Şimdi Ara

Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
3
Favori
13.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu biraz garip değilmi adam halısaha maçına gidiyor ama engelli raporu var. Şu müge anlıda esra erolda filan çıkan tiplerin hepsi benim engelli raporum var engelli maaşım var muhabbeti geçiyor sürekli. Toplumda bu kadar çok engelli varmı yoksa alengirli bir iş mi dönüyor.

• Devletin engellilere tanıdığı bir hak bu. Kalksın diyecek halim yok. Elbette Engelli indirimi olmalı. Burda mesele zaten engelliye indirim değil herkese bir bindirim söz konusu.

Ha başıma bişey gelmeyecekse söyleyeyim. Engelli raporuyla araba alıp cidden amacına uygun kullanan %5 bile yoktur. %90 ı suistimal.

Yeni arkadaşım evlendi. Eşinin babasının engelli raporu vardı. Onun üzerinden araba aldılar. Adam hasta yatağında hastaneye Hala şahin ile götürülüyor.

Gelin ve damat indirimli sıfır aldıkları 2019 model Tiguan ile marmariste.

Duyar kasmaya gerek yok.

Devleti suistimal etmenin örneklerinden biridir bu engellinin bir defa bile binmeyeceği bir araç için Engelli üzerinden araç almak..

Ülkede en az 250 bin araç engelli raporu ile ÖTV kaçırılarak alınan araçlardır. Yine bu 250 bin aracın içinde gerçekten Engellinin faydası için kullanılan araç sayısı 10 bini geçmez.

Geri kalan araçların hepsi Engelli kriterlerini sağlayarak Ötv muafiyeti ile alınan ve vasi tayin edilen kişinin ailesinin keyfi için kullanılan araçlardır.

Devletin gösterdiği iyi niyet bir anlamda suistimal edilerek Engelli yakınını gezdirmek , hastaneye götürmek vs için değil kendi hava civası için C_ Klass Mercedes ya da SUV olarak alınan araçlardır. ÖTV siz fiyatı 330 Bin TL ye kadar araçların içinde keyiflerine göre seçiyorlar.

Mesela Fiat ın Engelsiz Hareket diye araçları var , Doblo araçları bagajına özel lift sistemi ile engelli sandalyelerini kaldırıp indirecek şekilde yapıyor. Bi tane gördünüz mü Engelli akrabası olanın bu araçlardan aldığını ???? Madem ki Engelli babanı , neneni , deden için onları dışarı çıkarmak için tedaviye götürmek için devletten ayrıcalık istiyorsun, hadi al sana ayrıcalık gidip özel tasarım Doblo al niye gidip kendine C5 Aircross alıyorsun örneğin ???

Devletin bu durumda yapacağı iş bence ;

1- Araç trafikteyken Engelli kişinin de mutlaka araçta olması şartı olacak.

2- Araç plakaları bu iş ilk çıktığı zamanki gibi plaka üzerinde Engelli işareti bulunması şart koşulacak. O engelli işaretli plaka zorunlu olsun görelim bakalım bu Engelli akrabası üzerinden araç alıp keyif yapanlar karizmaları nasıl çizilecek...

Öğretim üyesi tanıdığım var. Başka şehirde yaşayan kayınvalidesi üzerine matrah işi yokken MB c serisi aldılar. Arkadaşın karısı kullanıyor mercedesi, anneleri arabaya kaç kere binmiştir acaba.
    Matrah işi çıktı bir yerde iyi oldu ama yetersiz. Bence sadece tr imalatı araç alınmalı ve engelli işareti plakalara geri gelmeli.
    İşte ülkemizdeki zihniyetin özeti. Size son kez cevap vereyim, çünkü ben sizin kadar kötü düşünemiyorum.

5008 benim aracım değil, yeğenimin ailesi tarafından uzun senelerce binilecek konforlu, sizin deyiminizle lüks, bagajı ve arka yaşam alanı mecburi büyük olan bir araç seçildi. O dönem bu araç vardı, bu alındı. Ben şahsen fluence kullanıyorum. "Gücün yetiyorsa niye engelli yeğenininn ardına sığınıp muafiyetli araç alıyorsun..." çünkü devlet bana bu hakkı sağlamış. 7 senedir o çocuğun ilaçlarına harcanan para ile 3 tane fluence alınırdı. Ya da tedavisi için, geçirdiği nöbetlerini engellemek için verilen paralarla. Bakın çabalarla demiyorum paralarla diyorum, anlamayacağınız için. Yarın 5008 i satsam, yeğenimin rahat edeceği bir araç tercih edilecek. İster X7, ister lincoln. Hangisiyle rahat edecekse. Engellinin 150 milyar verdiği arabaya 500 milyar vermek zoruma gidiyor desenize kısaca. Basit hocam, git atla bi yerden, şansa alırsın belki. Hepimizin anası babası kardeşi bacısı var, hepsi de birer engelli adayı. Sizin durumunuz olsa doblo yerine en iyisini en güzelini tercih edeceğinizi hepimiz biliyoruz. Ailem rahat etsin, he siz ailemin rahat etmesine bu kadar takıyorsanız kendi ailenize doblo alın, bu da beni ilgilendirmez.

