Şimdi Ara

Heroes of Might and Magic III ve In The Wake of Gods (15 SENE DOLDU!) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
39.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Homm 3 deki Taktik nasıl olmalı, bölümün hemen başında, en yakın kaleleri ele geçirmek mi... Adamlar ardı arkası kesilmeyen saldırılar yapıyorlar, buna karşı ne yapabiliriz, kendini en etkili savunma yöntemi nasıl olmalı, en güçlü hero yu nasıl kullanmalıyız...

yani kısaca oyundaki en kısa sürede en iyi maddi, kaynak, ve ordu savunma saldırı stratejileriniz nedir...?
  • Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanjui -- 2 Eylül 2012; 23:14:51 >
  • ırk Necromancer hero thant sadece 200 wampir yapıp tüm haritayı ele geçirmek animate dead büyüsünün dayanılmaz cazibesi

Irk tower hero solmyr ilk haftada rush yapıp change lightning ile düşmanların tozunu attırmak

Sadece black dragon yapıp armegedon la orduları yok etmek

earth magic expert yapıp 4. Seviye büyü katında town portal çıkmasını beklemek

hero'n disardayken 1 lvl adamlarinla inanılmaz taktiklerle kaleni savunmaya çalışmak

38 iron golemle topu tüfeği almış kalene saldırmış arkadasinı rezil rusva edebilmek

98 yılında unideyken 2 pc yi birbirine bağlayıp 3 vs 3 xl haritada 2 gün sadece turn aralarında uyuyarak zevk alabilmek....

Daha çok sey var aslında hala zevkle oynayan tüm playerlara saygılarımla ......
  • vay be gecelerimi gündüzlerime katan yatakta kendi kendime oynadığım oyuna bak hele... eminim bu oyun o zamanlar değilde internetin daha yaygın olduğu şu zamanlarda çıkmış olsaydı dünyanın en iyi oyunu olmaya adaydı...
  • öğrenciyken tek bilgisayarda 3 kişi oynuyorduk, tabi haftalar sürüyordu oyun.
    şimdi o ortamı bulabilsek...
    sırf benim evde bile 3 pc var ama zaman yok...
  • Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama kusura bakmayın.
    Ben çok eskilerden bi oyun arıyorum strateji adını unuttum aklımda kalan özelliklerini anlatacağım:
    oyunun ilk görevi yıkılmış bi deniz fenerini tamamlama. Deniz fenerinin olduğu bölgeye bi storage açıyosun ve işçiler yaptğı malzemeleri oraya taşıyor istenilen kadar malzeme taşındığında görev tamamlanıyor.

herneyse mesela erkek ve kadınları evlendirebiliyosunuz, erkeğin veya kadının üstüne çıkınca öpücük simgesi çkkıyor ve en yakınındaki kişiyi öpüyor ve evlenmiş oluyor.
    Çocuk yapmlarını isteyince de yine tıklıyosunuz ve kızmı erkekmi olsun diye seçiyosnuz onlar bi eve gidip yapıyorlardı :)

Savaş kısmına gelince silahları işçileriniz üretiyor yani köylüler ve askerlerde yine onlar oluyor.

Dediğim gibi çok eski bi oyun en azından bi 5-6 yılı var.

Bulmama yardım ederseniz sevinirim...
  • Hey gidi beee. Konuyu 2007'de açmışım, hâlâ oynuyorum.

İlginç bir çalışma yaptım kendimce. Sıfırdan yaptım bir boş harita. Heroların hem birincil hem ikincil özelliklerini sıfırlayıp, yaratıkların seviylerinin içindeki kalitelerini test ettim Den of Thieves binasından(her yaratıktan 1er tane vardı). Best creature kısmından.

Resmi sonuçlar;
    1. seviye; Centaur Captain > Halberdier > Gnoll Marauder > Skeleton Warrior > Infernal Troglodytes > Hobgoblin > Master Gremlin > Familiar
    2. seviye; Magog > Harpy Hag > Battle Dwarf > Violent Wolf > Obsidian Gargoyle > Marksman > Lizard Warrior > Zombie
    3. seviye; Royal Griffin > Iron Golem > Cerberus > Evil Eye > Grand Elf > Wraith > Orc Chieftain > Dragon Fly
    4. seviye; Vampire Lord > Greater Basilisk > Arch Magi > Ogre Mage > Crusader > Medusa Queen > Silver Pegasus > Horned Demon
    5. seviye; Pit Lord > Thunderbird > Power Lich > Minotaur King > Mighty Gorgon > Master Genie > Dendroid Soldier > Zealot
    6. seviye; Naga Queen > Dread Knight > Champion > War Unicorn > Efreet Sultan > Scorpicore > Wyeern Monarch > Cyclops King
    7. seviye; Archangel > Black Dragon > Gold Dragon > Titan > Arch Devil > Ancient Behemoth > Chaos Hydra > Ghost Dragon

