Şimdi Ara

Heyecanla beklenen Alien: Earth dizisinden yeni bir teaser yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Heyecanla beklenen Alien: Earth dizisinden yeni bir teaser yayınlandı
    Geçtiğimiz yıl Alien: Romulus ile beyaz perdeye geri dönen Alien serisi, bu yıl da ilk TV dizisiyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Alien: Earth adını taşıyan bu dizi, ABD'de FX kanalında yayınlanırken, globale Disney+ üzerinden sunulacak.

Fargo ve Legion gibi dikkat çekici dizilere imza atan Noah Hawley'nin yaratıcısı olduğu Alien dizisi için heyecanlı bekleyiş sürerken, diziden yeni bir teaser daha paylaşıldı.

Alien: Earth Hikâyeyi Dünyaya Taşıyacak

Alien: Earth, adından da anlaşılacağı üzere Dünya’da geçen bir hikâye anlatacak. 2120 yılında, yani ilk Alien filminin sadece iki yıl öncesinde geçen dizi, gizemli bir geminin Dünya’ya düşmesiyle başlıyor. Gemide hayatta kalan var mı diye bakmaya giden genç bir kadın ve grup asker, gezegenin bugüne kadar karşılaştığı en büyük tehlikeyle yüz yüze geliyor. Grup bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yandan Dünya'yı değiştirebilecek bu yaratıkla ne yapacaklarına karar vermeye çalışıyor.

Ayrıca Bkz.Alien: Romulus'un devam filmi, Ripley karakterini genç hâliyle geri getirebilir

Genç oyuncu Sydney Chandler'ın başrolünü üstlendiği dizide Alex Lawther, Timothy Olyphant, Essie Davis, Samuel Blenkin, Babou Ceesay, David Rysdahl gibi isimler rol alıyor.

Alien: Earth için henüz net bir yayın tarihi açıklanmamış olsa da dizinin 2025 yazında çıkacağı biliniyor. Nitekim yayınlanan bu yeni teaser'ın sonunda da "2025 yazı" ifadesi bulunuyor.

Kaynak:https://deadline.com/2025/01/alien-earth-xenomorph-key-art-teaser-trailer-1236267274/

• Ne olurdu sanki Prometheus filminin hikayesi devam etseydi

Şöyle mistisizm ve bilim kurgu soslu olarak devam edip farklı bişey izleseydik

Yok olabilemez

İlla salak Amerikan gençlik filmleri izlicez

Ulan androide bile Amerikan tipi sosyal bunalım filmi yazdı reziller

Sizin ben senarist lakabınızı ayrı, o senaryoları onaylayan stüdyoları ayrı, utanmadan kendi eserini rezil eden yönetmeni ayrı :) :) :) :)
  • Ne olurdu sanki Prometheus filminin hikayesi devam etseydi

Şöyle mistisizm ve bilim kurgu soslu olarak devam edip farklı bişey izleseydik

Yok olabilemez

İlla salak Amerikan gençlik filmleri izlicez

Ulan androide bile Amerikan tipi sosyal bunalım filmi yazdı reziller

Sizin ben senarist lakabınızı ayrı, o senaryoları onaylayan stüdyoları ayrı, utanmadan kendi eserini rezil eden yönetmeni ayrı :) :) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 27 Ocak 2025; 13:26:35 >
  • Dünyada olması en iyisi her bölüm için devasa efekt miktarına gerek kalmaz. Günümüzde de geçmesi masrafları çok çok düşürür.

Yaratıkların efektlerinede bütçe kalır yoksa dizi kaç dk 45 dk desen 10 bölüm 450 dk film bütçesi ile olacak iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 27 Ocak 2025; 19:37:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dünyada geçmesi iyi hep aynı senaryodan bıktım ben açıkçası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyada geçeceği gerçeği Alien ruhuyla ne kadar bağdaşır bilmem. Ayrıca Alien'lar zombi felaketini mumla aratacak türden güç, hız, dayanıklık, nicelik vs akla gelen her türlü evrimsel ve biyolojik üstünlüğe sahip bilimkurgu canavarları. Dünya bağlamında zapt edilmeleri çok zor. Tam bir tecavüz (bknz: facehugger) ve kan banyosu olur. Çok güçlü bir nükleer bomba veya en ufak bir açık vermeyecek ordular tarafından kovanlarının kuşatılması haricinde durdurulmaları imkansız.

2010 yılında çıkmış bir AVP oyunu var. Orada Alien ile bir oynayın. Nasıl bir canavar olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Herhangi bir delik, havalandırma, kanalizasyon, akarsu, çukur vs aklınıza gelen her yere girip hızla çevreye yayılabilirler ve kurbanlarının çoğunu onlar daha ne olduğunu bile anlamadan avlayabilirler. Kovan için kendilerini topluca feda edebilirler ve yaralandıkları veya öldükleri zaman yüksek basınçlı asidik kanlarını etrafa yaralayıcı veya öldürücü biçimde saçabilirler. Her türden delikten geçerek gittikleri her yerde yeni kraliçeler çıkarıp yeni gizli kovanlar oluşturabilirler. Android onlar için boşuna the perfect organism demiyor. Yani öldürürken dahi seni saçtığı asitle öldüren, Giger'in kabusvari mekanik cinsel fantezilerinden türemiş saf dehşet üzerine kurulu bir yaratıktır Xenomorph. Çevresindeki diğer her canlı ölene veya kullan-at bir rahim olarak yeni Xenomorph üretiminde vasıta edilerek çöpe atılana kadar durmazlar.

