Şimdi Ara

Herşey normal ama CPU 60-70 derecede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese kolay gelsin son 1 haftadır karşılaştığım can sıkıcı bi durum, masaüstü bilgisayarım açıldığı andan itibaren boşta 65-70 derece arası geziyor ve sürekli bi kasma mevcut.İşlemci fanını temizledim, termal macunu cooler master ile yeniledim.İşin ilginç tarafı soğutucuya ellediğimde oda sıcaklığında ki demir sıcaklığında yani el yakma veya 65 derecede hissedilen bir sıcaklığa yakın değil.2 ayrı virüs programıyla zor da olsa taramayı başardım üstüne birde combofix ile taradım ama nafile.Elimde ki mevcut bilgiyle malesef sorunu çözemedim. İşlemcim intel core 2 duo E6300, anakartım Asus p5pl2-E ve Xp kullanıyorum.Böyle bir ısınma işletim sistemiyle alakalı mıdır ? Gerçi dediğim gibi soğutucu soğuk ama işin içinden çıkamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Her türlü öneriyi dikkate alacağım.

• Arkadaşlar, format attım win 7 yükledim fakat herhangi bir değişme olmadı ısı yine aynı geziyor işin ilginç tarafı hala soğutucu oda sıcaklığında
  • hangi yazılımla bakıyorsun sıcaklığa?
  • speed fan, core temp format atmadan öncede diğer ikisi ve aida ile bakıyordum.
  • bir de bios'tan bak derim ben. ayrıca elle tuttuğunda normal geliyorsa sana sorun yapacak bişey yok. tek sıkıntı işlemci kendini çok ısınıyor olarak algılayıp bilg. kapatması. belki sensörde sıkıntı vardır. yük altında o işlemci maks. 45 derece olur. senin sensörün de bunu 90 olarak gösterse bile sorun olmaz.
  • Biosta yine aynı derecelerde ona da bakıyorum reset attığımda, sensör bozuk olduğunu farzedelim sorun şu ki kasma işlemi halen devam ediyor akıcı bi kullanım sağlayamıyorum, formattan sonra bile kasma mevcut 1 haftadır işin içinden çıkamadım gitti. Power supply böyle bir şeye neden olur mu peki Asus 350 watt kullanıyorum.
  • işlemcini sürekli %100 kullanan bir yazılım virüs vs. olabilir mi? sıcaklıktan dolayı kasmaz işlemci
  • işlemci kullanımım da normal gözüküyor ayrıca 2 farklı programdan tarama yaptım sonuç temiz üstelik şuan kullandığım windowsta sadece winrar ve chrome yüklü
  • Donanımlarda bir sıkıntı olabilir o halde hocam yapılacak herşeyi yapmışsın zaten format attıysan sıkıntı büyük ihtimal donanımlardadır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.