1, 6 ve 7. seviye yaratıkların sırası tamamen beklediğim gibi çıktı. 3. seviyede Dragon Fly'ın sona kalması büyük sürpriz oldu. 5. seviyede Mighty Gorgon'un ilk 3te olmaması ve Pit Lord'un 1 çıkması şaşırtıcı oldu. 4. seviye Vampire Lord hariç karışık zaten. Onun hakkında fikir yürütmemiştim.

• bir haftadır işten eve gelince başlıyorum 12-1e kadar biraz ara verme kararı aldım boş vakit lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

Hey gidi beee. Konuyu 2007'de açmışım, hâlâ oynuyorum.

İlginç bir çalışma yaptım kendimce. Sıfırdan yaptım bir boş harita. Heroların hem birincil hem ikincil özelliklerini sıfırlayıp, yaratıkların seviylerinin içindeki kalitelerini test ettim Den of Thieves binasından(her yaratıktan 1er tane vardı). Best creature kısmından.

Resmi sonuçlar;
    1. seviye; Centaur Captain > Halberdier > Gnoll Marauder > Skeleton Warrior > Infernal Troglodytes > Hobgoblin > Master Gremlin > Familiar
    2. seviye; Magog > Harpy Hag > Battle Dwarf > Violent Wolf > Obsidian Gargoyle > Marksman > Lizard Warrior > Zombie
    3. seviye; Royal Griffin > Iron Golem > Cerberus > Evil Eye > Grand Elf > Wraith > Orc Chieftain > Dragon Fly
    4. seviye; Vampire Lord > Greater Basilisk > Arch Magi > Ogre Mage > Crusader > Medusa Queen > Silver Pegasus > Horned Demon
    5. seviye; Pit Lord > Thunderbird > Power Lich > Minotaur King > Mighty Gorgon > Master Genie > Dendroid Soldier > Zealot
    6. seviye; Naga Queen > Dread Knight > Champion > War Unicorn > Efreet Sultan > Scorpicore > Wyeern Monarch > Cyclops King
    7. seviye; Archangel > Black Dragon > Gold Dragon > Titan > Arch Devil > Ancient Behemoth > Chaos Hydra > Ghost Dragon

1, 6 ve 7. seviye yaratıkların sırası tamamen beklediğim gibi çıktı. 3. seviyede Dragon Fly'ın sona kalması büyük sürpriz oldu. 5. seviyede Mighty Gorgon'un ilk 3te olmaması ve Pit Lord'un 1 çıkması şaşırtıcı oldu. 4. seviye Vampire Lord hariç karışık zaten. Onun hakkında fikir yürütmemiştim.

Güzelmiş
  • hocam link varsa depoladığın özelime atarmısın ..saygılar .. hmm3 oyunların atomudur
  • Merhaba dostlar..
    1. Buradan Tunngle'ı indirip kuruyoruz..
    2. Kurulum bittikten sonra yeni üyelik alıp giriş yapıyoruz.. (Tunngle'ı engelleyen herhangi bir Antivirüs veya Güvenlik Duvarı (Firewall) varsa gerekli izinleri vermelisiniz.)
    3. Tunngle açılınca sağ taraftaki menüden Strategy>Turn-based'ı, ardından yandaki listeden Heroes of Might and Magic III'ü seçiyoruz..
    NOT 1: Buradaki oyuncuların çoğu Complete versiyonunu oynar.. Ama ben özellikle Rusya'dan birkaç kişiyle 3.58 varsa oynayalım diye anlaşıp oynamışımdır..
    4. Oyunumuzu açıp, New Game>Multiplayer>TCP/IP diyoruz ve listeden Username sfdemirhan varsa ve boşsa hemen giriş yapıyoruz..
    5. Ya da bana özel mesaj atıp ne zaman oyuna başlayabileceğimizi soruyorsunuz..
    NOT 2: Genelde Complete versiyonu üzerine kurulu olan 3.58 WoG oynarım.. Ancak Complete (WoG kurulu olmayan) ve Shadow of Death (WoG kurulu olan ve olmayan) versiyonları da mevcuttur..