Alien ile güvenli bölge diye kavram yoktur. Sadece aşması gereken bir engel, sızması gereken bir havalandırma, her zaman takip edeceği, gözlemleyeceği, uygun anda saldırıya geçeceği kurbanlar vardır. Alien'ları sadece fütüristik uzay bağlamında, uzay tesisleri veya gemilerinde, yüksek teknoloji kullanan askerlere karşı görmemiz bir noktada bundandır. Dünya bağlamına göre kurgulanmış bir canlı değil. Dünya üstü bir uzay dehşeti unsuru. Dünyada Alien demek bildiğimiz hayvan ekosisteminin büyük ölçüde sonu demek. Bir senaristin saçmalamadan, bir kıyamet, en azından büyük ölçekli felaket senaryosuna sapmadan Dünya'da geçen bir Alien hikayesini yazması çok zor. Alien'ları zayıflatıp aptallaştırması, ana insan karakterleri fazla güçlü ve şanslı kılması gerekir. Bu da pekala Alien'ı Alien yapan dehşet-korku-gerilim ruhunu zedeler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Ben hala en iyi alien işinin isolation olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RocK__StaR kullanıcısına yanıt

Isolation bir şahaser zaten. Oynarken insanın psikolojisi bozuluyor. 🫠😅

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam. Seriyi dümdüz aksiyon dizisi yapıp tüm cazibesini yok edecekler gibi hissediyorum.

• Bana göre Alien 1979 filmi ve 1985 yapımı olan. Bu iki film. Gerisini at çöpe

• Alien: Covenant işte Prometheus'un devamı.

• Alienin dünyada ne işi var arkadaş. Predator değil ki bu. Facehugger'larda var. Kraliçeyide koysunlar 3-5 ayda dünyanın altını üstüne getirirler. İnşallah salak saçma bir dizi olmaz.

• freeman1930 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, Alien dünyada işlemeye pek de uygun bir seri değil. Adı üstünde "yaratık, yabancı, uzaylı" demek. Alien + Dünya xenomorph apocalypse ve post-apocalyptic xenomorph infestation demek.

Tek bir Alien dahi hayatta kalsa kelebek gibi gizlice kraliçeye metamorfoz oluyor ve yumurtlamaya başlıyor. Uzay bağlamında izole edebilirsin ama dünya bağlamında sıradan insanlar böyle bir şeyi durduramaz.

O diziden iyi bir şey çıkması biraz zor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bana kalırsa bu seride en babası Prometheus'du, sonrasında onunla ilintili Covenant ile seriye farklı bir nakış açısı, bir felsefe getirdi, gerisi/diğerleri aksiyon, gerisi gerilim, gerisi heyecan... çerezlik niyetine...

Eğerki kraliçeyi koymazlarda. 2-3 tane alien uzay gemisi ile inerse yine mantıklı bişeyler yapabilirler. Yada bir tane. Ama ben gram mantıklı iş yapacaklarını düşünmüyorum. Yine zenciler ve homolar ile dolu bir dizi olacak gibi.

• freeman1930 kullanıcısına yanıt

Aynen birkaç dron tip Alien olacak ve aralarından bir kraliçe çıkmadan bunları durdurmaya çalışacaklar. Başka türlü olmaz. Ama gene de kulağa pek de kaliteli bir senaryo veya kurgu olacakmış gibi gelmiyor. Dünyayı kurtarmak için vampir veya kurt adam ya da laboratuvar kazası bir şeyi haklama hikayesi gibi ama yaratıklısı.

• Şöyle bir senaryo yazsalar çok iyi olur. Av filmi vardır predatörün insanları kaçırıp 8 10 farklı yetenek tipte insanı bir gezegene atıyorlar sonra predatörler avlamaya başlıyor bu insanları. Bu senaryonun insan versiyonu olsun insanlar 1-2 alieni kaçırıp bir gezegene koysalar orada çoğaltsalar sonra insanlar son teknolojileriyle zırhlarıyla falan gelip alienleri avlasınlar orman/dağ/vadi vs gibi farklı coğrafyalarda muhteşem bir film olur. Zira Av filmini sevmiştim bunun insan ve alien versiyonu olsa çok iyi olur bence. Bu diziyi de bakalım nasıl olacak pek beklentim yok ama izleyeceğiz işte.

Alien 4'deki alien ve insan melezi üretme konusunu son filmde de işlemişlerdi, umarım böyle yollara sapmazlar. Yoksa sizin ve diğer yazan arkadaşların belirttiği üzere dünya üzerinde Alien olamaz. Ayrıca, ilk filmden beri gelen, konsepti gereği bilim kurgudan ziyade yoğun gerilimi hissettirebilmesi için bir uzay gemisinde veya araştırma üssünde vb. yerlerde yaşanması dışında olamaz. Olursa da 'Alien'lıktan çıkıp Edge of Tomorrow filmindekine yakın bir alien tarzı, bilinçli ve işgalci Alien Queen'i/Alpha'sı fikri ortaya çıkabilir.
    Prometheus'da, insan ve alien türlerinin aslında ortak atadan ve yaratıcıdan geldiği konusu işlenmişti, tekrar oradan da yürüyebilirler, bekleyip göreceğiz ama sevenlerini mutlu edecek iyi bir yapım olacağını zannetmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.