Şimdi Ara

//Herkes üniversiteli olacak ! (oha.gif)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Türkiye'de üniversiteye giremeyen öğrenci kalmayacak...

YÖK Başkanı Özcan, açıköğretim fakültelerine girişleri serbest hale getirmek istediklerini belirterek, “Üniversiteye giremeyen öğrencimiz kalmayacak” dedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, açıköğretim fakültesine girişleri tamamen serbest hale getirmek istediklerini açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, dün Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin 2009 yılı bütçeleri görüşüldü.

EN BÜYÜK SORUN YER
    Yükseköğretimin en önemli sorununun, 1,2 milyon lise mezununa üniversitede yer bulma sorunu olduğunu dile getiren Özcan, bunun için üniversite kontenjanlarının artırılması gerektiğine işaret ederek,

“Örgün eğitimde kontenjanları 670 bin artırdık. Buna 400 bin açıköğretim fakültesi öğrencisini de katarsak, 1 milyondan fazla öğrenci üniversiteye girme hakkını elde etti’’ dedi. Özcan, açıköğretim fakültesindeki kapasitenin tam olarak kullanılamadığını belirterek, “Bu fakülteye girişleri tamamen serbest hale getirmek istiyoruz. 80 yaşındaki bir vatandaşımızın bile bu okullara kaydolmasını istiyoruz. Açıköğretimi herkese açık hale getirirsek, üniversiteye girmeyen hiçbir öğrencimiz, vatandaşımız kalmayacak’’ diye konuştu.

İki müjde daha

Meclis Bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite öğrencilerine verilen kredi miktarının 180 YTL’ye yükseltileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı da yükseköğrenim affından yararlananların askerliklerinin bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebileceğini duyurdu. Ertelemeden 29 yaşını geçenler yararlanamayacak.

biz o kadar çalışalım emek harcıyalım bu adamın dediğine bak . hadi o kadar kişiyi soktun sonra nolacak? çalışan,zeki adam ayrımını nasıl yapacan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_1919 -- 8 Kasım 2008; 14:04:01 >

• İş olmadıktan sonra sen herkesi üniversiteli yapsan ne yapmasan ne
  • oldu gözlerim doldu
  • Açıköğretimi üniversite olarak saymamalılar bence..
  • Bu söylediğine Kadir bile inanmaz
  • Uyusunda buyusun niinni...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali_1919

Meclis Bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite öğrencilerine verilen kredi miktarının 180 YTL’ye yükseltileceğini açıkladı.

kredi zaten 350 ytl ...

bu herhalde karşılıksız burslardan bahsediyor
  • aöf li olsan ne olur ki, gözü cebinden çıkacak yıllık 500~YTL de, ona bile göz dikmişler...
  • reklam yapıyorlar aklı sıra. ne kadar gevşek yöneticiler var yaa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.