Aslında olay çok basit, bir gün engelli vatandaşımızın ailelerine ziyarete gidin. 1 gün misafir olun, neler yaşadığına şahit olun, onun için önemli olan çocuğunun sağlığı mı, yoksa kapıda duran havalı aracımı bir öğrenin. Hiç zannetmiyorum ama belki diyorum, bakış açınız değişebilir. Tabi bu çok düşük bir ihtimalde. Devletin bir açığını bulup suistimal etmek için pusuya yatmış insanların, neler yaşadıkları hakkında en ufak fikir sahibi olmayan insanların seçimlerini sorgulaması gerçekten çok ironik.

Size ve ailenize sağlıklı günler dilerim uzun ömürler boyu. Anladığım kadarıyla arabalara değer veriyorsunuz, dilerim ki en güzelleri en iyileri sizin olsun. Bunu da ciddi anlamda söylüyorum, sömürü yapacak durumda değilim çok şükür. Devlet size de bir hak tanısa, şüphesiz sonuna kadar kullanırsınız. Herkes kullanır.

Bu da son mesajım bu tarz bir konuya. İyi düşünen düşünmeyen, içinde kötülük olan insanlara da iyi, sağlıklı günler dilerim.

bak dostum ilk olarak bir insanın engelli olması sadece fiziksel dezavantajlı olması demek değil. engelli olma durumu yatalak olma, hareket kısıtının olmasından ibaret değil. senin o attığın doblo örneğinin projesini firmalara sunan, böyle şeylerin yayılması için bolca çalışan bir dernekte tam 6 yıldır gönüllü olarak aktif rol alıyorum. ağır hareket etme kısıtı olan hastalarda bırak o dobloyu, transporterın-transitin arkasına yapılan asansör sistemi bile yeterli gelmiyor ve bunun bir çoğunu hasta birey kendi imkanları ile yaptırmak zorunda.

şimdi asıl konumuza dönelim, babası yatalak olan bir insanın daha nasıl bir bedel ödemesi gerekiyor, o adam araba alacaksa bal gibi de gider vergi muafiyetini kullanır, yeri gelir babasının ihtiyaçlarını da karşılar o araçla, yeri gelir çıkar dolaşır da bundan size ne? napacaksın dostum sen,allah korusun babanın engel durumu olsa "yok ben gidip raporsuz alayım" mı diyeceksin? her geçen gün burada açılan başlıklar daha da yoruyor yemin ederim, gerçekten yazık kafanıza.

Bazi şeyler kafanizda buyutuyorsunuz. Herkes aliyormus vs.
    Yilda ortalama 35 bin engelli indirimi arac satiliyor. Toplam satisin yuzde 3-5 arasi ediyor yillara gore.

Yani herkes diye bir sey yok. Hadi bunun da yarisi suistimal ediyor desen yuzde 1-3 eder.

Bir de baskasinin kotulugunu istemek yerine kendinize odaklanin. Otv yuksek diye konu acin otv insin diye konu acin. Engelli indirimi araba almayinca ya da 3008 yerine Egeaya bitince size bir faydasi olmayacak.
  • Devletin engellilere tanıdığı bir hak bu. Kalksın diyecek halim yok. Elbette Engelli indirimi olmalı. Burda mesele zaten engelliye indirim değil herkese bir bindirim söz konusu.

Ha başıma bişey gelmeyecekse söyleyeyim. Engelli raporuyla araba alıp cidden amacına uygun kullanan %5 bile yoktur. %90 ı suistimal.

Yeni arkadaşım evlendi. Eşinin babasının engelli raporu vardı. Onun üzerinden araba aldılar. Adam hasta yatağında hastaneye Hala şahin ile götürülüyor.

Gelin ve damat indirimli sıfır aldıkları 2019 model Tiguan ile marmariste.

Duyar kasmaya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devleti suistimal etmenin örneklerinden biridir bu engellinin bir defa bile binmeyeceği bir araç için Engelli üzerinden araç almak..

Ülkede en az 250 bin araç engelli raporu ile ÖTV kaçırılarak alınan araçlardır. Yine bu 250 bin aracın içinde gerçekten Engellinin faydası için kullanılan araç sayısı 10 bini geçmez.

