Şimdi Ara

Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
3
Favori
13.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birileri herzaman suistimal edecektir zaten malulen emeklilikte yapıyorlar birşekilde

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt

Bu işlem yasal olduğu için vergi kaçırma değil vergiden kaçınma oluyor malesef ancak bir denetim kesinlikle gerekli. Bir diğer çözüm önerisi ise bu araçların yalnızca engelli raporu olan kişiler arasında satışına izin verilmesi olabilir. Bildiğim kadarı ile bu araçları engelli plakası ile çıkarıp sonradan asıl alan kişiye devrediyorlar ve normal plaka ile dolaşmaya başlıyor.

• Adam engelli raporuyla araba alanlara nasıl bakıyor ne kadar acınası durumda insanlar :) evet ülkede çok suistimal edilen şeyler var ama sıra buna mı geldi diğer şeyler bitti. Ben 2019 da sıfır 5008 aldım, engelli raporuyla, ne hikmetse iki demir yığınını ucuza aldım diye sevinemiyorum, yeğenimin canı sağlığı daha önemli benim için, sizin gibi dünya MALIna değer verecek durumda değilim çok şükür. Bir kaç gündür burda bu konuya denk geliyorum, engellilerin bindiği arabaya göz dikmiş birileri. (Suistimal edene ben de kızarım ama gerçekten ihtiyaç varsa söylenen sözler doğru değil) Bu durumu suistimal edenler burdakilerden daha zavallı. Öyle pis bir ülke olduk ki, adam demir yığınını ucuza aldı diye silah çekip vuracak. Yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 4 Nisan 2021; 19:1:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Devleti suistimal etmenin örneklerinden biridir bu engellinin bir defa bile binmeyeceği bir araç için Engelli üzerinden araç almak..

Ülkede en az 250 bin araç engelli raporu ile ÖTV kaçırılarak alınan araçlardır. Yine bu 250 bin aracın içinde gerçekten Engellinin faydası için kullanılan araç sayısı 10 bini geçmez.

Geri kalan araçların hepsi Engelli kriterlerini sağlayarak Ötv muafiyeti ile alınan ve vasi tayin edilen kişinin ailesinin keyfi için kullanılan araçlardır.

Devletin gösterdiği iyi niyet bir anlamda suistimal edilerek Engelli yakınını gezdirmek , hastaneye götürmek vs için değil kendi hava civası için C_ Klass Mercedes ya da SUV olarak alınan araçlardır. ÖTV siz fiyatı 330 Bin TL ye kadar araçların içinde keyiflerine göre seçiyorlar.

Mesela Fiat ın Engelsiz Hareket diye araçları var , Doblo araçları bagajına özel lift sistemi ile engelli sandalyelerini kaldırıp indirecek şekilde yapıyor. Bi tane gördünüz mü Engelli akrabası olanın bu araçlardan aldığını ???? Madem ki Engelli babanı , neneni , deden için onları dışarı çıkarmak için tedaviye götürmek için devletten ayrıcalık istiyorsun, hadi al sana ayrıcalık gidip özel tasarım Doblo al niye gidip kendine C5 Aircross alıyorsun örneğin ???

Devletin bu durumda yapacağı iş bence ;

1- Araç trafikteyken Engelli kişinin de mutlaka araçta olması şartı olacak.

2- Araç plakaları bu iş ilk çıktığı zamanki gibi plaka üzerinde Engelli işareti bulunması şart koşulacak. O engelli işaretli plaka zorunlu olsun görelim bakalım bu Engelli akrabası üzerinden araç alıp keyif yapanlar karizmaları nasıl çizilecek...

330.800 ötvli fiyat yani liste fiyatı 330.800 liranın üzerinde olan araçlar alınamaz

• frknsysl F kullanıcısına yanıt

Hocam bizim insanımızın sorunu bu adam ben neden ötv veriyorum diye sormuyor, engelli kişi denen ötv vermiyor diyor bu düşünce tarzı değişmediği sürece bu ülkeye daha çok semer vuran olur.

• birader siz sıkıntılı mısınız? ülkede sayarak bitmeyecek suistimal edilen rezil durumlar var, insanların vergiden muaf olarak engelli raporu olan anasının babasının dayısının üzerinden araba alması mı battı? yazık kafanıza

• quote:

Devleti suistimal etmenin örneklerinden biridir bu engellinin bir defa bile binmeyeceği bir araç için Engelli üzerinden araç almak..

