Şimdi Ara

Herkes neden askerden kaçmaya çalışıyor?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: .TaneR.

askerliğimi idil, şırnak merkez ve mardin merkez olmak üzere 3 yer dolaşarak yaptım. ancak son 2 ayımda harekat merkezinde stresli ama rahat koşullarda yaptım.

askere gitmekten gurur duydum, her dakikamı da helal ediyorum. ancak bana seçme hakkı verilseydi gitmek istemez ve kariyerime ara vermezdim. derler ki askerlik de lazım, delikanlıyı olgunlaştırır vs. acaba ben askerde bulunduğum 7,5 ay süresince sivil hayatta bulunsam kendime o sürede neler kazandırabilirdim, bu işin başka yönü.

benim düşüncem bunca işssizliğin olduğu ülkemizde askerliğin komple ücretli ve profesyonel olmasıdır. 700 bin askerimiz olacağına (askere gidenler askerlerin çoğunun bütün gün ne kadar boş şeyler meşgul olduğunu bilir) yarısı kadar modern, daha dinamik bir ordumuz olsun isterim.

ama şu anda böyle bir durum olmadığına göre ben askerliğimi yaptım zorla gitmedim ve şikayetçi değilim.
    seçme şansım olsa gitmezdim ama şu anda bir savaş durumu vs. olsa bir sn.bile tereddüt etmem gitmek için

ben hakkını helal etmeyen,çok mühendis,iktisatçı tanıyorum.Hepsi de kendince haklılar.Bişey diyemedim.Belki bende helal etmeyeceğim kim bilir

• ben şunu hiç anlamam askere herkes gitmeyi hevesle bekler
    teskereyide canla başla bekler gelince acayip sevinir
  • bu olay hayatın her alanında geçerli,yanlız askerlikte geçerli değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

valla kaçmak değil de.. ben 4 sene üni okudum .. gidip askerde 6 ay oturmak bana koyar.. kendimi boş adam gibi hissederim.. zaman kaybı.... elimde olsa ben yapmam... ama kaçmam da hiç bi zaman.. kendimi geliştiricem artık askerde de başka çare yok ..

offf offf
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenraj_khan

ben 6 yıla yakın türkiyedeyim ve şunu gördüm bu ülkede 15 ay askerlik yapan MEHMETÇİK, 6 ay askerlik yapan MEHMET BEY ve 1 ay bedelli yapan ise MEHMET AĞA dır

SAYGI VE SEVGİLERİMLE
    bu lafa imazamı atarım panolotup asmak lazım
  • Öncelikle 2 kavram birbiri ile karışıyor.

1) Askerlik yapmak istemiyorum, bir yolunu bulup kaçacağım

2) Seçme şansım olsaydı askerlik yapmazdım ama böyle bir şansım olmadığı için yapacağım.

Ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. (Yedek subay işaretlemiştim tercihimde ama çıkmadı) Hem de erken sevk dilekçesi vererek yaptım. Ama askerlik isteğe bağlı olsaydı. Yani 20 yaşına gelen herkes askerlik şubesine yapmak isteyip istemediğini belirtseydi ve ona göre askere alınsaydı insanlar, yapmak istemiyorum yönünde fikir belirtirdim. Hatta eminim buradaki kişilerin çoğu da aynı şekilde belirtirdi.

Aslında birçok sebebi var ama kısaca belirtmek gerekirse askerlik yaptığım süre içinde devlete yarar değil zarar verdiğimi düşünüyorum. İnanın kaale değer hiçbir iş yapmadım ama günde 3 öğün yemek yedim. Giyimim, temizlik ihtiyaçlarım, harcadığım su v.b devlete zarar. Herkes askere gitmek zorunluluğunda olduğu için bu ülkede gereğinden fazla asker var. 1 kişinin yapacağı işi 3 kişi yapıyor bazı yerlerde. Çoğu yerde askerler gün boyu anlamsız işler yapıyor, bizzat gördüm. (Denizden çakıl topluyorlar gün boyu sonra gerisi geriye denize döküyorlar, Kullanılsın kullanılmasın her hafta silah temizliyorlar........ Maksat boş kalmasınlar)

Acemiliğimi yaparken o zamanki tabur komutanımız bir konuşma yapmıştı bize. Bu sistemin çok yanlış olduğunu mecburi askerlik görevinin sadece 4 hafta yanaşık düzen eğitiminden ibaret olması gerektiğinden bahsetmişti. Bence de son derece haklı. 4 Hafta yanaşık düzen eğitimi almalı herkes ki ileride ülke zor duruma düşerse eli silah tutabilsin, temel komutlardan anlayabilsin. Sürekli ordunun ise paralı askerlerden oluşması gerektiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 7 Haziran 2007; 13:04:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Öncelikle 2 kavram birbiri ile karışıyor.

1) Askerlik yapmak istemiyorum, bir yolunu bulup kaçacağım

2) Seçme şansım olsaydı askerlik yapmazdım ama böyle bir şansım olmadığı için yapacağım.

Ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. (Yedek subay işaretlemiştim tercihimde ama çıkmadı) Hem de erken sevk dilekçesi vererek yaptım. Ama askerlik isteğe bağlı olsaydı. Yani 20 yaşına gelen herkes askerlik şubesine yapmak isteyip istemediğini belirtseydi ve ona göre askere alınsaydı insanlar, yapmak istemiyorum yönünde fikir belirtirdim. Hatta eminim buradaki kişilerin çoğu da aynı şekilde belirtirdi.

Aslında birçok sebebi var ama kısaca belirtmek gerekirse askerlik yaptığım süre içinde devlete yarar değil zarar verdiğimi düşünüyorum. İnanın kaale değer hiçbir iş yapmadım ama günde 3 öğün yemek yedim. Giyimim, temizlik ihtiyaçlarım, harcadığım su v.b devlete zarar. Herkes askere gitmek zorunluluğunda olduğu için bu ülkede gereğinden fazla asker var. 1 kişinin yapacağı işi 3 kişi yapıyor bazı yerlerde. Çoğu yerde askerler gün boyu anlamsız işler yapıyor, bizzat gördüm. (Denizden çakıl topluyorlar gün boyu sonra gerisi geriye denize döküyorlar, Kullanılsın kullanılmasın her hafta silah temizliyorlar........ Maksat boş kalmasınlar)

Acemiliğimi yaparken o zamanki tabur komutanımız bir konuşma yapmıştı bize. Bu sistemin çok yanlış olduğunu mecburi askerlik görevinin sadece 4 hafta yanaşık düzen eğitiminden ibaret olması gerektiğinden bahsetmişti. Bence de son derece haklı. 4 Hafta yanaşık düzen eğitimi almalı herkes ki ileride ülke zor duruma düşerse eli silah tutabilsin, temel komutlardan anlayabilsin. Sürekli ordunun ise paralı askerlerden oluşması gerektiğini düşünüyorum.

İfadelerinin çok büyük bir kısmına katılıyorum hocam.Zorunlu Askerlik muhakkak kalkmalı

• Doğuda hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama yaşam koşulları çok kötü (ne kadar askerde olsan) ayrıca hiç kimse sevdikleriden ayrılmak istemez...
  • sokakta gorsen suratina bakmayacagin 3 kurusluk adamlardan azar isitip dayak yemek igrenc sartlar altinda hayatini gecirmek yeterli sebep.
  • illa asker olanın saçı kısa olması neden zorunlu anlamadıgım tek nokta bu şonuçta bu vatanda yaşıyoz görevimizi yapcağız zamanı gelince ama bu şaç konusu hep kafamı karıştırır istemiyom 1-2 numara ile olmak hasta oluyo paso
  • şuan telefon gelsin ordudan saniyesinde giderim

kim demiş kaçmak istiyormuş millet diye

• BİT,PİRE OLMASIN DİYE,KEP TAKTIĞIN İÇİN UZUN SAÇ KEP ALTINDA KIRILIR,SAÇ KIRAN OLMA İHTİMALİ UZUN SAÇTA VE ASKERLİKTE OLABİLECEK HASTALIKLARDAN,BİRDE TEMİZLİĞİ KOLAY OLSUN DİYE.MALUM HERZAMAN SU BULAMAZSIN ,SAÇIN UZUN OLUNCADA PİSLENİR FAZLA SU HARCAMAN GEREKİR.TABİKİDE BİRDE STANDARTLAR.YANİ HERŞEYİN MANTIĞI VAR SİZ NEKADARDA ASKERLİK MANTIKSIZLIK,DAYAK YENİLEN YER,3 KURUŞLUK İNSANLARLA DOLU DESENİZDE MAALESEF SİZE KATILMIYORUM.İNSANLAR CAHİL OLABİLİR,KÜLTÜRSÜZ OLABİLİR AMA MAALESEF 3 KURUŞLUK İNSANLAR DERKEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ SEÇİN KELİMELERİ.BAHSETTİĞİNİZ ALLAH'IN YARATTIĞI EN KUTSAL VARLIKKORKULARINIZIN ARKASINA SAKLANMAYIN MUTLAKA GİDECEKSİNİZ ONURUNUZLA GİDİN ONURUNUZLA GELİN.BU VATANDA YAŞIYORSAK HER ERKEĞİN YAPMASI GEREKEN VATAN BORCUNU YAPACAĞIZ BUNU KAÇIŞI YOK(2 S KANUNU UNUTMAYIN).KİMSE BİLMESEDE ASKERDEN SEBEPSİZ YERE KAÇTIĞINIZI ÖYLE BİR ZAMAN GELİRKİ KENDİ BAŞINIZA KALDIĞINIZ ZAMAN KENDİNİZLE YÜZLEŞİRSİNİZ VE BU LEKE BENLİĞİNİZE YAPIŞIR VE BIRAKMAZ.ASKERLİK KORKULACAK BİR YER DEĞİL GURUR DUYULACAK BİR OCAKTIR.HAYIRLI FORUMLAR.
    quote:

Orjinalden alıntı: mt.w3

illa asker olanın saçı kısa olması neden zorunlu anlamadıgım tek nokta bu şonuçta bu vatanda yaşıyoz görevimizi yapcağız zamanı gelince ama bu şaç konusu hep kafamı karıştırır istemiyom 1-2 numara ile olmak hasta oluyo paso

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.