde komutanıma ,üstüme kafa tutarım,emirlere itaat etmem diyenleri gidince göreceğim.bakın bakalım söylediğiniz gibimi oluyor yoksa kuzumu oluyorsunuz.benim tavsiyem ne fazla akıllı olun nede fazla aptal görünün.her denilen şeyleri yapın askerliğiniz zehir olmasın.inat etmek çare değil .nizamiyeden girince her şey değişir ilk hafta alışma problemi yaşarsınız ama daha sonra öyle bir alışırsınızki siz bile şaşırırsınız.demek istediğim korkmaya gerek yok askerlik öcü değil,her giden şehit olmuyor,ama olunacaksada önüne geçilmiyor.(keşke herkes sağ sağlim gelebilse,hiç bir mehmet'çiğin burnu bile kanamasa)KALIN SAĞLICAKLA.SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY OLURSA BANA SORUN SİZE EN SAMİMİ BİR ŞEKİLDE YANIT VEREYİM.ÖNYARGILI OLMAYIN.

• quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

Türkiye Türklerin kontrolünde değil , baştaki bazı kişiler amerikanın ve diğer ülkelerin maşalarından başka birşey değiller...Asker ise onlar için basit bir piyon taşından farksızdır , onların oyunlarında oynarsınız ve bir aksilik çıkar ise şehit olursunuz...( ne için ölmüş oluyorsunuz bu durumda ? )

aynen böle oluyo işte arkadaş özetlemiş tamamen doğru bi tespit sürekli bedava eleman gibi kullanıyolar sizi paşalara hizmet ederek dolaylı yoldan devlete hizmet etmiş oluyosunuz yani herhalde sanırsamekmek yap börek yap pazar günleri sabah kalvaltılarını hazırla falan filan savaş olmadımı askerlik böle geçiyo genelde şehitlerin tek avuntusu şehit olmaları en yüksek mertebe kimse üzülmez sadece anneniz başka kimsenin umrunda olmassınız.

• askerliğimi idil, şırnak merkez ve mardin merkez olmak üzere 3 yer dolaşarak yaptım. ancak son 2 ayımda harekat merkezinde stresli ama rahat koşullarda yaptım.

askere gitmekten gurur duydum, her dakikamı da helal ediyorum. ancak bana seçme hakkı verilseydi gitmek istemez ve kariyerime ara vermezdim. derler ki askerlik de lazım, delikanlıyı olgunlaştırır vs. acaba ben askerde bulunduğum 7,5 ay süresince sivil hayatta bulunsam kendime o sürede neler kazandırabilirdim, bu işin başka yönü.

benim düşüncem bunca işssizliğin olduğu ülkemizde askerliğin komple ücretli ve profesyonel olmasıdır. 700 bin askerimiz olacağına (askere gidenler askerlerin çoğunun bütün gün ne kadar boş şeyler meşgul olduğunu bilir) yarısı kadar modern, daha dinamik bir ordumuz olsun isterim.

ama şu anda böyle bir durum olmadığına göre ben askerliğimi yaptım zorla gitmedim ve şikayetçi değilim.
    seçme şansım olsa gitmezdim ama şu anda bir savaş durumu vs. olsa bir sn.bile tereddüt etmem gitmek için

• ben 6 yıla yakın türkiyedeyim ve şunu gördüm bu ülkede 15 ay askerlik yapan MEHMETÇİK, 6 ay askerlik yapan MEHMET BEY ve 1 ay bedelli yapan ise MEHMET AĞA dır

SAYGI VE SEVGİLERİMLE
  • askerde mantık yoktur her bi şeye bağırırlar helede uzun dönemlileri çok ezerler nedensiz şekilde paso üstlerinden anana küfür yersin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.