Ülkede en az 250 bin araç engelli raporu ile ÖTV kaçırılarak alınan araçlardır. Yine bu 250 bin aracın içinde gerçekten Engellinin faydası için kullanılan araç sayısı 10 bini geçmez.

Geri kalan araçların hepsi Engelli kriterlerini sağlayarak Ötv muafiyeti ile alınan ve vasi tayin edilen kişinin ailesinin keyfi için kullanılan araçlardır.

Devletin gösterdiği iyi niyet bir anlamda suistimal edilerek Engelli yakınını gezdirmek , hastaneye götürmek vs için değil kendi hava civası için C_ Klass Mercedes ya da SUV olarak alınan araçlardır. ÖTV siz fiyatı 330 Bin TL ye kadar araçların içinde keyiflerine göre seçiyorlar.

Mesela Fiat ın Engelsiz Hareket diye araçları var , Doblo araçları bagajına özel lift sistemi ile engelli sandalyelerini kaldırıp indirecek şekilde yapıyor. Bi tane gördünüz mü Engelli akrabası olanın bu araçlardan aldığını ???? Madem ki Engelli babanı , neneni , deden için onları dışarı çıkarmak için tedaviye götürmek için devletten ayrıcalık istiyorsun, hadi al sana ayrıcalık gidip özel tasarım Doblo al niye gidip kendine C5 Aircross alıyorsun örneğin ???

Devletin bu durumda yapacağı iş bence ;

1- Araç trafikteyken Engelli kişinin de mutlaka araçta olması şartı olacak.

2- Araç plakaları bu iş ilk çıktığı zamanki gibi plaka üzerinde Engelli işareti bulunması şart koşulacak. O engelli işaretli plaka zorunlu olsun görelim bakalım bu Engelli akrabası üzerinden araç alıp keyif yapanlar karizmaları nasıl çizilecek...

1.maddeye katılmıyorum. Ben yeğenim engelli yürüyemiyor konuşamıyor, onun için özel bebek arabası aldık normal araçlara sığmıyor, C suva koyunca bagaj yetmiyor mesela düşünün, 5008 aldık, ama yeğenim dışarda en ufak şeyden korkup nöbet geçiriyor. İlaçları, ihtiyaçlarını almak için biz kullanıyoruz. Ben 5 dk ilaç alıp gitmeye yeğenimi mi götüreceğim ? Bu şartı koymaları bi anlam gerektirmez ama engelli işaretini geri getirebilirler. Ona göre çevirmede çevireceği araba belli olur. Belki daha başka bişey. Bi ara E klaslar 5 serileri çok arttı. Fiyat şartı getirdiler o da gerçekten ihtiyacı olan engelliye zarar oldu. Şu anda bir 3008 bile zor, benim gibi dolu dolu bagaja ve arka koltuk alanına ihtiyaç olan adam 2008 alabiliyor anca. Valla ne yaparsa yapsın devlet, yine suistimal edilir. Bu ülkede ne yaparsan yap, 1 hafta sonra bug bulunur, sistem delinir. Zarar da gerçek ihtiyaç duyanlara olur. Tabi insan kendi evladının yeğeninin sağlığını düşünüyor. Böyle düşünceye sahip olup, gözüne batanların umarım ki Rabbim böyle şeyler yaşatmaz. Ne yazık ki yaşamadan anlamaz kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 4 Nisan 2021; 19:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

1.maddeye katılmıyorum. Ben yeğenim engelli yürüyemiyor konuşamıyor, onun için özel bebek arabası aldık normal araçlara sığmıyor, C suva koyunca bagaj yetmiyor mesela düşünün, 5008 aldık, ama yeğenim dışarda en ufak şeyden korkup nöbet geçiriyor. İlaçları, ihtiyaçlarını almak için biz kullanıyoruz. Ben 5 dk ilaç alıp gitmeye yeğenimi mi götüreceğim ? Bu şartı koymaları bi anlam gerektirmez ama engelli işaretini geri getirebilirler. Ona göre çevirmede çevireceği araba belli olur. Belki daha başka bişey. Bi ara E klaslar 5 serileri çok arttı. Fiyat şartı getirdiler o da gerçekten ihtiyacı olan engelliye zarar oldu. Şu anda bir 3008 bile zor, benim gibi dolu dolu bagaja ve arka koltuk alanına ihtiyaç olan adam 2008 alabiliyor anca. Valla ne yaparsa yapsın devlet, yine suistimal edilir. Bu ülkede ne yaparsan yap, 1 hafta sonra bug bulunur, sistem delinir. Zarar da gerçek ihtiyaç duyanlara olur. Tabi insan kendi evladının yeğeninin sağlığını düşünüyor. Böyle düşünceye sahip olup, gözüne batanların umarım ki Rabbim böyle şeyler yaşatmaz. Ne yazık ki yaşamadan anlamaz kimse.