Gelelim en önemlisine:
    Bana Complete versiyonu ya da WoG 3.58 Setup lazım diyen arkadaşlar bana özel mesajla ulaşıyorlar, ben de onlara gerekli linkleri gönderiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfdemirhan

Merhaba dostlar..
    2. Kurulum bittikten sonra yeni üyelik alıp giriş yapıyoruz.. (Tunngle'ı engelleyen herhangi bir Antivirüs veya Güvenlik Duvarı (Firewall) varsa gerekli izinleri vermelisiniz.)
    3. Tunngle açılınca sağ taraftaki menüden Strategy>Turn-based'ı, ardından yandaki listeden Heroes of Might and Magic III'ü seçiyoruz..
    NOT 1: Buradaki oyuncuların çoğu Complete versiyonunu oynar.. Ama ben özellikle Rusya'dan birkaç kişiyle 3.58 varsa oynayalım diye anlaşıp oynamışımdır..
    4. Oyunumuzu açıp, New Game>Multiplayer>TCP/IP diyoruz ve listeden Username sfdemirhan varsa ve boşsa hemen giriş yapıyoruz..
    NOT 2: Genelde Complete versiyonu üzerine kurulu olan 3.58 WoG oynarım.. Ancak Complete (WoG kurulu olmayan) ve Shadow of Death (WoG kurulu olan ve olmayan) versiyonları da mevcuttur..

Gelelim en önemlisine:
    Bana Complete versiyonu ya da WoG 3.58 Setup lazım diyen arkadaşlar bana özel mesajla ulaşıyorlar, ben de onlara gerekli linkleri gönderiyorum..

Usta sen benden bile psikopatı çıktın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Walla ne yalan söyleyim bu oyun söz konusu olunca psikopata bağlıyorum bazen..
    Sen beni bilirsin, senle bi iki maç yaptık diye hatırlıyorum.. çook uzun zaman önce..
  • quote:

Resmi sonuçlar;

hırkızlar kafayı yemiş.

Power Lich ve Cyclops King favorilerimden öyle bir sıra yapılır mı ahlaksız tiifler.

Onlarlan oyun alırdık
  • quote:

Merhaba dostlar..

Gelelim en önemlisine:

Teşekkürler online oynayabileceğim sonunda
  • quote:

quote:

Sen beni bilirsin, senle bi iki maç yaptık diye hatırlıyorum.. çook uzun zaman önce..

O zamandan bu zamana geliştim de yine de paralarsın muhtemelen beni.

Eskiden yaptığım bariz hataları giderdim en başta. Kaçanı kovalıyorum. Kaleden çok heroları özelliklerine göre ayırıyorum, Tower oynamaya pek yanaşmıyorum falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagore

quote:

Resmi sonuçlar;

hırkızlar kafayı yemiş.

Power Lich ve Cyclops King favorilerimden öyle bir sıra yapılır mı ahlaksız tiifler.

Onlarlan oyun alırdık

Ben açıkçası Might Gorgon'un o derece geri kalma sebebini çözememiştim. Düzgün bir üretimle geliştiyseniz, zayıf da olsa Chaos Hydra savaş alanındaki tek 7. seviye yaratık demek, büyük avantaj demek. M. Gorgon bence açık ara büyük haritalar - uzun oyunlarda oyunun en kral ünitesi. Tazar alınır, şöyle bir 25. seviye falan yapılır, daha da ölmez o gorgonlar zaten.
  • quote:

quote:

quote:

Eskiden yaptığım bariz hataları giderdim en başta. Kaçanı kovalıyorum. Kaleden çok heroları özelliklerine göre ayırıyorum, Tower oynamaya pek yanaşmıyorum falan.

Kim kimi paralar hiç belli olmaz..
    Öğrenmenn tek yolu var..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kim kimi paralar hiç belli olmaz..
    Öğrenmenn tek yolu var..

Yaza artık. Öğrenciyim, malum. Sınav haftası, final dönemi falan derken anca yaza o iş.

Herolar hakkında uzuuunca bir yazı yazdım. Geliyor birazdan. Yorumunu duymak isterim.
  • Bir de son olarak kalelere göre hero tercihlerimi yazayım(WoG için yazıyorum bunları yani değişmiş Mysticism, Sholar falan);

