Şimdi Ara

Herşey çalışıyor ama bilgisayar başlamıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bilgisayarı bir türlü başlatamadım. 10 gündür kullanmamıştım durduğu yerde çalışmaz hale gelmiş. Açma kapama tuşuna basıyorum hiçbir tepki olmuyor bilgisayarda. Güç kaynağında sorun var zannettim, başka çalışan bir tane taktım yine aynı problem. Zaten anakartın üstünde bulunan küçük yeşil ışık güç kaynağını takınca yanıyor. Anakartın üstünde kondansatörleri kontrol ettim, patlayan olmamış. Biosun pilini çıkarıp taktım, jumperla reset attım. Kablo bağlantılarını tekrar taktım çıkarttım ama hiçbir şey değişmedi. Başka ne yapabilirim bilmiyorum, durup dururken niye böyle bir sorun çıktı anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• power tuşunu bastığında fanlar bile çalışmıyor ise sanırsam anakartında asus olması lazım güç transistörleri yanmıştır değişiyorlar ama anakartın fiyatı ile aynı bende aynı durumda bir anakart vardı pert oldu yaptırılıyor ama çok pahalı ve sağlıklı olmuyormuş yine hata verebilyormuş
  • Aynı arıza benimde başıma gelmişti, power kesme arızası gibi görünüyor anakartınız garantili ise teknik servisine gönderiniz.
  • arkadaşlar pover tuşunda sorun olmasın. tusdan gelen kabloları bir kontrol et. kitapcık varsa oradan bak.
  • Tuşa giden kabloları iyice kontrol ettim, bir sorun var gibi görünmüyor.

Açma kapama tuşuna basınca bilgisayarda hiçbir hareket olmuyor, ne fanlar çalışıyor ne de ışıkları yanıyor. (anakart msi)

Artık bilgisayarcıya götürücem herhalde, yapabileceğim gibi birşey değil sanırım.
  • msi marka p43neo3 anakartım var aynı sorunu yaşadım teknik serviste yaptılar power tuşuna bastığında itice bak bakalım işlemci fanı kımıldıyormu yani power kablosunu sok powerdan tekrar tak power duümesine bastığında fanda ufak bir hareketlenme oluyormu bende böyle bir sorun vardı anakrttan kaynaklandığını anladım servis yaptı. buarada msi in servisi gerçekten süper 2 3 günde yapıyorlar eğer elden teslim edip elden alırsan 2 3 günde alırsın ama anakartı satın aldığın şirket tarafından yollatma işleminde en az 15hün sürer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.