Alıntıları Göster

hocam ilaç almaya gitmek için 5008 aldınız demek. nasıl ilaç bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

Alıntıları Göster

Sorsanız, “min çok dürüstüm, ülkemi seviyom ve vergimi de veriyom eki eki eki” diyen bir tip çıkar.

• Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Muhatap olmayın hocam. Kimin ne olduğu yazdıklarından belli oluyor. He deyin geçin. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşımın babası diyalize bağlı. Vücuttaki bir organ eksikliği söz konusu olduğunda %97 engelli raporu veriliyor demişti. Babasının %97 engelli raporu var. Siz de bir araştırın bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Allah Şifa versin de , yeğeniniz sizin 5008 e kaç defa biniyor bir sene boyunca ???

O araç yeğen için değil sizin için alınmış sanki...

5008 alacağınıza Doblo da alabilirdiniz mesela ? Doblo , Connect ya da Kangoo tarzı bi araç niye tercih etmediniz ?

Amaç özel üretim bebek arabasının sığacağı bir bagaj alanıysa, Doblo tarzı araçlar sizin bagaj ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Doblonun bagajına açık halde engelli sandalyesi bile sığıyor...

• quote:

Alıntıları Göster

Rabbim sizin başınıza vermesin, bir gün bu duruma gelince anlarsınız diyeceğim de, benim sizler gibi yüreğimde kötü istekler ve düşünceler yok. Allah size ve etrafınızdakilere şifa ve sağlık versin. İlaçlar değil, bebek arabası ve 10 yaşındaki yeğenimi araca bindirip indirmek kısımını algılayamamışsınız. Olsun, yine de söylüyorum, Allah sizlere şifa versin, yaşamak durumunda kalmayın ki hiç anlamayın inşallah. Şunu da aklınızdan çıkarmayın, her insan engelli adayıdır. Size naçizane tavsiyem içinizdeki kötü düşüncelerden kurtulmanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_298

Hocam bizim insanımızın sorunu bu adam ben neden ötv veriyorum diye sormuyor, engelli kişi denen ötv vermiyor diyor bu düşünce tarzı değişmediği sürece bu ülkeye daha çok semer vuran olur.

Sen diyormusun ben devlete niye vergi veriyorum , vergi vermeyen varken diye...

Ortada bir suistimal var biz onu anlatıyoruz sana... Adam dedesi , nenesi evde sakat yatıyor diyip , vayy ben engelli dedemi , nenemi hastaneye götürüyorum , çıkarıp hava almaya götürüyorum yalanıyla senin aldığın aracın yarı parasına gidip kendi keyfi için araç alıyor biz onu diyoruz.

Heee Engelli akrabanın özel yapım sandalyesi vs var bize büyük araç lazım diye bahane sunuyorsan ortaya o zaman gerçekten amacın engelli akrabanın özel sandalyesi koltuğuysa sorun Doblo alacaksın o zaman geniş geniş bagajına açık halde engelli sandalyesi bile sığıyor...

Koy bakalım o plakalara yine engelli işareti zorunluluğunu , görelim o beleşe SUV alıp hava atanların durumu ne oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

Rabbim sizin başınıza vermesin, bir gün bu duruma gelince anlarsınız diyeceğim de, benim sizler gibi yüreğimde kötü istekler ve düşünceler yok. Allah size ve etrafınızdakilere şifa ve sağlık versin. İlaçlar değil, bebek arabası ve 10 yaşındaki yeğenimi araca bindirip indirmek kısımını algılayamamışsınız. Olsun, yine de söylüyorum, Allah sizlere şifa versin, yaşamak durumunda kalmayın ki hiç anlamayın inşallah. Şunu da aklınızdan çıkarmayın, her insan engelli adayıdır. Size naçizane tavsiyem içinizdeki kötü düşüncelerden kurtulmanız.

