Şimdi Ara

Herşey çalışıyor gibi ama görüntü yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı açtığımda herşey normal işler gibi görünüyor. Bütün ışklar ve fanlar çalışıyor. Yalnız, ekrana görüntü gelmiyor ve DVD romun kapağı açılmıyor. Daha önce bi arkadaşım aynı şeyi yaşadı, PSU'yu değiştirerek sorunu çözdü. Bende PSU'yu değiştirmek de sonuç vermedi. Nerde sorun olduğu hakkında fikri olan var mı?

• miracidium, arkadaşım 2 neddende kaynaklandığını düşünüyorum ilk kasadan monitöre giden kablonun gevşek kalması ya da sorunlu olması. 2.sinin de ekran kartının yerinden gevşemiş olması şu bahsetiklerimi denemeni öneririm.
  • merhabalar

kasap1988 nickli arkadaşın dedikleri olabilir eklemek istiyorum

ekran kartını çıkarıp var ise anakartın onboard vga çıkışına bağlayıp denermisin sonuç ne olacak
  • 1-dostum görüntü olmayıpta sistemin açıldığını düşünüyorsan ekran kartın sorunlu olabilir
    2-ramlerde statiklenme olmuş olabilir çıkart ve elini ram üzerinde bir gezdirip tekrar tak
    3-anakartın üzerinde reset jumper vardır onu resetlemeyi dene pile yakın olur 3 tane pin vardır birinin üzerinde plastik jumper vardır onu çıkart ve yanındakine takıp pc yi aç ve kapat sonra eski yerine tak (Gigabyte anakart ise; pilin yanında kenarda C_CMOS yazan 2 tane pin var pc açıkken kalem vs. bişeyle oraya şase yaptır 3 4 sn kadar) böle bi dene bakalım olmazsa parçaları denemek lazım
  • Herşey normal işlemiyordur, sana öyle geliyordur. Biosunu sıfırlamayı dene öncelikle, sonra arıza araştırırsın. Biosda yanlış bir takım işlemler yaptı isen bilgisayarın güç alıyor ve herşey normal görünüyordur (ışıklara bakıp değerlendirdiğin için) ama ilk aşamada takılmıştır. Örneğin bu tip problemler ile oc denemeleri sırasında sık karşılaşılır.

Öte yandan eğer güç düğmesine basıyor ve normal bilgisayar açılış süresi boyunca beklediğinde kasa üzerindeki HDD ışığı yanıp yanıp sönüyor ise bilgisayarın windowsu yüklemeye devam ediyordur. Bu durumda ise problemli olan ekran kartındır. Bu aşamada ekran kartın iyi ihtimal oynamıştır, bi el at; kötü ihtimal ise arızalanmıştır. Bu durumda da en kısa net tespit, başka bir kart bulup deneme yapmandır.
  • BIOS'ta hiçbirşey yapamam çünkü ekranda hiçbir görüntü oluşmuyor. :) Söylenen birçok şeyi denemiştim ama Clear CMOS'u atlamışım. Önce onu deneyeceğim. O da olmazsa sanırım denemek için bir ekran kartı arayacağım. On board ekran kartım yok malesef. Teşekkürler yardımlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracidium -- 16 Ocak 2009; 23:49:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.