Geri kalan araçların hepsi Engelli kriterlerini sağlayarak Ötv muafiyeti ile alınan ve vasi tayin edilen kişinin ailesinin keyfi için kullanılan araçlardır.

Devletin gösterdiği iyi niyet bir anlamda suistimal edilerek Engelli yakınını gezdirmek , hastaneye götürmek vs için değil kendi hava civası için C_ Klass Mercedes ya da SUV olarak alınan araçlardır. ÖTV siz fiyatı 330 Bin TL ye kadar araçların içinde keyiflerine göre seçiyorlar.

Mesela Fiat ın Engelsiz Hareket diye araçları var , Doblo araçları bagajına özel lift sistemi ile engelli sandalyelerini kaldırıp indirecek şekilde yapıyor. Bi tane gördünüz mü Engelli akrabası olanın bu araçlardan aldığını ???? Madem ki Engelli babanı , neneni , deden için onları dışarı çıkarmak için tedaviye götürmek için devletten ayrıcalık istiyorsun, hadi al sana ayrıcalık gidip özel tasarım Doblo al niye gidip kendine C5 Aircross alıyorsun örneğin ???

Devletin bu durumda yapacağı iş bence ;

1- Araç trafikteyken Engelli kişinin de mutlaka araçta olması şartı olacak.

2- Araç plakaları bu iş ilk çıktığı zamanki gibi plaka üzerinde Engelli işareti bulunması şart koşulacak. O engelli işaretli plaka zorunlu olsun görelim bakalım bu Engelli akrabası üzerinden araç alıp keyif yapanlar karizmaları nasıl çizilecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 8 Nisan 2021; 9:7:7 >

• Sen Esra erol izlemeye devam et, ülkede 120 binlik araca 250 bin ver eleştireme engelliye yapılan indirimi haksız bul yazık cidden yazık şuan öyle bir imkanın olsa koşarak gidip alırsın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canbey96

Sen Esra erol izlemeye devam et, ülkede 120 binlik araca 250 bin ver eleştireme engelliye yapılan indirimi haksız bul yazık cidden yazık şuan öyle bir imkanın olsa koşarak gidip alırsın

sen aldın tabi

• haqueim H kullanıcısına yanıt
    Çok şükür öyle bir yasal hakkım yok ailemde bende gayet sağlıkyız.

Tipik bir eleştiren kişide onlardandır cevabı vermişsin zaten böyle bir konu açan birinin bu zihniyetten başkası olucağını düşünmüyordum😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 4 Nisan 2021; 17:13:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adam dedesinin üzerine arac aliyor
    Dede evde yatalak bu Fethiyede geziyor
    Nasil oluyor anlamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benim babam 20 yıl önce iş kazası sonucu bir gözünü kaybetti. İşi gürültülü olduğu için duyma problemi çekiyor (doktor ölene dek kulak çınlamasıyla yaşayacaksın dedi), belinden rahatsız bazen kitleniyor kalıyor ve iş ağırlığı ve stresi sebebiyle de yaşından büyük gösteriyor.

Sizce %40 engelli oranı alabilir mi?

• Öğretim üyesi tanıdığım var. Başka şehirde yaşayan kayınvalidesi üzerine matrah işi yokken MB c serisi aldılar. Arkadaşın karısı kullanıyor mercedesi, anneleri arabaya kaç kere binmiştir acaba.
    Matrah işi çıktı bir yerde iyi oldu ama yetersiz. Bence sadece tr imalatı araç alınmalı ve engelli işareti plakalara geri gelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 5 Nisan 2021; 18:17:48 >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum sanki %90 üzeri raporunun olması lazım ama tam emin değilim. Netten araştırın bulursunuz.

• Bir tanıdığım uyanıklık yapıp engelli anneannesinin üzerine araç aldı. Kadın öldü, sonrasında araç alan elemanın dayısının borçları nedeniyle araca gümrükte el koydular  

Şark kurnazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 4 Nisan 2021; 18:8:20 >
  • ülkede kanun var ama uygulama sıfır. her konuda olduğu gibi bu konuda suistimal ediliyor büyük oranda. çiftçiye verilen teşvikte suistimal ediliyor. her şey her şey. devlet ben veriyorum demek için veriyor ve kanunları koyuyor. yazık hepten patatese bağladık. sulanmışlık var her yerde

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Sanmıyorum sanki %90 üzeri raporunun olması lazım ama tam emin değilim. Netten araştırın bulursunuz.

Hocam sanırım araba için %90 imiş, malülen emekli maaşı için %40 alması gerekiyormuş.

Şimdi baktım internetten %40 üzeri olan ötv muafiyetli araç alabiliyormuş.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    O zaman sorun yok...

• Birileri düğmeye basmış son 1 haftada kaçıncı engelli konusu bu. Bir şeyler olacak gibi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.