Alıntıları Göster

kardeşim aslında sende biliyorsun yaptığın suistimali o sebeple bu tavrın, ha suç senin mi bence değil, bir hak var sende kullanmışsın ama saçma bir olay. yani engelli bir çocuğun dayısı 5008e binince o engelli çocuğa ne faydası var. ilaç almışta çocuğun ihtiyaçlarını karşılamışta, onun için 5008 almış o bile yetmiyormuş. dediğim gibi suç sizde değil, bu olay saçma tamamen

• quote:

Allah Şifa versin de , yeğeniniz sizin 5008 e kaç defa biniyor bir sene boyunca ???

O araç yeğen için değil sizin için alınmış sanki...

5008 alacağınıza Doblo da alabilirdiniz mesela ? Doblo , Connect ya da Kangoo tarzı bi araç niye tercih etmediniz ?

Amaç özel üretim bebek arabasının sığacağı bir bagaj alanıysa, Doblo tarzı araçlar sizin bagaj ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Doblonun bagajına açık halde engelli sandalyesi bile sığıyor...

Muhakkak. Çok şükür durumum var ve yeğenim için en konforlu, annesinin de kullanabileceği sorunsuz otomatik şanzımanlı araç tercihimiz oldu. Daha iyileri sizlerin olsun. Sizlerin aksine ben insanların bindiği araçları ve o araçları nasıl aldıklarını sorgulayacak düzeye gelmedim. Her şeyden önce, sizin için de tek isteğim sağlıkla kalmanız. İnsan ailesi için en iyisini ister düşünür. Ama burda insanların ne yaşadıklarını, nasıl hayatlar geçtiğini bilmeden yorumlar yapmak çok acınası. Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin. Şahsen 5 yıldır fluence biniyorum, şu anda daha iyisini alabilme durumum da var çok şükür. Ailenizin sağlığını düşünmeyip günde 1 2 defa bineceğim teneke yığınına değer verseydim belki sizler gibi düşünebilirdim. Bence anlayışlı olmak, temiz kalpli düşünmek bu kadar zor olmamalı. Herkesin başına gelebilir, Allah'ın taktiridir. Biz de yarın öbür gün engelli olabiliriz. İyi düşünelim, iyi olalım.

• quote:

kardeşim aslında sende biliyorsun yaptığın suistimali o sebeple bu tavrın, ha suç senin mi bence değil, bir hak var sende kullanmışsın ama saçma bir olay. yani engelli bir çocuğun dayısı 5008e binince o engelli çocuğa ne faydası var. ilaç almışta çocuğun ihtiyaçlarını karşılamışta, onun için 5008 almış o bile yetmiyormuş. dediğim gibi suç sizde değil, bu olay saçma tamamen

Alıntıları Göster

Benim altımda fluence var hocam, 5008 yeğenimin, ablamın çocuğuyla kullandığı araç. Ben yeğenim hastayken neden 5008 e bineyim ki. Yeğenim için kullanılıyor araç. 2 yıllık araç henüz 10 bin km de. Kendim için satın almış olsam dedikleirnizi kabul ederim de, 10 binin belki maksimum bin km simi ben yapmışımdır, o da ailemle uzun yola gitmişizdir. Siz yeğenimi kullanarak benim kendime 5008 aldığımı düşündünüz sanırım. Ben 5 yıl önce sıfır km aldığım fluence ile gayet mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 4 Nisan 2021; 20:28:41 >

Yeğeninizin engelli raporuyla kendinize mi araç aldınız? Yanlış anlamadım değil mi?
  • gerçekten konuyu açan arkadaş ve sizin sorununuz ne? insanların ailelerindeki bireylerdeki engel durumlarından dolayı aldığı arabaların nesi size batıyor? kişi gücü yetiyorsa,işini görüyorsa ve böyle bir durum varsa gider 5008 de alır tiguan da alır başka bir şey de alır, doblo daha çok işini görecekse dobla almak istiyorsa veya gücü doblaya yetiyorsa gider doblo alır insanların tercihlerini mi sorgulayacaksınız burda?

bırakın bu suistimal edilme ayağını falan da, ülkede suistimal edilen çok daha ciddi durumlar varken insanların ailelerindeki engelli vatandaşları üzerinden vergisiz alınan arabaları burda sorgulamak nasıl bir zihniyet? sorgulanacaksa "onlara neden vergi muafı var" gibisinden değil de bu vergiler niye bu kadar fazla diye sorgulanmalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.