Castle;
    1. Adela - Bless özelliğinden dolayı. Bless normalde maksimum damage sağlarken Adela'nın attığı Bless onun da üstünde damage vurmasını sağlıyor. 17. seviye bir Adela ile birliklerinize Bless atarsanız mesela Halberdier'ler "normal blesse göre 1.5 kat vuruyorlar". Base Damage * 0.03 * Hero Level / Unit Level şeklinde. 2. özellik olarak da Diplomasi ile geliyor olması oyunun ilk aşamalarında özellikle, çoook büyük nimet.
    2. Loynis - Durumunu tam bilmemekle birlikte seviye aldıkça gelişen bir Prayer'la geliyor oluşu üstünlüğü. Ama karşıda Recanter's Cloak artifactı(3. seviyeden yukarı büyü atılamıyor) varsa tamamen işlevsiz kalıyor. Genelde sevildiğini duymadım ama 2. özellik olarak Learning'le geliyor ki seviye atlamayı bayağı hızlandırıyor.
    3. Orrin - Adela ya da Loynis dışında Castle oynamam normalde ama Might alacaksam Orrin olur. Archery'ye %5 basıyor özellik olarak.

Tower;
    1. Cyra - Adela'nın Haste basan hali. Hatta Bless genel olarak Haste büyüsünden daha iyi olsa da damage için Cyra Adela'dan iyidir. 42. seviye Adela ile Haste bastım Tower birliklerine ve hızı 21den aşağı kimse yoktu. Sırayı öne almak için bulunmaz nimet. Cyra'nın da 2. özelliği Diplomasi.
    2. Neela - Armorer specialty ile gelen. Ana, geliştirilmeye kasılan hero için bence en işlevsiz özelliklerden biri Scholar'dır ama Alchemist'ler gelişim açısından oyunun en dengeli hero grubu olduğundan pek de laf edesim gelmiyor.
    3. Halon veya Serena - WoG'da Mysticism ve Eagle Eye'a getirilen ek özellikler sayesinde cazibeleri fena artmış ve her Magic heroma almaya çalışıyorum. Halon Mysticism'e %5le geliyor. Serena Eagle Eye'a %5 bonusla.

Rampart;
    1. Elleshar - Intelligence'a %5 bonus. Knowledge'ınız 20 iken 700 Spell Point varsa hikmet bundandır. Özellikle sıkıntılı haritalarda Dimension Door biliniyorsa, rakip tanımaz.
    2. Thorgrim - Resistance'a %5 bonus. Doğrudan Advanced Magic Resistance ile geliyor oluşu da artı. Şöyle 25. seviye falan geçildiyse 7 birimlik ordudan sadece 1 ya da 2 tanesi rakibin size attığı büyüyü(Slow ya da Curse tarzı) yer. Birlikler dostane olmayan büyülere kapatıyorlar kendilerini alenen.
    3. Mephala - Neela'nın Rampart şubesi. Leadership de beğendiğim bir özellik değil ama Scholar'dan daha iyidir.

Inferno;
    1. Nymus - Normalde yaratıklara odaklı herolara yönelmem ama Pit Lord'lara çalışıyor olması büyük nimet. Savaşta diriltilen Demon sayısını katlıyor mübarek. Advanced Attack'la geliyor oluşu da güzel.
    2. Axsis - Halon'un Inferno şubesi. Mysticism'e %5 bonus.
    3. Ayden - Elleshar'ın Inferno şubesi. Intelligence'a %5 bonus. Elleshar kadar iyi gelişmiyor/olmuyor katiyen.

Necropolis;
    Bu keyfe göre. 1-2-3 yok. Hepsi 1. Thant-Vidomina-Isra. Genelde Thant alırım ama.

Dungeon;
    1. Gunnar - Logistics'e %5 bonusla geliyor. Açık şekilde oyundaki favori herom. Rampart'taki Kyrre de Logistics ile geliyor ama Gunnar'ın 2. özelliği Tactics ve bence süper iş görüyor. 4000lerde movement point görebildiğim tek hero Gunnar. Pathfinding'i olmayan bir Gunnar büyü kitapsız Magic herosuna benzer.
    2. Jaegar - Halon'un Dungeon şubesi. Mysticism'e %5 bonus.
    3. Geon - Serena'nın Dungeon şubesi. Eagle Eye'a %5 bonus.

Stronghold;
    1. Crag Hack - no need an explanation.
    2. Yog - still no need an explanation.
    3. Gurnisson - I said "no need an explanation".

Fortress;
    1. Tazar.
    2. Alkin - Gorgon'ları coşturuyor.
    Alkin'i Gorgonlara ayıp olmasın diye yazdım esas. Tazar almayacaksanız Fortress oynamayın daha iyi.

Şu anki genel hero tablom;
    1. Gunnar
    2. Cyra
    3. Tazar
    4. Adela
    5. Crag Hack
    6. Thant
    7. Vidomina
    8. Elleshar
    9. Thorgrim
    10. Isra
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.